BossTone Posted November 25, 2003 Posted November 25, 2003 Żeby nie dostać od Beni bury za zmianę topicu: Oto zdjęcie Alano z roku 1995. Dla mnie bardziej w typie kanarka, niż poprzednie foty. Nieco lżejsza postura i mniejsza głowa, ale podobieństw sporo Quote
tunio Posted November 25, 2003 Posted November 25, 2003 Bosiu bo mozliwe ze to z tego samego przodka pochodzi tylko rozne odlamy.......W niektorych rasa tak jest ...... Quote
BossTone Posted November 25, 2003 Posted November 25, 2003 Bosiu bo mozliwe ze to z tego samego przodka pochodzi tylko rozne odlamy.......W niektorych rasa tak jest ...... Wszystko dlatego, że rasę dogo canario odtworzono m.in. z psów Alano. Zresztą i wczesniej kanarki miały w sobie część krwi pierwotnego Alano :D . Bliska to więc rodzina. Quote
Gosia Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 "BossTone" napisał:A to dla odmiany Presa Canario z lat 60-tych: ********************************************************** Bojowy pies z majorki? :cooldevi: hie hie Gosia Quote
tunio Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 moja niewiedza jest usprawiedliwiona.......Badz co badz nie jest to "moja"rasa :roll: Quote
BossTone Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 Bojowy pies z majorki? :cooldevi: hie hieGosia Gosiu?! A gdzie ja napisałem bojowy pies z majorki? Czy według Ciebie Presa Canario, obecnie nazywana dogo canario to bojowy pies z majorki, czyli obecne Ca de Bou?!! :hmmmm: Jak tak to czytaj, czytaj!! :lol: :lol: Quote
Gosia Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 BossTone- jak ona z Tobą wytrzymuje- na żartach się nie znasz w ogóle. :roll: Przyjrzyj się dobrze temu zdjęciu, co je zamieściłeś- naprawdę nie przypomina Ci pokroju ca de bou? Naprawdę? :o No to ja jestem ślepa :lol: :cry: Gosia Quote
BossTone Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 BossTone- jak ona z Tobą wytrzymuje- na żartach się nie znasz w ogóle. :roll: Przyjrzyj się dobrze temu zdjęciu, co je zamieściłeś- naprawdę nie przypomina Ci pokroju ca de bou? Naprawdę? :o No to ja jestem ślepa :lol: :cry: Gosia NIE hehehe :D a tu dla porównania, jedna z najładniejszych polskich majorek (a myślę, że mamy się czym pochwalić) Adonis The Lover Pozdrawiam Quote
tunio Posted November 27, 2003 Posted November 27, 2003 no a nie sa podobne z umaszczenia ?I jeszcze nie zapominajmy o czerwonych oczach i podkowach :lol: Quote
BossTone Posted November 27, 2003 Posted November 27, 2003 Hehehe, Gosia, zobacz jeszcze zdjęcia Boerbola, niektóre Mastiffy angielskie, i kilka innych psów drugiej grupy. Wszystkie mają wspólne cechy. Tak samo jak psy pierwotne i np. retrievery :D Stąd ich przyporządkowanie do danej grupy :lol: Pozdrawiam Quote
benia Posted November 29, 2003 Author Posted November 29, 2003 no i oczywiście musiałeś się tu "wtrynić" z kanarkami... ja tu czekam na przystojnych właścicieli alano... :lol: Quote
tunio Posted November 29, 2003 Posted November 29, 2003 Beniu moze kiedys sie doczekamy.....No chyba ze ich BT wystraszy :wink: Quote
benia Posted November 29, 2003 Author Posted November 29, 2003 jak go znam (a znam go dobrze.. :lol: ), to na pewno bedzie odstraszał przystojnych kawalerów z ładnymi piesami... :cry: Quote
benia Posted November 29, 2003 Author Posted November 29, 2003 no właśnie... i już nastapiła mała prezentacja sił... :wink: Quote
tunio Posted November 29, 2003 Posted November 29, 2003 e tam to kazdy poczatkujacy potrafi zrobic.....Moze by pokazal wyzsza szkole czarow a nie taka jakas iluzje ? :-? Quote
benia Posted November 29, 2003 Author Posted November 29, 2003 no to chyba musi jeszcze potrenować... :evil_lol: Quote
benia Posted November 29, 2003 Author Posted November 29, 2003 nie bojaj się, carragan nie bojaj... to ambitny chłopak... nauczy się!! i wtedy sie bedzie działo... pouciekają Ci nasi wyczekiwani Panowie z alano na smyczy... :( Quote
tunio Posted November 30, 2003 Posted November 30, 2003 e tam my jako kobiety mamy wiekszy potencjal i sobie poradzimy nawet z takim krnabrnym BT.....Kiedy beda nas panowie z alano odwiedzac to po prostu BTzostanie zamkniety w szafe :lol: Quote
benia Posted November 30, 2003 Author Posted November 30, 2003 oooo!!!! :multi: tak właśnie zrobimy!!! :wink: Quote
BossTone Posted November 30, 2003 Posted November 30, 2003 Drzwi od szafy usunięte... jeszcze jakieś pomysły??!! :jumpie: Quote
benia Posted November 30, 2003 Author Posted November 30, 2003 hmmm.. przywiążę cię do drzewa przed blokiem... :cry: Quote
Recommended Posts