Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Żeby nie dostać od Beni bury za zmianę topicu:

Oto zdjęcie Alano z roku 1995. Dla mnie bardziej w typie kanarka, niż poprzednie foty.

Nieco lżejsza postura i mniejsza głowa, ale podobieństw sporo

aguiarbn.jpg

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Bosiu bo mozliwe ze to z tego samego przodka pochodzi tylko rozne odlamy.......W niektorych rasa tak jest ......

Wszystko dlatego, że rasę dogo canario odtworzono m.in. z psów Alano. Zresztą i wczesniej kanarki miały w sobie część krwi pierwotnego Alano :D . Bliska to więc rodzina.

Posted

"BossTone" napisał:A to dla odmiany Presa Canario z lat 60-tych:

Presa.jpgCascampo.jpg

Bojowy pies z majorki? :cooldevi: hie hie

Gosia

Posted
Bojowy pies z majorki? :cooldevi: hie hie

Gosia

Gosiu?! A gdzie ja napisałem bojowy pies z majorki? Czy według Ciebie Presa Canario, obecnie nazywana dogo canario to bojowy pies z majorki, czyli obecne Ca de Bou?!! :hmmmm: Jak tak to czytaj, czytaj!! :lol: :lol:

Posted

BossTone- jak ona z Tobą wytrzymuje- na żartach się nie znasz w ogóle. :roll:

Przyjrzyj się dobrze temu zdjęciu, co je zamieściłeś- naprawdę nie przypomina Ci pokroju ca de bou? Naprawdę? :o

No to ja jestem ślepa :lol: :cry:

Gosia

Posted
BossTone- jak ona z Tobą wytrzymuje- na żartach się nie znasz w ogóle. :roll:

Przyjrzyj się dobrze temu zdjęciu, co je zamieściłeś- naprawdę nie przypomina Ci pokroju ca de bou? Naprawdę? :o

No to ja jestem ślepa :lol: :cry:

Gosia

NIE

hehehe :D

a tu dla porównania, jedna z najładniejszych polskich majorek (a myślę, że mamy się czym pochwalić) Adonis The Lover

ca1.jpg

Pozdrawiam

Posted

Hehehe,

Gosia, zobacz jeszcze zdjęcia Boerbola, niektóre Mastiffy angielskie, i kilka innych psów drugiej grupy. Wszystkie mają wspólne cechy. Tak samo jak psy pierwotne i np. retrievery :D

Stąd ich przyporządkowanie do danej grupy :lol:

Pozdrawiam

Posted

nie bojaj się, carragan nie bojaj... to ambitny chłopak... nauczy się!! i wtedy sie bedzie działo... pouciekają Ci nasi wyczekiwani Panowie z alano na smyczy... :(

Posted

e tam my jako kobiety mamy wiekszy potencjal i sobie poradzimy nawet z takim krnabrnym BT.....Kiedy beda nas panowie z alano odwiedzac to po prostu BTzostanie zamkniety w szafe :lol: