Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A gdzie ten 3 pies? :D
Jetsem zakochana w Goldie <3 Wydaje mi się ,że Różnią się od Bibi tlyko kolorem szaty i charakterem :)
Ona ma chyba dłuższy włos od Bibi chociaż młodsza jest ( w sumie,kiedy się urodziła?)

Posted

ale oto nadchodzi karząca noga sprawiedliwości

ale jak to "oddaj"?

moooje jedzonko :placz:

no i zabrał mi...

było tu było...

(i tak codziennie :angryy:)

Posted

[quote name='Maalwi']A gdzie ten 3 pies?
Jetsem zakochana w Goldie <3 Wydaje mi się ,że Różnią się od Bibi tlyko kolorem szaty i charakterem
Ona ma chyba dłuższy włos od Bibi chociaż młodsza jest ( w sumie,kiedy się urodziła?)
tam widać łapkę Tesiaka :D grzywki ją zagniotły :D
Goldie jest z końca sierpnia

Posted

koniec

niestety zdjęcia wyszły fatalnie, poprześwietlane bo zachciało mi się kombinować z programami w aparacie, zamiast normalnie na manualu cykać ;/ ale wrzucam bo jak robiłam foty to wyszła sąsiadka i wydarła się do mnie z japą o tym że podwórko jest zasrane (tak jakby to była moja wina!), bredziła też coś o zameldowaniu i straży miejskiej więc kolejnej sesji nie będzie prędko

Posted

[quote name='Maalwi']A co Goldusia dorwała? czyżby to było żywe mięso? :-D
kości, wyglądały na cielęce. fuj.

[quote name='Tekla64']piesy szczesliwe , zdjecia piekne , futra latajace

masz problemy z sasiadka ??? podworko nie twoje??? sprzatasz po swoich??? to niech sie ....

ech to samo jej powiedziałam i wysłałam ją do okulisty, wredne babsko mi wmawia że moje psy się załatwiają a my tylko zdjęcia wyszliśmy porobić.
sprzątam zawsze, poza tym na siku zawsze idziemy sobie gdzieś bo mam psa i nie chcę żeby oblewał na podwórku ludziom komórki, drzewa itp... łażę z kupskami w workach czasem do najbliższego śmietnika kawał drogi a tu taki numer... sąsiadka wyskakuje wywala śmieci na podwórko (dosłownie! suchy chleb i jakieś śmiety chyba podłogę zamiatała) i do mnie z paszczą że na podwórku jest narobione ;/ niech więcej żarcia rzucają to będzie czyściej ;/

[quote name='Sylwia K']świetne fotki
https://lh5.googleusercontent.com/_kbf6atLhTyw/TaoUWZLF3gI/AAAAAAAACUI/zp4nltoIOh4/s576/_DSC0581.jpg strasznie mi się podobają jamniki merle. Kiedyś na wystawie krajowej w Lublinie chyba widziałam pierwszy raz na żywo jamniczkę merle czekoladową :razz: -niesamowita była.
czekolady merle są cudne. chciałam kiedyś Tesi pokryć czekoladowym psem żeby mieć właśnie takie merle czekoladki:loveu:
a dziś szłam sobie z Tesi i pani aż ze sklepu wyszła i się mnie pyta czy ten pies łysieje :D

[quote name='mychaaaaa']https://lh3.googleusercontent.com/_kbf6atLhTyw/TaoTtLn4a3I/AAAAAAAACSU/mVq2yjl3Fwc/s512/_DSC0537.jpg Uśmiech piękniejszy niż u samojeda :loveu:
Super mopy się bawią ;) a Tessi pięknie wygląda wśród traw :loveu:
Tesi się pasła a świry świrowały :D
nooo uśmiech piękniejszy niż u samojeda to wielki komplement, dziękujemy :)

Posted

no czasami stosunki sasiedzkie sa ... jakie sa , jesli jestes w porzadku to sie nie przejmuj olej babsko i tyla
no wszystkimz awsze sie nie dogodzi
a zdjecia rob dalej bo .... masz do tego prawa[ nastepnym razem zrob zdjecie sasiadki wysypujacej smieci cobys miala dowod hihihi a moze sie przestraszy, ino nie rob ostetnacyjnie bo moze zle zrozumie ale jakby co to tez cos na nia masz ] my czekamy na takie cudne futra latajace

Posted

taaa zawsze ktoś się musi znaleźć "życzliwy"...
fotki piękne i psiaki jakie szczęśliwe, hehe i bardzo łowne, skoro same pożywienie sobie znaleźć umiały :)
a biegnące grzywki bardzo śmiesznie wyglądają :) ino sama sierść..

Posted

łowne jak złoto :angryy: one by się wykarmiły same, nie wiem po co ja na karmę kasę wydaję :roll:

z tą sąsiadką to niezla myśl ;)

moi sąsiedzi niestety większość to ludzie dziwni, jedzenia nie wyrzucą tylko śmiecą nim wszędzie, potem przyłażą psy z całego miasta i sr....ą tutaj ale oczywiście to moje są winne :roll:
szczęście że to sąsiadka z klatki obok, sąsiedzi z mojej klatki zawsze mnie chwalą

jak się uda to jutro zabiorę futrzaste na łąkę to im porobię trochę zdjęć na spokoju ;)
mam jeszcze zdjęcia ze spaceru z Goldisią po loftach to później wrzucę

Posted

u mnie dzisiaj chyba z 20 kości ktos wywalił pod kontenerami na smieci na trawniku:| ze niby dla kogo te kości? kto miałby je zjeść? fuj:|

ale te twoje to wsyztskie tak łądnie bez smyczy chodzą, zazdroszcze!:)

Posted

Goldie jest taka młodziutka? Tzn. widać, że jest młoda...ale przecież toż to jeszcze szczeniak, a w ogóle tego po niej nie widać :crazyeye:
Grzywacze są w takim razie jeszcze dziwniejsze niż sądziłam ;)

Posted

[quote name='Joanna Karasiewicz']Fotki super a Tessi w zielonej trawce wyglada niesamowicie. Ja dzisiaj wykapałam swoja trzode i jestem padnieta na amen

dziękuję:)
Asiu podziwiam Cię. ja wczoraj ogoliłam towarzystwo, wykąpałam Tesi i Johnego i zabrakło mi już pary na Goldie. ale mam teraz wolne do końca tygodnia (niestety!) to się za młodą jutro zabiorę

[quote name='paniMysza']u mnie dzisiaj chyba z 20 kości ktos wywalił pod kontenerami na smieci na trawniku:| ze niby dla kogo te kości? kto miałby je zjeść? fuj:|

ale te twoje to wsyztskie tak łądnie bez smyczy chodzą, zazdroszcze!:smile:
kości to pikuś, u nas nawet obierki od ziemniaków i spleśniałe resztki z obiadu wyrzucają ;/ nie wiem dla kogo ;/
kości to codzienna norma ;/
jak widzisz podwórko okala taki jakby płot także jest z 4 stron zamknięte tylko przejścia są więc dzieciaki czasem mogą polatać luzem, baby się trzymają nas a Johnny coraz grzeczniejszy - bywa że zwieje ale zaraz wraca. problem raczej jest w tym że one mogą się świństwa nażreć niż w tym że któreś nawieje ;/ nieczęsto mogę sobie pozwolić na luksus spuszczenia ich na podwórku bo zwykle jest tak zasyfione że strach tam siedzieć

makot'a;16730700 napisał(a):
Goldie jest taka młodziutka? Tzn. widać, że jest młoda...ale przecież toż to jeszcze szczeniak, a w ogóle tego po niej nie widać :crazyeye:
Grzywacze są w takim razie jeszcze dziwniejsze niż sądziłam ;)

no Golduelle ma niecałe 8 miesięcy, dzidzia moja :loveu: może to przez to futro tak nie wygląda jak szczenior, ale na tle stada na żywo to jest moja dzidzia ukochana i bezwstydnie ją rozpieszczam :eviltong: bo mi się ciągle wydaje że ona ma 2 miesiące

Posted

A ja odkryłam,ze Bibi jest starsza od Goldka o... 4 dni :D
U mnie na szczęście są super dozorcy i codziennie sprzątają i grabią podwórka i nie ma problemu z kościami :)

Posted

Jaga. napisał(a):
dziękuję:)
no Golduelle ma niecałe 8 miesięcy, dzidzia moja :loveu: może to przez to futro tak nie wygląda jak szczenior, ale na tle stada na żywo to jest moja dzidzia ukochana i bezwstydnie ją rozpieszczam :eviltong: bo mi się ciągle wydaje że ona ma 2 miesiące

Hehe, nie wiem czego to sprawka, ale naprawdę młode grzywacze wyglądają jak dorosłe z tego co zauważyłam :)
To ciekawe, bo jednak zdecydowaną większość psów można odróżnić czy to roczny młodziak, czy dorosły osobnik, nawet po sylwetce z daleka :P
A rozpieszczania nigdy dość :diabloti:

A co do zżerania świństw na podwórku - nie da się psiaków odwołać od tego? Moja Basta na 'zostaw' zawraca i biegnie w drugą stronę, nawet nie muszę się bać, że to powącha - a wcale jej tego nie uczyłam. Może po prostu stanowczości trochę więcej do tych rozpieszczanych 'dzieciaków'? :loveu: