Maalwi Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 A gdzie ten 3 pies? :D Jetsem zakochana w Goldie <3 Wydaje mi się ,że Różnią się od Bibi tlyko kolorem szaty i charakterem :) Ona ma chyba dłuższy włos od Bibi chociaż młodsza jest ( w sumie,kiedy się urodziła?) Quote
Jaga. Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 ej tam coś było! lecęęęęęę...! wracaaaaaaaaaam...! mniam mniam! pożrę cię! Quote
Jaga. Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 ale oto nadchodzi karząca noga sprawiedliwości ale jak to "oddaj"? moooje jedzonko :placz: no i zabrał mi... było tu było... (i tak codziennie :angryy:) Quote
Jaga. Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 [quote name='Maalwi']A gdzie ten 3 pies? Jetsem zakochana w Goldie <3 Wydaje mi się ,że Różnią się od Bibi tlyko kolorem szaty i charakterem Ona ma chyba dłuższy włos od Bibi chociaż młodsza jest ( w sumie,kiedy się urodziła?) tam widać łapkę Tesiaka :D grzywki ją zagniotły :D Goldie jest z końca sierpnia Quote
Jaga. Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 koniec niestety zdjęcia wyszły fatalnie, poprześwietlane bo zachciało mi się kombinować z programami w aparacie, zamiast normalnie na manualu cykać ;/ ale wrzucam bo jak robiłam foty to wyszła sąsiadka i wydarła się do mnie z japą o tym że podwórko jest zasrane (tak jakby to była moja wina!), bredziła też coś o zameldowaniu i straży miejskiej więc kolejnej sesji nie będzie prędko Quote
Maalwi Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Fotki bardoz fajne i wcale nei pześwietolne! Szkoda,ze nie bedize fotek na powietrzu :( A co Goldusia dorwała? czyżby to było żywe mięso? :D Quote
Tekla64 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 piesy szczesliwe , zdjecia piekne , futra latajace masz problemy z sasiadka ??? podworko nie twoje??? sprzatasz po swoich??? to niech sie .... Quote
Sylwia K Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 świetne fotki https://lh5.googleusercontent.com/_kbf6atLhTyw/TaoUWZLF3gI/AAAAAAAACUI/zp4nltoIOh4/s576/_DSC0581.jpg strasznie mi się podobają jamniki merle. Kiedyś na wystawie krajowej w Lublinie chyba widziałam pierwszy raz na żywo jamniczkę merle czekoladową :razz: -niesamowita była. Quote
mychaaaaa Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 https://lh3.googleusercontent.com/_kbf6atLhTyw/TaoTtLn4a3I/AAAAAAAACSU/mVq2yjl3Fwc/s512/_DSC0537.jpg Uśmiech piękniejszy niż u samojeda :loveu: Super mopy się bawią ;) a Tessi pięknie wygląda wśród traw :loveu: Quote
Jaga. Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 [quote name='Maalwi']A co Goldusia dorwała? czyżby to było żywe mięso? :-D kości, wyglądały na cielęce. fuj. [quote name='Tekla64']piesy szczesliwe , zdjecia piekne , futra latajace masz problemy z sasiadka ??? podworko nie twoje??? sprzatasz po swoich??? to niech sie .... ech to samo jej powiedziałam i wysłałam ją do okulisty, wredne babsko mi wmawia że moje psy się załatwiają a my tylko zdjęcia wyszliśmy porobić. sprzątam zawsze, poza tym na siku zawsze idziemy sobie gdzieś bo mam psa i nie chcę żeby oblewał na podwórku ludziom komórki, drzewa itp... łażę z kupskami w workach czasem do najbliższego śmietnika kawał drogi a tu taki numer... sąsiadka wyskakuje wywala śmieci na podwórko (dosłownie! suchy chleb i jakieś śmiety chyba podłogę zamiatała) i do mnie z paszczą że na podwórku jest narobione ;/ niech więcej żarcia rzucają to będzie czyściej ;/ [quote name='Sylwia K']świetne fotki https://lh5.googleusercontent.com/_kbf6atLhTyw/TaoUWZLF3gI/AAAAAAAACUI/zp4nltoIOh4/s576/_DSC0581.jpg strasznie mi się podobają jamniki merle. Kiedyś na wystawie krajowej w Lublinie chyba widziałam pierwszy raz na żywo jamniczkę merle czekoladową :razz: -niesamowita była. czekolady merle są cudne. chciałam kiedyś Tesi pokryć czekoladowym psem żeby mieć właśnie takie merle czekoladki:loveu: a dziś szłam sobie z Tesi i pani aż ze sklepu wyszła i się mnie pyta czy ten pies łysieje :D [quote name='mychaaaaa']https://lh3.googleusercontent.com/_kbf6atLhTyw/TaoTtLn4a3I/AAAAAAAACSU/mVq2yjl3Fwc/s512/_DSC0537.jpg Uśmiech piękniejszy niż u samojeda :loveu: Super mopy się bawią ;) a Tessi pięknie wygląda wśród traw :loveu: Tesi się pasła a świry świrowały :D nooo uśmiech piękniejszy niż u samojeda to wielki komplement, dziękujemy :) Quote
Tekla64 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 no czasami stosunki sasiedzkie sa ... jakie sa , jesli jestes w porzadku to sie nie przejmuj olej babsko i tyla no wszystkimz awsze sie nie dogodzi a zdjecia rob dalej bo .... masz do tego prawa[ nastepnym razem zrob zdjecie sasiadki wysypujacej smieci cobys miala dowod hihihi a moze sie przestraszy, ino nie rob ostetnacyjnie bo moze zle zrozumie ale jakby co to tez cos na nia masz ] my czekamy na takie cudne futra latajace Quote
kalyna Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 taaa zawsze ktoś się musi znaleźć "życzliwy"... fotki piękne i psiaki jakie szczęśliwe, hehe i bardzo łowne, skoro same pożywienie sobie znaleźć umiały :) a biegnące grzywki bardzo śmiesznie wyglądają :) ino sama sierść.. Quote
Jaga. Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 łowne jak złoto :angryy: one by się wykarmiły same, nie wiem po co ja na karmę kasę wydaję :roll: z tą sąsiadką to niezla myśl ;) moi sąsiedzi niestety większość to ludzie dziwni, jedzenia nie wyrzucą tylko śmiecą nim wszędzie, potem przyłażą psy z całego miasta i sr....ą tutaj ale oczywiście to moje są winne :roll: szczęście że to sąsiadka z klatki obok, sąsiedzi z mojej klatki zawsze mnie chwalą jak się uda to jutro zabiorę futrzaste na łąkę to im porobię trochę zdjęć na spokoju ;) mam jeszcze zdjęcia ze spaceru z Goldisią po loftach to później wrzucę Quote
Joanna Karasiewicz Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Fotki super a Tessi w zielonej trawce wyglada niesamowicie. Ja dzisiaj wykapałam swoja trzode i jestem padnieta na amen Quote
paniMysza Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 u mnie dzisiaj chyba z 20 kości ktos wywalił pod kontenerami na smieci na trawniku:| ze niby dla kogo te kości? kto miałby je zjeść? fuj:| ale te twoje to wsyztskie tak łądnie bez smyczy chodzą, zazdroszcze!:) Quote
makot'a Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Goldie jest taka młodziutka? Tzn. widać, że jest młoda...ale przecież toż to jeszcze szczeniak, a w ogóle tego po niej nie widać :crazyeye: Grzywacze są w takim razie jeszcze dziwniejsze niż sądziłam ;) Quote
Jaga. Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 [quote name='Joanna Karasiewicz']Fotki super a Tessi w zielonej trawce wyglada niesamowicie. Ja dzisiaj wykapałam swoja trzode i jestem padnieta na amen dziękuję:) Asiu podziwiam Cię. ja wczoraj ogoliłam towarzystwo, wykąpałam Tesi i Johnego i zabrakło mi już pary na Goldie. ale mam teraz wolne do końca tygodnia (niestety!) to się za młodą jutro zabiorę [quote name='paniMysza']u mnie dzisiaj chyba z 20 kości ktos wywalił pod kontenerami na smieci na trawniku:| ze niby dla kogo te kości? kto miałby je zjeść? fuj:| ale te twoje to wsyztskie tak łądnie bez smyczy chodzą, zazdroszcze!:smile: kości to pikuś, u nas nawet obierki od ziemniaków i spleśniałe resztki z obiadu wyrzucają ;/ nie wiem dla kogo ;/ kości to codzienna norma ;/ jak widzisz podwórko okala taki jakby płot także jest z 4 stron zamknięte tylko przejścia są więc dzieciaki czasem mogą polatać luzem, baby się trzymają nas a Johnny coraz grzeczniejszy - bywa że zwieje ale zaraz wraca. problem raczej jest w tym że one mogą się świństwa nażreć niż w tym że któreś nawieje ;/ nieczęsto mogę sobie pozwolić na luksus spuszczenia ich na podwórku bo zwykle jest tak zasyfione że strach tam siedzieć makot'a;16730700 napisał(a):Goldie jest taka młodziutka? Tzn. widać, że jest młoda...ale przecież toż to jeszcze szczeniak, a w ogóle tego po niej nie widać :crazyeye: Grzywacze są w takim razie jeszcze dziwniejsze niż sądziłam ;) no Golduelle ma niecałe 8 miesięcy, dzidzia moja :loveu: może to przez to futro tak nie wygląda jak szczenior, ale na tle stada na żywo to jest moja dzidzia ukochana i bezwstydnie ją rozpieszczam :eviltong: bo mi się ciągle wydaje że ona ma 2 miesiące Quote
Maalwi Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 A ja odkryłam,ze Bibi jest starsza od Goldka o... 4 dni :D U mnie na szczęście są super dozorcy i codziennie sprzątają i grabią podwórka i nie ma problemu z kościami :) Quote
makot'a Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Jaga. napisał(a):dziękuję:) no Golduelle ma niecałe 8 miesięcy, dzidzia moja :loveu: może to przez to futro tak nie wygląda jak szczenior, ale na tle stada na żywo to jest moja dzidzia ukochana i bezwstydnie ją rozpieszczam :eviltong: bo mi się ciągle wydaje że ona ma 2 miesiące Hehe, nie wiem czego to sprawka, ale naprawdę młode grzywacze wyglądają jak dorosłe z tego co zauważyłam :) To ciekawe, bo jednak zdecydowaną większość psów można odróżnić czy to roczny młodziak, czy dorosły osobnik, nawet po sylwetce z daleka :P A rozpieszczania nigdy dość :diabloti: A co do zżerania świństw na podwórku - nie da się psiaków odwołać od tego? Moja Basta na 'zostaw' zawraca i biegnie w drugą stronę, nawet nie muszę się bać, że to powącha - a wcale jej tego nie uczyłam. Może po prostu stanowczości trochę więcej do tych rozpieszczanych 'dzieciaków'? :loveu: Quote
Recommended Posts