Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paniMysza napisał(a):
lola tak przede mna ucieka;) czasami jak widzi mnie zblizająca sie do niej w podejrzany sposób - warczy i buczy. ale mi nie straszny warczacy potwór! i tak zbuziakuję!:diabloti:

hahaha :D Tessi to mdleje, przewraca się na plecki i udaje że nieżyje :diabloti: ale ja i tak całuję ten brzunio słodki :diabloti:

Posted

słodziaki jedne :) strasznie kudłate są :) i nie idzie na serio rozróżnić gdzie kończy się pierwszy a gdzie zaczyna się drugi :)
a czemu Goldie ma takie oczka "dziwne"?

Posted

kalyna napisał(a):
słodziaki jedne :) strasznie kudłate są :) i nie idzie na serio rozróżnić gdzie kończy się pierwszy a gdzie zaczyna się drugi :)

ja czasem na żywo nie mogę rozróżnić a co dopiero na zdjęciu :D

kalyna napisał(a):
a czemu Goldie ma takie oczka "dziwne"?

bo jej podbijam codziennie :diabloti:
a tak poważnie to nie bardzo rozumiem o co pytasz - czy o to że są zacieki, czy o kolor, czy o coś innego jeszcze

Posted

ah jaki z Johnnego dorosły Pan Grzywacz na dwóch ostatnich fotach!:loveu: mężczyzna już:loveu:
mój to ciągle dzieciakowaty taki jakiś

a to różowe oko to przecież widac od razu że podbijane regularnie:diabloti:

Posted

Jaga. napisał(a):
jbo jej podbijam codziennie :diabloti:
a tak poważnie to nie bardzo rozumiem o co pytasz - czy o to że są zacieki, czy o kolor, czy o coś innego jeszcze

OO zacieki :( bo nie wszystkie mają...i to jedno oczko troszku mniejsze :( trochę się czepiam, ale chcę wiedzieć co nieco ;) Czy to tylko dlatego, że taka młodziutka jest i wyrośnie z tego?
ehh nawet siniak nie zdąży się wybarwić na inny kolorek :D
Moja pączusie nie mają takich rzeczy....

Posted

psyja napisał(a):
ah jaki z Johnnego dorosły Pan Grzywacz na dwóch ostatnich fotach!:loveu: mężczyzna już:loveu:
mój to ciągle dzieciakowaty taki jakiś

a to różowe oko to przecież widac od razu że podbijane regularnie:diabloti:

inaczej by nie było takie różowe ;) a tak jest roshofe i sweetashne :D

kup Ulemu babę ;) Johnny jak się pojawiła Goldie to się zrobił taki men :) pręży się przed małą, przeszedł szybki kurs dorastania hihi

kalyna napisał(a):
OO zacieki :-( bo nie wszystkie mają...i to jedno oczko troszku mniejsze :-( trochę się czepiam, ale chcę wiedzieć co nieco ;-) Czy to tylko dlatego, że taka młodziutka jest i wyrośnie z tego?
ehh nawet siniak nie zdąży się wybarwić na inny kolorek :-D
Moja pączusie nie mają takich rzeczy....

oczka ma jednakowej wielkości tylko jedna powieka jest różowa a druga czarna i przez to może Ci się wydawać że jest mniejsze
oczko się powoli wybarwia ale czy się wybarwi do końca to nie wiem
postaram Ci się zrobić jutro fotkę z bliska
a zacieki no cóż leci jej z oczek, zwłaszcza z jednego. wielu grzywkom się oczka paprzą niestety

Posted

Jaga. napisał(a):
ooo zapraszam np w kwietniu do Legionowa :) na zdjęciach to słabo widać, zrobiłam księżnisi fotkę oka ale też widać ledwo co

Legionowo za daleko niestety :( dlatego liczę na Leszno :) bo tylko taką opcją dysponuję :)

Posted

jaga, polecam do przemywania oczu płyn optex firmy eurowet. frani bardzo łzawiły oczy, rano miała zaropiałe. zaczęłam codziennie tym płynem przemywać i teraz jest ok. sliczne, suche oczko:)

Posted

kalyna napisał(a):
Legionowo za daleko niestety :( dlatego liczę na Leszno :) bo tylko taką opcją dysponuję :)

ja bym chciała do Leszna pojechać ale czy się uda to nie wiem. w końcu rodziców Goldie poznałaś to teraz czas na maluchę ;)

psyja napisał(a):
przecież już wcześniej miał babe - Tessiaka. za mało go pociągała?!:D:diabloti:

e tam taka baba palcem robiona :diabloti: zupełnie inaczej się zachowuje do Tesiaka a inaczej do Goldka, Tesiak to jest taka siostra do bicia ;) a Goldie... mmmm... tu trzeba zadać szyku, zaimponować ;) Tesiaka za uszy ciąga a przed Goldkiem się sam wykłąda i jej pokazuje że ona ma go tarmosić
a mała korzysta :diabloti:

paniMysza napisał(a):
jaga, polecam do przemywania oczu płyn optex firmy eurowet. frani bardzo łzawiły oczy, rano miała zaropiałe. zaczęłam codziennie tym płynem przemywać i teraz jest ok. sliczne, suche oczko:)

a gdzie można kupić taki płyn? w sklepach dla zwierząt czy w aptece? Franka ma fajoskie oczka na zdjęciach :)

Posted

Ja zamówiłam płyn "No more tears" czy jakoś tak. Dużo osób go stosuje i nie tylko w grzywkach i podobno skuteczne. To jest do zakraplania i do przemywania :)

Posted

Jaga. napisał(a):
ja bym chciała do Leszna pojechać ale czy się uda to nie wiem. w końcu rodziców Goldie poznałaś to teraz czas na maluchę ;)

No inaczej być nie może :)
chociaż bardziej skora do głaskania jest :lol:
bo to szczenię jest i dlatego Johny tak się zachowuje :) Bo mój Ciap też w obecności szczeniaków taki mężny stoi i nie reaguje na wybryki maluchów, ale wystarczy że dorosły by coś wywinął i bestia się w nim odzywa :lol:

Posted

darii_iia napisał(a):
Świeetene zdjęcia. ! :smile:
Tesiak jaki maluteńki w porównaniu do tych kudłaczy. ;-)
Ach, wspaniaali.:loveu:

dzięki :)
Tesi jest mała ale nie da sobie w kaszę dmuchać ;)

Foxowa napisał(a):
Ja zamówiłam płyn "No more tears" czy jakoś tak. Dużo osób go stosuje i nie tylko w grzywkach i podobno skuteczne. To jest do zakraplania i do przemywania :smile:

paniMysza napisał(a):
ja kupiłam u weta. ale nie wiem, czy nie mozna czasem dostac w zoologicznym sklepie. musisz sprawdzić.

muszę spróbować. czegoś muszę spróbować bo jak na zdjęciach widać to Johnemu się pod jednym okiem robi maleńki zaciek a pod drugim wcale. natomiast Goldie :shake: babrze się jej to jedno oko, czasem aż ma mokre pod okiem

Matyk napisał(a):
hehe no tak Johnny teraz Gentelmen przy Goldie hehe, ciekawe jak się relacje potoczą jak oboje dojrzeją :P

mam nadzieję że stworzą wspaniałą parę :) (poza bara bara bo tego w planach nie ma :eviltong:)

kalyna napisał(a):
No inaczej być nie może :smile:
chociaż bardziej skora do głaskania jest :lol:
bo to szczenię jest i dlatego Johny tak się zachowuje :) Bo mój Ciap też w obecności szczeniaków taki mężny stoi i nie reaguje na wybryki maluchów, ale wystarczy że dorosły by coś wywinął i bestia się w nim odzywa :lol:

Goldie to pieszczoch :)
wiem ;) ale między nimi nie ma dużej różnicy wieku, poza tym Tessi się tak nie zachowywała wobec Johnna
cudownie jest na to patrzeć :)

____

wiadomość z ostatniej chwili - Śmierdziel znów zaatakował :mad: podkradł się do biednej Tesi Tesi bokiem i naszczał jej na głowę :angryy:
niedługo będę musiała ją codziennie kąpać :placz:

Posted

mała ma podwiązaną grzywkę, tak że jej do oczu nie leci, włosy spod oczu golę ale i tak jej leci. muszę spróbować jakieś krople bo mi jej szkoda.
ale muszę przyznać że odkąd chodzi w kitce to mniej leci z oczek

Johnny właśnie stoi nad śpiącą Goldie i miauczy bo się nudzi... mój mały świrasek :loveu::loveu:
później wrzucę zdjęcia z dzikich morderstw grzywaczy, fajowe wyszły ;)