Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hahaha słodziaki :) u mnie co rano Johnny przylatuje do łóżka (nie śpi z nami), kładzie się na mnie i się gapi - jak to nie pomaga to wtyka mi swój zimny mokry nochal w nos! to znaczy że czas na siku.
a na dworze to nauczyłam go komendy ulica i jak podchodzimy do jezdni to już sam się zatrzymuje, czasem tylko trzeba mu przypomnieć "ulica" i chłopak stoi ładnie, nie prze na jezdnię

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To Ciap jest tak nauczony, że mnie się nie budzi, i zawsze mamę wywala z łóżka :lol:
ja teraz pracuję nad Sonią, bo innych psów nie lubi :(
Ale jest postęp, bo cały czas gadałam nie wolno i jak przechodziliśmy to spojrzała się, ale ani nie zaszczekała, ani ząbków nie pokazała :) a jak chciałam dać smaka to nie chciała, to ją mocno wygłaskałam... Aż Pani od tego psa się uśmiechnęła, bo nie raz Sonię w akcji widziała :)

Posted

Johnny to do mojej mamy ma prawie 500km - odpada ;)

brawo Sonia :) ale super, cieszę się :) to takie przyjemne jak widzi się jak pies powoli wychodzi na prostą i jak się zmienia podczas szkolenia

Posted

Jaga. napisał(a):
brawo Sonia :) ale super, cieszę się :) to takie przyjemne jak widzi się jak pies powoli wychodzi na prostą i jak się zmienia podczas szkolenia

Ja mieszkam z rodzicami i nie narzekam :) i jakoś nie wyobrażam sobie wyprowadzki :)
Mama ciągle powtarza, że mamy taki dużym dom, że każdy się zmieści :)
Tak Sonia robi postępy, ale sporo pracy przed nami :)
i jednak chyba dojrzewa i wychodzi teraz jej nie ufność do obcych ludzi.... Jak idą sobie w pewnej odległoście ode mnie to spoko, ale jednak jak blisko nas chcą przejść to warczy.. i jakież było moje zdziwienie, bo myślałam, że na ludzi nie umie warczeć :)

Posted

Jaga gratuluję nowej pociechy. ! :)

Goldii jest śliczna, a Johny jest chyba zachwycony, że ma w domu suczkę tej samej rasy. Za, to Goldii i Tesiak mogą stworzyć damską koalicję przeciwko Johnemu. :D

Posted

[quote name='Isadora7']Ależ nowości widzę w domu kuzynki Gangusiowej :):):)
a no są nowości :)

[quote name='darii_iia']Jaga gratuluję nowej pociechy. ! :smile:

Goldii jest śliczna, a Johny jest chyba zachwycony, że ma w domu suczkę tej samej rasy. Za, to Goldii i Tesiak mogą stworzyć damską koalicję przeciwko Johnemu. :-D

dziękuję :) Johnny faktycznie jest zachwycony. a jak baby się razem skrzykują przeciwko Johnemu to ledwo go spod nich widać ;)

[quote name='kalyna']Tak Sonia robi postępy, ale sporo pracy przed nami :smile:
i jednak chyba dojrzewa i wychodzi teraz jej nie ufność do obcych ludzi.... Jak idą sobie w pewnej odległoście ode mnie to spoko, ale jednak jak blisko nas chcą przejść to warczy.. i jakież było moje zdziwienie, bo myślałam, że na ludzi nie umie warczeć :smile:
grunt że robi postępy :) do wszystkiego pomału dojdziecie

[quote name='Sylwia K']

https://lh6.googleusercontent.com/_kbf6atLhTyw/TX9TFtp0-wI/AAAAAAAABH8/1wi6m3UyOm8/_CSC0047.JPG ach, cudna ta twoja trójeczka -jeszcze do kompletu samczyk jamnis by się przydał;-)

hahaha chyba bym osiwiała ;) dwie cieczki i dwóch chętnych ;)

Posted

Jaga. napisał(a):

hahaha chyba bym osiwiała ;) dwie cieczki i dwóch chętnych ;)

no to najwyżej sunia, aby było po równo: dwa na dwa hehe;)

zazdroszczę trójeczki, ja to na razie czekam na drugiego psa...

no i liczę na spotkania na wystawach!

Posted

zobaczysz jak fajnie jest z dwójką, a może potem i trzeci się pojawi ;)
do pary to ja mogę Tesiaka wysterylizować co najwyżej hahah ;) na wystawach na pewno się spotkamy, może nawet kiedyś się razem wybierzemy skoro mieszkacie pod Warszawą :)

Matyk napisał(a):
niektórym z siwizną do twarzy :smile:

hahaha ale chyba nie mi :diabloti:

Posted

A mnie nurtuje jedno pytanie. Ty masz Jamnika i jakie one są z charakteru? i czy chętnie się uczą? I jakie są w stosunku do obcych?
bo mój Ciap to jest piąta woda po kisielu jamnikiem... i nie mogę już go ogarnąć...

Posted

Jaga, dziewczynka jest prześliczna :) niech się zdrowo chowa! Super, że zdecydowałaś się na drugiego grzywka :D
A z tego co pamiętam miała być łysa suka? ;) hahah ja też chciałam łysą sukę i do tej pory chyba nikomu nie pisana golaska ;) hihihi

Posted

Jaga. napisał(a):
zobaczysz jak fajnie jest z dwójką, a może potem i trzeci się pojawi ;)
do pary to ja mogę Tesiaka wysterylizować co najwyżej hahah ;) na wystawach na pewno się spotkamy, może nawet kiedyś się razem wybierzemy skoro mieszkacie pod Warszawą :)

mieszkamy w okolicy Otowcka pod wawą, no i o ile uda mi się zdać wreszcie egzamin na prawko:oops: to będziemy pewnie na większości okolicznych wystaw. W następnym roku jak mała będzie już starsza (no i o ile nie okaże się pecikiem) to pewnie juz gdzieś dalej będziemy się wypuszczać -tak więc myślę, ze w miarę często będziemy się widywać
A wspólny wyjazd na wystawę myślę, ze jest super pomysłem;)

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Jaga, dziewczynka jest prześliczna :) niech się zdrowo chowa! Super, że zdecydowałaś się na drugiego grzywka :D
A z tego co pamiętam miała być łysa suka? ;) hahah ja też chciałam łysą sukę i do tej pory chyba nikomu nie pisana golaska ;) hihihi

Dziękujemy :)
tak chciałam łysą sukę, która ewoluowała w łysego psa który ewoluował w sukę pp ;)
nie mogłam nic takiego znaleźć co by mnie satysfakcjonowało i było łyse a jak było łyse i piękne to poza moimi możliwościami. no i stanęło na suce pp. a łysej może się jeszcze kiedyś dorobię - ale gusta mi się zmieniają i chciałabym taką naprawdę łysą łysą.
a co będzie? zobaczymy ;)
hihihi mychaaaaaaaaaa Ty już masz łysą sukę! ;p dwie to by Ci było za dobrze ;)

kalyna napisał(a):
A mnie nurtuje jedno pytanie. Ty masz Jamnika i jakie one są z charakteru? i czy chętnie się uczą? I jakie są w stosunku do obcych?
bo mój Ciap to jest piąta woda po kisielu jamnikiem... i nie mogę już go ogarnąć...

o jamniki to temat rzeka. charakter piekielnika, cholerny indywidualista, nikomu nie polecam :diabloti: jestem w nich totalnie zakochana :diabloti: nie da się obok jamnika przejść obojętnie, po prostu budzi emocje - albo bardzo na plus albo bardzo na minus. z tego co obserwuję to im jamnik mniejszy tym jest bardziej cięty, ale nie powiem że to reguła. jamniki są dużymi indywidualistami, trzeba masę czasu poświęcić na szkolenie, nie są to onki ;) ale uczą się i nie powiem że są głupie. zdają egzaminy PT, pracują w dogoterapii, skaczą w agility...
moja Tessi jest bardzo posluszna, prawie wogóle nie szczeka, do obcych jest mocno zdystansowana, ale nie powiem że nie lubi - po prostu ją nie interesują. jest bardzo nakręcona na pracę - czy to piłeczka czy tropienie, no i ma ADHD, musi się mocno wybiegać codziennie żebym miała w domu spokój. lubi obce psy, ale nie wszystkie, czasem jej coś się nie spodoba i drze japę - ale na komendę przestaje. jest wszystkożerna i długo oduczałam ją zjadania każdego śmiecia na dworze. i jest ogromnym ciepłolubem, kołderka to jest to ;)

Sylwia K napisał(a):
mieszkamy w okolicy Otowcka pod wawą, no i o ile uda mi się zdać wreszcie egzamin na prawko:oops: to będziemy pewnie na większości okolicznych wystaw. W następnym roku jak mała będzie już starsza (no i o ile nie okaże się pecikiem) to pewnie juz gdzieś dalej będziemy się wypuszczać -tak więc myślę, ze w miarę często będziemy się widywać
A wspólny wyjazd na wystawę myślę, ze jest super pomysłem;-)

o Otwock to po drugiej stronie ;) ale jak mała wyrośnie to fajnie by było gdzieś się spotykać czy razem pojechać - zawsze to raźniej :)

Posted

Bo mój Ciap to nie lubi się uczyć, i wielka udręka jak ma coś zrobić, a najchętniej to dawać mu smaki za nic... :lol:
fakt lubi jeść to co Pani, ale jakby to samo było w misce to nie ruszy...
Taa pod kołderką też uwielbia spać, no chyba że mu gorąco :) i pocieszyłaś mnie, bo Ciapek ma coś podobnego z charakteru od jamnika :)
trochę mu zostało chyba w genach..

Posted

Jaga. napisał(a):
Dziękujemy :)
tak chciałam łysą sukę, która ewoluowała w łysego psa który ewoluował w sukę pp ;)
nie mogłam nic takiego znaleźć co by mnie satysfakcjonowało i było łyse a jak było łyse i piękne to poza moimi możliwościami. no i stanęło na suce pp. a łysej może się jeszcze kiedyś dorobię - ale gusta mi się zmieniają i chciałabym taką naprawdę łysą łysą.
a co będzie? zobaczymy ;)
hihihi mychaaaaaaaaaa Ty już masz łysą sukę! ;p dwie to by Ci było za dobrze ;))

Hahah, no cóż... ja chciałam łysą sukę z możliwością pp... a wyszedł pies samojed :grin:
Aleee moja łysa suka nie jest na wystawy :( kundelek w końcu...
Ale i tak marzy mi się jeszcze jeden grzywek hahahah ostatnio w Ulim się zakochałam... możeee za jakiś dłuuuuuższy czas pp? :diabloti:
Jaga! A może łyse łyse... to... nagi pies peruwiański? :diabloti: startowałybyśmy razem w V grupie :diabloti:

Posted

mychaaaaa napisał(a):

Ale i tak marzy mi się jeszcze jeden grzywek hahahah ostatnio w Ulim się zakochałam... możeee za jakiś dłuuuuuższy czas pp? :diabloti:

taaaaaaaak kolejny grzywek!!!:D hihi cieszę się że podobał Ci się śmierdzielek mój mały ale i tak musisz zobaczyć go świeżo upranego!

Posted

psyja napisał(a):
taaaaaaaak kolejny grzywek!!!:D hihi cieszę się że podobał Ci się śmierdzielek mój mały ale i tak musisz zobaczyć go świeżo upranego!

Nawet brudny był cudowny :loveu: i taka malutka kruszynka z niego! :loveu: aaaach!

Posted

psyja napisał(a):
no to już od pp się nie wywiniesz........:diabloti: mhihi

Dzisiaj powiedziałam Michałowi, że chciałabym za jakiś czas grzywka :diabloti:
Ooooj, żebyś słyszała jego krzyki :shake: hahah mam trochę czasu na nawrócenie go :evil_lol:

Posted

mychaaaa hahha bo niestety jak się zachoruje na grzywacza to tylko grzywacza się chce mimo że inny pies się pojawi, nawet taki o którym myśleliśmy. Ja wiem o tej strasznej chorobie wiec dlatego odłożyłam collie na rzecz Fibi, a na collie spokojnie poczekam ;)

Jaga widzisz to i tak moja Lala by ci nie pasowała bo ona porasta no ale efektowniejsza, coś za coś ;)

Posted

Ilka21 napisał(a):
mychaaaa hahha bo niestety jak się zachoruje na grzywacza to tylko grzywacza się chce mimo że inny pies się pojawi, nawet taki o którym myśleliśmy. Ja wiem o tej strasznej chorobie wiec dlatego odłożyłam collie na rzecz Fibi, a na collie spokojnie poczekam ;)

oooj prawda!! Marzyłam dawno temu o samojedach, później się zagrzywaczyłam i chyba jednak grzywacz to mój typ :loveu:
Trzeba teraz tylko pracować na decyzję o powderku :diabloti: chociaż teraz przerwę zrobię, bo mam psy w jednym wieku... Laila 15 miesięcy, Honey 9...

W sumie mam w domu powder puffa rozmiar XXL :diabloti: bo Honey ma Lailuszkowe nawyki i zachowuje się jak typowy grzywek :evil_lol: do samojeda mu daleko hahah ;)