mychaaaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Jaga.']a gdzie tam, ona co najwyżej wygląda na kundelka :D[/QUOTE] No coś Ty! Dla mnie to wykapany west. Albo york ;) Skoro Laila jest pudelkiem... i chihuahua :lol: Quote
paniMysza Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Jaga.']a gdzie tam, ona co najwyżej wygląda na kundelka :D[/QUOTE] nie z takim umaszczeniem! od razu widać, ze w zyłach płymie błekitna krew:) Quote
psyja Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Jaga w takim razie widać istnieją takie szkoły wymagające zdanego pt zanim się rozpocznie agi, ale dla mnie to bez sensu. w ogóle nie podobają mi sie niektóre ćwiczenia z zakresu pt (np chyba nigdy nie zrozumiem czemu wg regulaminu pt na 'do nogi' pies ma obejść człowieka i USIĄŚĆ przy nodze, Gafel PT ma za sobą, nie wiem jak tam robił ale zdał, no ale Uli jest nauczony że na 'do nogi' ma sie znaleźć przy nodze i czekać na dalsze polecenia i nie chce tego zmieniać - na potrzeby pt będe musiała wymyślać nową komendę, na którą będzie musiał siadać przy nodze, co = 2x więcej komend znaczących praktycznie to samo:shake:) no ale póki co nie ma jak tego zmienić, tak sobie zkwp wymyślił i tak ma być. mhihihi Tessiak to jamnik tylko napewno nie jamnior, mówie Wam....:diabloti: uwielbiam niektórych ludzi i ich uwagi na temat ras psów:D a najfajniej jest jak sie kłócą że właściciel nie wie jakiej rasy ma piesa:evil_lol: Quote
paniMysza Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 dla mnie tez nie ma to sensu. powinien byc jakis wewnetrzny test, czy psiak sie nadaje, czy trzeba z nim jeszcze poćwiczyc. ale zdany egz pt nie jest potrzebny. Quote
Ilka21 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Mychaaa to jest wasz wybór i mi nic do tego tylko nie ukrywam ze się zdziwiłam bo twój TŻ pisał do mnie, i jak zaproponowałam mu Lovelasa(który jest wg mnie kopią Atrakcyjnego Uwodziciela z miotu A a to piękny pies) to napisał mi, że boisz sie że nie poradzisz sobie z pielęgnacją pp i że samca nie chcecie bo wasza sunia nie lubi i koniecznie sunia hl - i to tylko stąd moje zdziwienie bo pielęgnacja grzywka przy samoyedzie to pikuś ;) Rozmawialiśmy o lysej suni, że jest możliwość że będę ją chciała dać na wpsółwłasność i jak się namyślę to dam znać, chciałam ci to własnie zaproponować ale nie ma teraz to sensu skoro masz nowego domownika. Wg mnie dobrze by pies znał podstawy PT do agillity bo pies musi być posłuszny ale faktycznie egzamin mógłby być wew a nie przymus zewnętrznego. Quote
mychaaaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Ilka21']Mychaaa to jest wasz wybór i mi nic do tego tylko nie ukrywam ze się zdziwiłam bo twój TŻ pisał do mnie, i jak zaproponowałam mu Lovelasa(który jest wg mnie kopią Atrakcyjnego Uwodziciela z miotu A a to piękny pies) to napisał mi, że boisz sie że nie poradzisz sobie z pielęgnacją pp i że samca nie chcecie bo wasza sunia nie lubi i koniecznie sunia hl - i to tylko stąd moje zdziwienie bo pielęgnacja grzywka przy samoyedzie to pikuś ;) Rozmawialiśmy o lysej suni, że jest możliwość że będę ją chciała dać na wpsółwłasność i jak się namyślę to dam znać, chciałam ci to własnie zaproponować ale nie ma teraz to sensu skoro masz nowego domownika.[/QUOTE] Ja się w sumie zdziwiłam tak samo, bo była mowa, że pies po inżynierce i takie gdybanie. O samoyedzie myśleliśmy jeszcze przed Lailą bo M. bardzo podobały zawsze, ale stanęło na grzywaczu - suni. A co do czego okazało się, że zdecydował się na samka i w dodatku chłopca, co Laila bardzo ciężko przyjęła, pierwsze trzy dni to była po prostu masakra, bo ona samców nie toleruje. M. nawet nie mówił mi, że do Ciebie pisał :angryy: Chyba czeka nas rozmowa w domu. Quote
Ilka21 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='mychaaaaa']Ja się w sumie zdziwiłam tak samo, bo była mowa, że pies po inżynierce i takie gdybanie. O samoyedzie myśleliśmy jeszcze przed Lailą bo M. bardzo podobały zawsze, ale stanęło na grzywaczu - suni. A co do czego okazało się, że zdecydował się na samka i w dodatku chłopca, co Laila bardzo ciężko przyjęła, pierwsze trzy dni to była po prostu masakra, bo ona samców nie toleruje. M. nawet nie mówił mi, że do Ciebie pisał :angryy: Chyba czeka nas rozmowa w domu.[/QUOTE] No ja nie mówiłam nic cały czas bo mnie prosił bo chciał ci niespodziankę zrobić. Nie ma co sie przejmowac masz malucha i ciesz się, ja tylko się zdziwiłam bardzo choć wpsomniał mi że o samoyedzie myślicie. Gdybym wiedziała że ci nie powiedział jeszcze to bym wcale nie powiedziała o tym nie napisała. No ale koniec naszych pogaduch bo to galeria Johnnego i Tesiaka;) Quote
mychaaaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Ilka21']No ja nie mówiłam nic cały czas bo mnie prosił bo chciał ci niespodziankę zrobić. Nie ma co sie przejmowac masz malucha i ciesz się, ja tylko się zdziwiłam bardzo choć wpsomniał mi że o samoyedzie myślicie. Gdybym wiedziała że ci nie powiedział jeszcze to bym wcale nie powiedziała o tym nie napisała. No ale koniec naszych pogaduch bo to galeria Johnnego i Tesiaka;)[/QUOTE] Jejku, ja przepraszam, że tak wyszło, bo dla mnie samej to jedno wielkie zaskoczenie i obrót o 180* od głównych założeń tego co planowane było. Wyszło bardzo głupio... mam nadzieję, że nie czujesz się urażona :( ja z nim porządek zrobię w trybie natychmiastowym. Ech, ci faceci chyba wszyscy palcem robieni :shake: Cieszę się, że mamy Hanusia, a jednocześnie głupio mi za całą sytuację i na dodatek mojego faceta... :/ I już nie offtopuję. ;) [quote name='psyja']uwielbiam niektórych ludzi i ich uwagi na temat ras psów:D a najfajniej jest jak sie kłócą że właściciel nie wie jakiej rasy ma piesa:evil_lol:[/QUOTE] Mi dzisiaj facet wmawiał, że Laila to szczeniak Honey'a... :eviltong: Quote
Ilka21 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Fibi została ostatnio mieszanką "chi z czymśtam" hahha mychaaa nie jestem urażona bo nie mam czym tylko tj powiedziałam zdziwiona ;) Quote
Jaga. Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 to ktoś miał wyobraźnię! u mnie to tylko raz ktoś się zapytał czy to psy tej samej rasy. jednak nie są podobne ;) za to prawie codziennie ktoś się ze mną kłóci że mój jamnik to nie jamnik. "śmieszne" to. dywagacje na temat z kim puściła się mamusia Tessi też są "śmieszne" tak prezentujecie swoje słodziaki, a ja powoli dojrzewam do wzięcia drugiego psa. drugiego bo Tessi - fretka się nie liczy :eviltong: Johnny odchowany, niedługo zaczniemy prawdziwy trening i ćwiczenia, może przydałby mu się towarzysz w tej niedoli. wahałam się między sheltie a grzywkiem, ale to chyba już by było za duże szaleństwo ;) więc jednak grzywek. teraz wydaje mi się że jest dobry czas na nowego domownika, psy już tak ułożone że nie ma z nimi problemów, ja mam czas i możliwości im się teraz poświęcić i się nimi zająć - kto wie co będzie za pare lat. tak sobie rozważam wszystkie za i przeciw... przydałby się nowy słodziak w domu ;) Quote
mychaaaaa Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='Jaga.']tak sobie rozważam wszystkie za i przeciw... przydałby się nowy słodziak w domu ;)[/QUOTE] Jaga! Trzy psy to trzy razy więcej szczęścia :eviltong: ja też nie zamierzam się ograniczać do dwóch psów, choć trzeba najpierw te odchować :) Quote
paniMysza Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 a ja sobie postanowiłam, ze tylko dwa na raz bo mam dwie ręce do trzymana dwóch smyczy:) i w tym postanowieniu chce wytrwać. ale w sumie nie ciągnie mnie w ogołe do posiadania trzeciego psiaka. ale bardzo sie ciesz jaga, ze ty sie juz zastanawiasz, bo niebawem beda jakies nowe fotki szczeniakowe!:) a grzywek to jesli sie nie myle łysa suczka ma być? Quote
psyja Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='Jaga.'] tak sobie rozważam wszystkie za i przeciw... przydałby się nowy słodziak w domu ;)[/QUOTE] ooo u nas też:loveu: tylko mi behawiorystka doradziła nie sprowadzać do domu kolejnego szczena dopóki poprzedni nie skończy conajmniej 1.5 roku-2 lat i nie będzie już dojrzałym psem. i tego się trzymam, poczekam sobie jeszcze ale jeśli tak ma być najlepiej to niech i tak będzie:) i hihi też zastanawiam się nad lysolką grzywkową, chociaż skłaniam się coraz bardziej ku 2 innym rasom Quote
mychaaaaa Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='paniMysza']psyja, a co to za rasy?:)[/QUOTE] Ja wiem, że psyja zastanawia się nad pudlem ;) Psyja, bierz golasa lub pudla! :D Quote
dianusia921 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 O boziu nie widziałam tego zdjęcia!! :loveu: [url]http://lh4.ggpht.com/_kbf6atLhTyw/TUL_py8egEI/AAAAAAAAArs/GN3Nyl238Is/_CSC0325.JPG[/url] Tesia to moje uwielbienie!!:loveu::loveu::loveu::loveu: [url]http://lh3.ggpht.com/_kbf6atLhTyw/TTSEpgI0iYI/AAAAAAAAApA/6KDrYcD05sM/_CSC0281.JPG[/url] Nie wierze,że jamnik mi się tak bardzo podoba hihi :evil_lol: A Johnny ma najpiekniejsze umaszczenie jakie widziałam wśród grzywków! Cudo! [url]http://lh5.ggpht.com/_kbf6atLhTyw/TTSEoeBjzXI/AAAAAAAAAo8/xSpnN_8_r_s/_CSC0283.JPG[/url] :loveu::loveu::loveu::loveu: Dość tego słodzenia. :razz: Quote
Jaga. Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 dziękujemy - słodzenia nigdy dość ;) a co do nowego psa to łysy pies albo suczka - zastanawiam się. zresztą ja i tak często wychodzę tylko z jednym psem więc jedną rękę mam wolną ;) Quote
psyja Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='paniMysza']psyja, a co to za rasy?:)[/QUOTE] tak jak napisała mycha oprócz łysolki pudel (duża miniatura/średniak/mały królewski) albo... springer spaniel angielski:) marzy mi się też od dawna belg (groenendael) ale z tym marzeniem napewno poczekam. najprawdopodobniej jednak będzie pudel, marzy mi się pies użytkowy ale tak myśle że chyba jeszcze nie teraz. Quote
paniMysza Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 te belgijskie owczarki sa sliczne. treser (czy jak to sie mówi teraz) marcelka miał (chyba dalej ma) takowego. uroczy! jaga, jak to z jednym spiakiem wychpdzisz? to które więzisz w domu?:) a tak w ogóle to was podziwiam, ze bierzecie takie sierściuchy same. to czasanie, suszenie, kapiele itp. itd. by mnie przytłoczyły:) Quote
Jaga. Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 wychodzę na zmianę, raz jeden raz drugi ;) Quote
psyja Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 wielu treserów je ma:) to są psy z niesamowitym charakterem, są jedynmi z najwrażliwszych psów, mają ogromną potrzebe bycia z człowiekiem, bycia blisko. a pielęgnacja (dla mnie przynajmniej:D) jest przyjemnością, chociaż zdarza się że mam lenia i pare dni zbieram się do kąpieli malucha Quote
paniMysza Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 a czemu tak? (to do jagi:)) psy ja, a z tym psem tresera to sie nieco pomyliłam, on miał/ma malinoisa. Quote
Jaga. Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 bo czasem jak wychodzę na szybkie siku to wychodzę najpierw z Johnnym poza podwórko kamienicy bo on tu nie zrobi,czyścioszek ;) a potem go zostawiam i idę po Tessi która robi tylko przy kamienicy ;) zajmuje mi to ok 20 minut i czasem wolę tak niż iść na 20 minut z dwoma, to iść po 10 minut z jednym bo jest mi tak po prostu wygodniej. na długie spracery chodzą razem, czasem jest tak że idzie jeden a drugi na drugi dzień i tak na zmianę. wieczorem późno je puszczam luzem przed kamienicę bo nie jeżdżą auta kiedyś będę miała malinoisa ;) ale to jeszcze muszę się duuuuużo nauczyć. Quote
paniMysza Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 oj to mi by sie nie chciało tak. tym bardziej, ze mieszkam na 4 pietrze bez windy:) jak miałam trzy psiaki, to ze wszystkimi na raz wychodziłam. ale to była masakra. jak marcel sie rozchorował, wychodziłam z nim tylko, a potem z lolem z edkiem razem. a teraz z dziewczynami wychodze razem. a co do malinoisa i innych dużych psów, to tak samo jak z trzecim psem - juz nigdy więcej. ale podobaja sie mi sie duże psiaki:) Quote
Jaga. Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 ja myślę że to jest tak że każdy się musi przekonać co mu odpowiada. ja np jakbym miała mieć dużego psa to bym chciała tylko jego - nie wyobrażam sobie mieć dużego i małego albo co gorsza kilka dużych. collie albo maliniak ;) chociaż nie wiem czy akurat takiego collie jak ja chcę znajdę bo to co biega po ringu teraz to załamka jak dla mnie :shake: Quote
Recommended Posts