Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hahaha łatwo powiedzieć bierz :eviltong: ja mam już dwa psy i muszę też o nich myśleć i o tym czy dam radę. mam też pewne wymogi odnośnie grzywki i wolę poczekać niż wziąć na łapu capu. hodowlę mam już wybraną ;) no i chciałabym łysolkę na warunek albo chociaż na raty - jednak ceny suczek show łysych są dość wysokie.

Posted

łysy facet? o w życiu! nie, ja jestem estetka, wolę sunię. nie wiem co by mnie mogło skusić na łysego facia ;) jeszcze jak sobie pomyślę że by mi tu mieli wojować o cieczkującą Tessi to mi się słabo robi.
poza tym co innego cieczka w domu, a co innego pies w domu i co chwilę jakaś panna z cieczką u sąsiadów. nie wiem czy chciałabym to razy dwa

Posted

no tak ale Tessi jest dominująca i co jak suka druga dominujaca ci się trafi? a grzywaczki nie odpuszczają tak łatwo
a jajka to kwestia przyzwyczajenia ja też nie chciałam samca przez to ale w Bodziu sie zakochalam i jajeczka mi nie przeszkadzają

Posted

Witamy!

http://lh5.ggpht.com/_kbf6atLhTyw/TQpUurVYsQI/AAAAAAAAAZs/Y4qgtTf-uQw/_DSC0664.JPG to najpiękniejsze maleństwo jakie do tej pory widziałam :loveu:

http://lh6.ggpht.com/_kbf6atLhTyw/TSSXywYCrgI/AAAAAAAAAeU/5mU3-2y6Yjo/s512/_CSC0189.JPG prześliczny grzywek :loveu:

http://lh4.ggpht.com/_kbf6atLhTyw/TQP3nufan5I/AAAAAAAAARM/CNM5Mxvzpxw/s640/_CSC0076.JPG ma genialne umaszczenie! :lol:

Tak samo jak i Twoja jamniczka,też ma niesamowite umaszczenie! To najpiękniejszy jamnik jakiego w życiu widziałam. Szczerze mówią jedyny,który tak by mi się spodobał. Jest prześliczna.

http://lh6.ggpht.com/_kbf6atLhTyw/TSSX09LKevI/AAAAAAAAAec/FbfIpMpDSos/_CSC0299.JPG a to zdjęcie,jeju nawet nie umiem tego określić słowami,jamniczka jest urocza! :loveu:

Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy do nas! :)

Posted

Ilka21 napisał(a):
no tak ale Tessi jest dominująca i co jak suka druga dominujaca ci się trafi? a grzywaczki nie odpuszczają tak łatwo

Tessi nie jest dominująca, Tessi bywa dominująca ;) a to jest różnica wg mnie duża. ona się świetnie dogaduje z psami i wydaje mi się że gdybym poszukała suki nie dominującej ale też nie super uległej to by się dogadały. jak Johnny się pojawił to Tessi mu się podporządkowała totalnie,aż byłam zaskoczona. teraz on pierwszy je i on rządzi, ale jak przegnie to dostanie po łbie i jest święty spokój. ani ona nie chce rządzić ani on nie chce jej oddawać. nie wiem co by było gdyby Johnny był mega dominujący i próbował Tessi ustawiać - ale np Dakota jest suką superdominującą i jak byliśmy u rodziców to lańsko dostawał Johnny - Tessi nigdy. ale Tessi umiała ustąpić, a Johnny nie no i kończyło się awanturą. jak patrzyłam na ich relacje to Dakota lała Johnego, ale też się z nim bawiła, Tessi ignorowała, chociaż Tessi ją czasem zaczepiała do zabawy.
chyba bardziej bałabym się nieporozumień na lini Johnny - nowy samiec niż na lini Tessi - nowa suka,bo to on jest bardziej uparty i nieustępliwy - chociaż nie powiedziałabym że dominujący. na spacerach jak widzi psa do którego może sobie pozwolić to pokazuje to i owo a jak widzi że nie to brzusio do góry i jest supergrzeczny ;)
kiedyś myślałam że Tessi jest dominującą suką, ale jak zobaczyłam naprawdę dominujące suki, które warczą na wszystko co się rusza i znaczą teren to zmieniłam zdanie ;) jak patrzę jak moja "dominująca" Tessi odchodzi od miski bo Księciunio chce zjeść to co ona je to aż się dziwię ;) chociaż nie wiem czy suce by na coś takiego pozwoliła
a co do tego że grzywki nie odpuszczają tak łatwo, to 100% prawdy, mam tu takiego rozbójnika, nie popuszcza nigdy :D
dominująca suka odpada, ale dominujący pies też - nie wiem, może się mylę ale wydaje mi się że to może nie być kwestia płci tylko dominacji/uległości. chociaż nie mówię NIE dla psa, to jednak wolałabym sukę. chociaż nie powiem, Bodzio jest do zakochania :loveu: takiego psa mogłabym mieć
na pewno jakbym brała trzeciego to bym poprosiła o przyjrzenie się Tessi i Johnemu i dobranie odpowiedniego grzywka do tej dwójcy szatańskiej - zarówno pod względem płci jak i charakteru
w każdym razie, suka czy pies - na pewno będzie łyse ;)

dianusia921 napisał(a):
Witamy!

witamy :) i dziękuję za tyle miłych słów :) :loveu:

Posted

rozejm ;)

najśmieszniejsze jest to że Dakota niezbyt toleruje obce psy u nas w domu - np Venę leje jak tylko może. a tu ja siedziałam na fotelu, Tessi za mną a Dakota na kolanach - musiałam wyjść i ją zostawiłam na fotelu - myślałam że zwieje ale nie - spała tak twardo że nawet nie zauważyła Teski ;) dopiero jak ją zauważyła nad sobą to zwiała

myślicie że jedna flaszka może powalić grzywacza?

nie, ale trzy już tak :D

wygoda to rzecz względna ;)

Posted

*anusia&ajlu* napisał(a):
ale slodko spia :loveu: az mi sie spac zachcialo ;)
johnny jak lezy to go widac, Boo jak sie wtuli w koc na fotelu to tylko krzycze zeby uwazali zeby nie usiasc na niego :D ;) cieplolubny jest...

o Anusia :) jeszcze nie śpisz? ;)
hahaha biedny Boo! na moją Teskę mama już dwa razy usiadła, nie dość że mała to jeszcze łaciata i się zlewa. Johnego się nie da nie zauważyć :D
Boo by się świetnie dogadał z Teską, ona też jest ciepłolubem :lol:

Posted

Jaga. napisał(a):
o Anusia :) jeszcze nie śpisz? ;)
hahaha biedny Boo! na moją Teskę mama już dwa razy usiadła, nie dość że mała to jeszcze łaciata i się zlewa. Johnego się nie da nie zauważyć :D
Boo by się świetnie dogadał z Teską, ona też jest ciepłolubem :lol:

nie spie ale sobie odespie :)
to raczej Tessi jest biedna i zgnieciona ;) no faktycznie mozna ja pomylic z kocem :D Johnny widac wszedzie usnie w kazdym miejscu :)
Boo ze wszystkimi sie dogaduje ale chyba bardziej woli ludzi niz zwierzeta :)

Posted

a ja sobie odespałam i teraz nie mogę zasnąć ;)
Tessi lubi być biedna i zgnieciona :D Johnny uśnie wszędzie, a Księżniczka musi sobie znaleźć zawsze jakieś ekstra miejsce, albo na łóżku a jak nie to chociaż na krześle albo na półce. podłoga jest fuj
u nas jest tak że Tessi woli mnie ;) a jak już musi wybierać to zdecydowanie zwierzęta. a Johnny pół na pół - każdego kocha tak samo, czy ludź czy zwierz.

Posted

Tessi jest przecudowna, na tej ostatniej focie wygląda jak szczeniaczek! :loveu::loveu: Johnny oczywiście też przystojniak!
noo i mocną głowe ma chłop:diabloti:

Posted

Oczywiście ze żadne nie może być dominujące ale suki są bardziej zażarte ;) Łyse są zupełnie inne, inna psychika -słabsza, różne zachowania typowe dla nich, no takie golumy hahah

Posted

[quote name='Ilka21']Oczywiście ze żadne nie może być dominujące ale suki są bardziej zażarte ;) Łyse są zupełnie inne, inna psychika -słabsza, różne zachowania typowe dla nich, no takie golumy hahah
hahah o nie jak ma za mną chodzić i syczeć mój sssssssskarb to ja wolę pp ;)
nic to, będziemy szukać odpowiedniego charakterku, ja zawsze jestem otwarta na rady i sugestie

[quote name='Izabela124.']http://lh6.ggpht.com/_kbf6atLhTyw/TSkG2XHnmZI/AAAAAAAAAi4/TCfpWEEdGs0/s512/_CSC2598.JPG Bobik też lubi kłaść się tak wysoko :-D

Super sesję zrobiłaś dwóm potffforkom

hahaha to chyba taka mania (nie)wielkości :D
sesja z listopada ;) u rodziców

[quote name='psyja']Tessi jest przecudowna, na tej ostatniej focie wygląda jak szczeniaczek! :loveu::loveu: Johnny oczywiście też przystojniak!
noo i mocną głowe ma chłop:diabloti:

Tessi lubi udawać szczeniaczka, bo jej wtedy wiele uchodzi na sucho ;)
a Johnny... no cóż miesiące treningu :D :D :D

Posted

lola i frania tez tak leżą na oparciu kanapy. tyle ze lola waży 10 kg i mi oparcie masakrycznie zawsze spłaszcza:)

a jaka hodowle wybrałaś, można wiedzieć?:) może na pw? strasznie jestem ciekawa:)

ja zawsze miałam psiaki, ale odkąd przygarnelismy lolke, jestem zakochana w suczkach:) tez bym na twoim miejscu brała suke. mysle, ze to kwestia dotarcia się. moje sie czasami tłuka, ale krzywdy sobie nie robią. a dominujacego to miałam pana marcelka:)
no i tak jak pisałaś, estetyczniejsze są grzywaczowe dziewczynki;)

Posted

hahaha Lola jest niezła :lol: wygląda jak ojciec chrzestny psiej mafii :lol::evil_lol:
co do hodowli to ja jestem wierna temu co się sprawdziło ;) a reszta na pw
ja póki co jestem zdecydowana na sunię, ale musi mieć super charakter, odważna do ludzi i do zwierząt, przyjazna itd... no i nie może być dominująca. z Tessi to by sobie pewnie poradziła bo Tessi waży 4 kg i jest jamnikiem :D te małe łapki niewiele mogą zdziałać ;) ale pewnie by czasem dochodziło do walk - także wymagania mam ogromne ;) dlatego też i czasu potrzeba by taką sukę znaleźć. oczywiście nie zakładam że pies odpada ale wolałabym sunię i poczekam czy się taka dla mnie urodzi.
myślę że się babeczki dogadają, w planach jest sterylka Tesiora za dwa-trzy lata, więc nie będzie o co walczyć (Johnny zostanie dla grzywaczki :lol:)
zresztą zobaczymy

to jak Pan Marcel się dogadywał z Edim, skoro z niego taki macho był? ;)

[quote name='Czarna_Owieczka']http://lh3.ggpht.com/_kbf6atLhTyw/TSkHLgdjvMI/AAAAAAAAAj0/ggfLG1xNP_o/_CSC2641.JPG
ooo najsłodsze zdjęcie ! :loveu: zaczynam uwielbiam jamnicze marmury, piękne sa! piękne po prostu !

a dziękuję :) marmury polecam ;)

Posted

to ja czekam na pw w takim razie:)

marcel był kupiony, jak edik był juz w domu. moze dlatego nigdy nie było miedzy nimi walk. w sumie to dziwne, bo edi tez charakterny bardzo. tylko, ze on wyznawał zasadę, ze głupszemu trzeba ustapic i olewał marcela. z reszta lole też:P