Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Które plany? hihi ;)

Akurat Córcia Tatunia najbardziej mi się podoba :) Miałabyś i córcię i syńcia ;)

a jakieś plany wzięcia suni Innowacyjnej hihi ;)
mi się wydaje że Cudowna Bogini jest ładniejsza, ale mi się bardziej podoba Córcia. zresztą Bogini też by pasowała do Boskiego ;) hehe ;)
obie są śliczne :)

mychaaaaa napisał(a):

Często też żartujemy, że nie unikniemy w przyszłości rozmowy z 'dziećmi' - kot w końcu odkryje, że jest adoptowany, bo tylko on nie jest łysy :eviltong:

hahahaha padłam!!! :D :D :D

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaga. napisał(a):
mi się wydaje że Cudowna Bogini jest ładniejsza, ale mi się bardziej podoba Córcia. zresztą Bogini też by pasowała do Boskiego ;) hehe ;)
obie są śliczne :)

Ale Córcia będzie miała później piękną kremową jednolitą grzywkę, jak Bodzio - i mi się takie jednolite naguski podobają :)
Laila jest kremowo-biała i wygląda jakby miała dziwne pasemka, taki balejaż przez pijanego zrobiony :lol::eviltong:
Choć dla mnie i tak jest najpiękniejsza ;)

Posted

Laila jest dwukolorowa? :crazyeye: na zdjęciach nie widać, wygląda jak biała.
mi się bardzo podobają jednokolorowe łyse grzywki, kremowe lub rude, dwukolorowe łysielce to biało czarne, ale znowu nie podoba mi się grafitowy kolor skóry, wolę cielisty.
ciekawa jestem jakie będą miały charakterki i jakie kolorki. oj będzie miał ktoś pociechę z małych ślicznotek :loveu:

Posted

Jaga. napisał(a):
mi się bardzo podobają jednokolorowe łyse grzywki, kremowe lub rude, dwukolorowe łysielce to biało czarne, ale znowu nie podoba mi się grafitowy kolor skóry, wolę cielisty.
ciekawa jestem jakie będą miały charakterki i jakie kolorki. oj będzie miał ktoś pociechę z małych ślicznotek :loveu:

Na zdjęciach wychodzi jednolita (chyba przez flash w aparacie) ale jest biało-kremowa i na ogonie i głowie ma pasemka dziwne... i uszy ma ciemniejsze, jak doczepione na żywo wyglądają :eviltong: Jaga, specjalnie dla Ciebie wrzuciłam fotkę, gdzie widać jej dwa kolorki

Mi się podobają nagie grzywacze z jednolicie czarną grzywką (strasznie mało ich swoją drogą, więcej widziałam tylko w czeskiej hodowli), ale cielistą skórą, tzn. nie grafitową - grafitowa mi się nie podoba.
A powderki lubię kolorowe :)

Ja Wam mówię, że Córcia jest ładniejsza ;) tylko z innego ujęcia jest zrobiona niż Bogini, dlatego tego nie widać ;) Bogini będzie miała chyba karmelową sierść i dziwne pasemka - jak to ja nazywam :lol:

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Jaga, specjalnie dla Ciebie wrzuciłam fotkę, gdzie widać jej dwa kolorki

dziękuję :loveu:

mychaaaaa napisał(a):

Mi się podobają nagie grzywacze z jednolicie czarną grzywką (strasznie mało ich swoją drogą, więcej widziałam tylko w czeskiej hodowli), ale cielistą skórą, tzn. nie grafitową - grafitowa mi się nie podoba.

takich jeszcze nie widziałam :crazyeye: widziałam tylko biało czarne z cielistą skórką. masz może linka albo foto?
powderki to mi się podobają każdego koloru ;) tylko niektórych np białych bym nie chciała chociaż są obłędnie piękne, ale biały pies to u mnie by był szaro kremowy

mychaaaaa napisał(a):

Ja Wam mówię, że Córcia jest ładniejsza ;-) tylko z innego ujęcia jest zrobiona niż Bogini, dlatego tego nie widać ;-) Bogini będzie miała chyba karmelową sierść i dziwne pasemka - jak to ja nazywam :lol:

a ja jestem bardzo ciekawa jaki kolorek będzie miała Bogini bo myślę że piękny. chociaż mi się marzy grzyweczka w kolorze Córki :) i z plamkami :)

Posted

[quote name='Jaga.']takich jeszcze nie widziałam :crazyeye: widziałam tylko biało czarne z cielistą skórką. masz może linka albo foto?
powderki to mi się podobają każdego koloru ;) tylko niektórych np białych bym nie chciała chociaż są obłędnie piękne, ale biały pies to u mnie by był szaro kremowy

Ja widziałam nawet w PL ogłoszeniu reproduktora takiego, teraz znaleźć nie mogę, mam jednego psa na szybkiego z czeskiej hodowli, ale ma za ciemną jak dla mnie skórę, grafitową - http://www.zjasnehvezdy.yc.cz/cinani_vrh_t_taylor.htm - Ch.Taylor z Jasné hvězdy

W PL na bank jest reproduktor z czarną grzywą i zwykłą brązową skórką. I chyba nawet z tej czeskiej hodowli pochodzi. Jak znajdę, podrzucę Ci fotkę :)

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Lailusia też jest naszą córcią :lol:

Często też żartujemy, że nie unikniemy w przyszłości rozmowy z 'dziećmi' - kot w końcu odkryje, że jest adoptowany, bo tylko on nie jest łysy :eviltong:

ja jeszcze nie powiedziałam loli i frani, że są z sierocińca ;) ciiiii :)

Posted

Jaga. napisał(a):

no nie! to frania ci sie nie podoba! ;)

Posted

mychaaaaa napisał(a):
:lol:

a ja znam jednego takie z czarną grzywką - ciupek sie nazywa i jest jednym z najbardziej uroczych psiaków, jakie kiedykolwiek spotkałam :)

Posted

własnie przeczytałam więc odpowiadam: Córunia tj imię wskazuje będzie kopią tatusia .Będzie miała bradzo ładną brązową skórę i jasno kremowe wlosy, zapewne uchole będzie można jej zapuścić by był owlosione tj u tatusia (tak mają wszytskie łyse córcie Bodzia) co do Bogini to wyjaśnieje i będzie biała z bardzo jasnym kremem a ciało łaciate (ciemny braz z różową skórą ale brąz dużo ładniejszy,ceiekawszy ma Córunia), nie wiem w kogo Bogini pójdzie, zobaczymy czy w mamę czy w tatę. Obie suczki powinny być ładnej budowy i będą bardziej efektowne niż starsze siostry bardzo bym chcia domki wystawowe dla nich.
Mychaaa ja miałam pracę licencjacką, sesję i miot w jednym czasie i dalam radę więc dla chcącego nic trudnego ;)

Posted

Ilka21 napisał(a):
własnie przeczytałam więc odpowiadam: Córunia tj imię wskazuje będzie kopią tatusia .Będzie miała bradzo ładną brązową skórę i jasno kremowe wlosy, zapewne uchole będzie można jej zapuścić by był owlosione tj u tatusia (tak mają wszytskie łyse córcie Bodzia) co do Bogini to wyjaśnieje i będzie biała z bardzo jasnym kremem a ciało łaciate (ciemny braz z różową skórą ale brąz dużo ładniejszy,ceiekawszy ma Córunia), nie wiem w kogo Bogini pójdzie, zobaczymy czy w mamę czy w tatę. Obie suczki powinny być ładnej budowy i będą bardziej efektowne niż starsze siostry bardzo bym chcia domki wystawowe dla nich.
Mychaaa ja miałam pracę licencjacką, sesję i miot w jednym czasie i dalam radę więc dla chcącego nic trudnego ;)

Kurczę, Ilonka, kusisz! Powiem szczerze, że żal mi serducho ściska jak patrzę na maluszki...
Ja się strasznie napaliłam na tego grzywacza, ale wszyscy wokół temperują, żeby zaczekać, bo nie dam rady z inżynierką i psem na wystawach. Ilonka, gdyby to tylko ode mnie zależało brałabym Córcię bez większego namysłu! Cudowna jest, jak Bodzio :)
Głupie to wszystko tym bardziej, ze decyzja podjęta była, że na 100% weźmiemy malucha, a teraz i mój Michał się wycofuje, że nie damy rady. Ja mu skamlę, że to moje marzenie, że obiecał itd. Mamy jeszcze trochę czasu zanim małe podrosną, może coś wynegocjuję z nim, bo niestety wspólne życie to wspólne decyzje :shake: ale zawczasu chciałam poinformować, żebyś nie miała przez nas później problemów.

Pani Myszo! Oczywiście, że Frania mi się podoba! Ona jest jedyna w swoim rodzaju! Przecież nie ma brzydkich grzywków! hihih :lol:

A ten białostocki czarny grzywek jakoś mało czarną grzywkę ma... czyżby przez wiek czy przez słońce? Ale skórka śliczna.

Posted

Mychaaa jak jesteś zorganizowana to dasz sobie radę ale ja nie bedę namawiać bo to wasza decyzja, ja wyjęczałam żeby Fibi została bo też było że nie dam rady bo organizacja wesela, otwarcie firmy, remonty itp ale jakoś daje radę i do tego mam teraz miot hahha Domki dla ślicznotek się znajdą i wstępnie się zapowadają więc nie namawiam, może z następnego miotu sobie zamówisz ;)

Posted

Ilka21 napisał(a):
Mychaaa jak jesteś zorganizowana to dasz sobie radę ale ja nie bedę namawiać bo to wasza decyzja, ja wyjęczałam żeby Fibi została bo też było że nie dam rady bo organizacja wesela, otwarcie firmy, remonty itp ale jakoś daje radę i do tego mam teraz miot hahha Domki dla ślicznotek się znajdą i wstępnie się zapowadają więc nie namawiam, może z następnego miotu sobie zamówisz ;)

Ilona, ja bardzo sobie cenię Ciebie i Twoje rady - jesteś niesamowitą osóbką :), także jeśli nie będziesz miała nic przeciwko, i tak u nas zawita Innowacyjny grzywek. Jak nie teraz, to później. Psiaki Innowacyjne są świetne, ot chociażby patrząc na Johnnego lub Boo :loveu: Ja nie odpuszczę hihih :lol:

Posted

Dziękuję za miłe słowa. Trzymaj kciuki by maluszki dobrze się rozwijały i znalażły wszystkie super domki.Jak będziesz chciała mapeta ode mnie to się odezwiesz ;)
p.s. Nowe fotki maluchów na innym forum są ;)

Jaga może jakies focie wstawisz nowe?

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Pani Myszo! Oczywiście, że Frania mi się podoba! Ona jest jedyna w swoim rodzaju! Przecież nie ma brzydkich grzywków! hihih :lol:.

ano nie ma, nawet ten najbrzydszy pies świata - grzywek bez grzywy - ma swój urok :P

Posted

[quote name='AMIŚKA']http://lh4.ggpht.com/_kbf6atLhTyw/TRnlwnNEh9I

Sliczna Dakota!!:loveu:
A co słychać u rudej jamnisi??/tej od wujka??/
I czemu nie ma fotek TESSI???
poprosze o jej fotki:lol::lol:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W 2011!!

dziękuję bardzo :loveu::loveu::loveu:
Vena od wujka ma aktualnie cieczkę ;) być może zadebiutuje w Zielonej Górze w marcu. Tessi jej bardzo zazdrości pięknego włosa ;)
foteczki Tessi będą wieczorem - na życzenie :)

[quote name='Czarna_Owieczka']witanko :multi:
przeszukałam troszkę stron i dokopałam się w końcu do zdjęć....ale o rajku jakich pięknych !
dlatego też, że zdjęcia robisz niesamowite, to ja się skromnie upomnę o...więcej :grins:

http://lh4.ggpht.com/_kbf6atLhTyw/TRnlwnNEh9I/AAAAAAAAAdA/43Ar8le0XUc/s512/_CSC0529.JPG
duże łał, zdjęcie bardzo klimatyczne i psia przeurocza :loveu:

dziękuję bardzo :oops: miło to słyszeć :oops:
na zdjęciu jest Dakota

[quote name='paniMysza']no nie! to frania ci sie nie podoba! ;-)

Frania mi się bardzo podoba! ale Frania nie jest czarna zresztą niektóre czarne są śliczne, np Volcano mi się bardzo podoba

[quote name='Ilka21']Dziękuję za miłe słowa. Trzymaj kciuki by maluszki dobrze się rozwijały i znalażły wszystkie super domki.Jak będziesz chciała mapeta ode mnie to się odezwiesz ;-)
p.s. Nowe fotki maluchów na innym forum są ;-)

Jaga może jakies focie wstawisz nowe?

ja strasznie żałuję że się urodziły sunie łyse oj marzy mi się taka wystawowa łysinka od Ciebie marzy
zdjęć mam kupę, aż za dużo... muszę usiąść i je w końcu poobrabiać i wrzucić...

[quote name='Matyk']heh dokładnie Jaga o Mefiego i Miśke się upominałaś teraz poproszę zdjęcia twego duetu :-P

no bo na moje to ja patrzę codziennie, a Twoje to tylko na fotach widzę ;)
ale obiecuję wrzucić dziś jakieś foty