wlascicielkajamniczka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 oczywiscie miało być czytałam, ze nie tylko mnie to spotyka :)) Quote
Jaga. Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 [quote name='Matyk']Jaga obejrzałem dokładnie całą galerie i jestem pod wrażeniem pomijam fakt ze dostaje ataków epilepsji z zachwytu jak widze marmurka to mimo że jamniki nigdy mnie zbytnio nie interesowały (o dziwo nawet marmurki) to jak widze Tessi to mam ochote Ci ją zabrać i zamknąć w swym mieszkaniu i tulić i czesać, i czesać i miziać i miziać i... hehe no dobra moze już starczy [/QUOTE] dziękujemy za słowa uznania, takie są zawsze w cenie :diabloti: a co do miziania oj byś się zdziwił :diabloti: Terecha jest draniem jakich mało :evil_lol: któregoś pięknego dnia wlazł nam do domu wielki szczur albo nornica no w każdym razie ważyło toto ze 2 kilo no i oczywiście moja panna oszalała ze szczęścia, zagryzła, wydłubała oczko i warczała na Johna że chce jej zabrać :diabloti: mordercę wyhodowałam na własnym łonie :evil_lol: [quote name='Matyk'] Swoją drogą ubolewam ze nie ma marmurkowych grzywek...(całe szczęście są jeszcze moje czekoladki hehe) [/QUOTE] Matyk specjalnie dla Ciebie czekoladowy jamnik krótkowłosy: [URL]http://1.1.1.5/bmi/2.bp.blogspot.com/_bt5YongZzck/SeiKQi_9zoI/AAAAAAAAAHM/mKd37S-0jKU/s320/077.JPG[/URL] szorstkowłosy: [URL]http://1.1.1.4/bmi/www.jamniki.eu/k/7.JPG[/URL] długowłosy: [URL]http://1.1.1.2/bmi/naszejamniki.pl/files/norbert_209.jpg[/URL] i merle czekoladowe: [URL]http://1.1.1.4/bmi/naszejamniki.pl/files/oliver_606.jpg[/URL] ciesz oko ;) [quote name='Matyk'] co do Johnnego ah cudo i z tego co piszesz ma świetny charakter heh tylko pozazdrościć . Mam nadzieje że spotkamy się na Międzynarodówce w Białym hehe a no i sto lat ode mnie dla Tessi (spóźnione ale szczere heh) wymiziaj odemnie... królewicza również :smile:[/QUOTE] charakter to duża zasługa Ilony że tak o niego świetnie dbała, trochę genów, trochę szczęścia i odrobina mojego rozsądku że wzięłam akurat jego - tu też duże ukłony dla Ilony za dokładny opis charakterków 3 panów z których wybierałam i że mnie nie wywaliła bo siedziałam u niej chyba ze 3 godziny i obserwowałam maluchy :diabloti: dzieciaki wymiziane, Tessi dziękuje za życzenia ;) na międzynarodówce na pewno się spotkamy bo jest blisko a ja chcę zrobić Tesiorowi hodowlankę :diabloti: więc będziesz mógł tego diabła zobaczyć i gwarantuję Ci że Ci miłość przejdzie :diabloti: Tesior to pies jednego pana, raczej jest obojętna dla obcych, przyjmuje hołdy i smaki ale bez entuzjazmu ;) za to Johnny pewnie wlazł by Ci na kolana i miział się do Ciebie aż byś miał dość (on nie ma dość nigdy :diabloti: ) [quote name='wlascicielkajamniczka'] smieszne są niektóre komentarze :) czytalam, ze tylko mnie to spotka :) " ojej jakie rzadko umaszczone niespotykanie!!!" :)))[/QUOTE] Tessi też nie lubi obcych :diabloti: maupa jedna :diabloti: a co do śmiesznych komentarzy.... mam ich trochę :diabloti: - czy to jork? (łącznie chyba z 5 osób się o to pytało) - o jaka fajna jorka! - ale podobny do jamnika! (to już komentarze na setki idą) - moja mama się śmieje że to dobrze bo jakby jamnik był nie do jamnika podobny to już źle :diabloti: - jeden maluch na spacerze "mamo mamo zobacz jaki stary piesek" - a co ona tak nie wyszła? (że niby kolor się sprał czy co? :diabloti:) - gdzie ją pani tak pofarbowała? kto robi takie balejaże? - a czemu ona ma takie oczy? (weterynarz, ma jamnika szczotkę) po drążeniu tematu bo nie bardzo zrozumiałam, pani weterynarz powiedziała że zawsze myślała że marmurki mają jedno oko niebieskie a drugie brązowe - jamnik? ale pewnie skundlony? (to też już w setki idą komentarze) no i czasem się zdarzają ludzie którzy twierdzą że mała ma grzybicę, świerzb, łysinę albo jakąś chorobę skóry i jej sierść od maści wyblakła :diabloti: dużo ludzi się nią zachwyca, jak się tu sprowadziliśmy to nie można było przejść bo każdy piszczał i pytał co to za rasa, normalnie każde wyjście z domu to było show :diabloti: śmiesznie było a najfajniej skomentowała to jedna pani, która powiedziała mi że mam takie niezwykłe pieski i sama też jestem niezwykła. miło mi się bardzo zrobiło :) aaaa wczoraj jeden starszy pan jak nas zobaczył to powiedział do Tessi "podrzyj spodnie, pan kupi nowe" :diabloti: i sobie bardzo miło porozmawialiśmy, powiedział że mu się Tessi bardzo podoba i że taką by mógł w domu mieć i by był w niej zakochany. chociaż ubolewał nad tym że nie szczeka bo pies musi w domu szczekać :diabloti: no i już na koniec komentarz mojego małżonka :diabloti: kupiłam kiedyś Tessi kantar i jak go założyłam to stwierdził że Tesior wygląda jak Hannibal Lecter :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
psyja Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 też bym się zachwycała i chciała pomiziać gdybym zobaczyła jamniczke merlaczke u nas w Białymstoku - na żywo nie widziałam nigdy!:diabloti: Quote
Jaga. Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 kiedyś na pewno przyjadę do Białego i sobie obejrzysz a jak się da to i pomiziasz ;) jutro na 90% jej nie bierzemy, jedziemy pociągiem i dwa psy to trochę ciężko :shake: [quote name='Sylwia K']hehe, niezłe te komentarze[/QUOTE] a jak ciężko czasem powagę zachować jak ktoś tak komentuje... :D Quote
Matyk Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 widzę że następna sunia która nie da se w kasze dmuchać i jak trzeba to do walki staje hehe, no taki obrońca to skarb hehe choć taka zabawa w "zagryźmy przybysza" to chyba u tej rasy norma... (jamol miniaturowy mojej znajomem mimo że cudne stworzenie i charakterem i wyglądem do nieproszonych gości w postaci zwierząt też różnie reagowała.) Dziękuje za fotki :) czekoladowe jamole wyglądają bosko zwłaszcza te długowłose choć marmurki rządzą hehe (czekoladowe merle The Best :)) Co do Johnnyego jak i do całego miotu to wielkie gratulacje Ika i pełen szacunek bo dzieciaki wyszły niezwykłe... (no ale po takim połączeniu nie mogło być inaczej heh) co do głupich komentarzy ja mam kundelke i też to przechodze, wiele osób mysli że jak pies ma krótką sierść to jest psme ajak długą to suka, ostatnio spotkałem kobiete z ok 8-10 letnim dzieckiem : -mamo jaki ładny pies -ja : to suczka -aha (dziecko) na to jego matka -a gdzie jego siurek :/ Quote
*anusia&ajlu* Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 a mi sie fotki jamnikow nie otwiraja...nie popatrze sobie...cos mi przegladarka szwankuje... a u mnie na Boo mowia jaka sliczna suczka, a za to na Ajlu mowia ze to pies :evil_lol: :D juz nie chce mi sie tlumaczyc ze jest inaczej...gorzej jak Boo podniesie noge oblac slupek to sie dziwnie patrza :D Jaga czy twoj Johny tez jest lasy na komplementy? bo jak ludzie zachwycaja sie Boo to ten pieje z zachwytu i leci im buziaki rozdawac;) Quote
Jaga. Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 [quote name='Matyk'] -mamo jaki ładny pies -ja : to suczka -aha (dziecko) na to jego matka -a gdzie jego siurek :/[/QUOTE] wymiękłam :D umarłam, skonałam, padłam :diabloti: może pani była głucha? :razz: [quote name='*anusia&ajlu*']a mi sie fotki jamnikow nie otwiraja...nie popatrze sobie...cos mi przegladarka szwankuje... a u mnie na Boo mowia jaka sliczna suczka, a za to na Ajlu mowia ze to pies :evil_lol: :D juz nie chce mi sie tlumaczyc ze jest inaczej...gorzej jak Boo podniesie noge oblac slupek to sie dziwnie patrza :D Jaga czy twoj Johny tez jest lasy na komplementy? bo jak ludzie zachwycaja sie Boo to ten pieje z zachwytu i leci im buziaki rozdawac;)[/QUOTE] szkoda że się foteczki nie otwierają, wkleiłabym je zamiast linków ale prawa autorskie... wiadomo :razz: u nas to czasem się pytają czy to ta sama rasa :diabloti: sąsiadka stwierdziła że ten piesek LESSI jest śliczny :diabloti: a druga ostatnio do Johna "cześć. a gdzie twój kolega?" :diabloti: ech ta sucza głowa :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Johnny jest mega pieszczoch na komplementy i na zachwyty, jak on się wtedy pręży :razz: puszy się :razz: cwaniaczek :diabloti: owszem leci ale nie rozdaje buziaków tylko wskakuje na ludzi z łapami, muszę go czasem mocno pilnować bo jak kogoś sobie upodoba to koniec. baranek mały :loveu: lubi jak go pieszczą, czasem to aż piszczy tak chce do kogoś żeby go pomiział :loveu: zdrajca :diabloti: wiecie co muszę się pochwalić jaka jestem blondynka... chyba wczoraj prosiłam o zmianę nicka a potem przez godzinę nie mogłam się zalogować na dogo i się wkurzałam że nie działa :oops::oops::oops: rany ale obciach :D:oops: Quote
Matyk Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Heh no mi aż łzy ze smiechu poleciały jak tak stałem a ona się schylała żeby tego zagubionego "siurka" znaleźć aż mnie zamurowało jak prawie że na klęczkach zagladała miśce pod podwozie hahahhaha.No ale pozostawie to bez komentarza heh a najgorsze że takie tekty to u nas codziennośc heh, tak pięknie piszecie o tych swoich grzywkach hehe aż tymbardziej nie moge sie doczekac swego potwora :) (jeszcze ok 17-19 dni) Quote
Jaga. Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 jakoś musisz wytrzymać... jakbyś nie mógł to zapraszam do Żyrardowa, możesz mojego poniańczyć ;) bardzo podobają mi się morelkowe pp :) a co do tej pani to niezła niezła :D u nas takich numerów nie było... ;) Quote
Matyk Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 hehe no musze musze choć ciężko, co do zaproszenia hehe dziekuje, bardzo mi miło i kiedyś napewno skorzystam, narazie pełno egzaminów hehe :/ Co do morelkowych pp też je lubie choć kocham pp czekoladowe jak wspominałem, hehe no ale ten morelek który się u mnie zjawi to była miłośc od 1 wejrzenia hehe i chocby się na biało wybarwił to i tak zawładną moim serduchem :) w sumie mam pare jego fot od hodowczyni ale sądze że będzie fair jak sie zapytam czy moge wstawić... Co do numerów eh no ja mam często takie niewiedzieć czemu, choć ostatnio moja miśka zaczeła specjalnie udawac psa i jak przechodzi ktos kto się na nią gapi to tylną łape podnosi i sika, jak nikogo nie ma normalnie :/ Quote
Jaga. Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 no to masz samczą sukę ;) su mojej cioci też podnosiła nogę :D to był widok... co do zdjęć to masz rację, wypada zapytać... a jak się zgodzi to będziemy cieszyć oczy :) fajnie by było jakby morelek się wybarwił na jasną morelkę ;) takie pp mi się podobają, chociaż najbardziej to pp czarne podpalane. a jaki ma pyszczek Twój morelek? jednolity czy z plamkami? Quote
Matyk Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Wiesz jego siostra z miotu 2008 lub 2009 już nie pamiętam wybarwiła sie własnie na jasną morelke, mój mały ma do tego trochę bieli i gdzie niegdzie czarne końcówki więc myśle że one będą stalowe. zresztą napisałem do hodowczynii o tych fotkach póki co masz tu na bazie [URL]http://www.chinesecrested.no/en/registry/97713/Bajer+Staff+La+Paz.html#mainimage[/URL] Zauroczyło mnie to spojrzenie od razu :) Co do pyszczka jednolity choć ma zaciemnienia przy nochalu Quote
Ilka21 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Matyk dziękuję za miłe słowa. Twój grzywacz w dorosłości wybarwi się tj mama Johnnego do bardzo jasnego kremu prawie bieli i w zależności od diety jaką będziesz stosował albo bedzie rudział albo jaśniał ;) Quote
Matyk Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 hehe dzieki Ika za wyjaśnienie :) Co do Carmen miałem okazje obserwowac ją w 2008/2009 (zawsze myli mi się rok)w Białym na Międzynarodówce ma świetny ruch... Choć Bodzio urzekł mnie w tedy na maxa heh Quote
Jaga. Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 o jaki fajny pierdziułek :loveu: nic dziwnego że się zakochałeś, to spojrzenie przeszywa do głębi :loveu: słodziak. będzie śliczny morelkowy jak mamusia Johnego :loveu: ale maluch ma futro,będziesz miał co czesać ;) tak sobie oglądałam malucha i [url]http://www.chinesecrested.no/en/registry/62543/Drahma+Dwie+Tecze.html#mainimage[/url] czy ktoś mi może wytłumaczyć czemu ta grzywka ma brodę? i to nie pierwsza naguska którą widzę z taką "bródką" a swoją drogą to Bodzio jest cudny :loveu: ja się nigdy chyba nim nie znudzę zachwycać ;) te uchole :loveu::loveu::loveu: Quote
Matyk Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Oj tak Jaga mnie to spojrzenie też odrazu przeszyło hehe no i "wpadłem" :).Choć tak czesania oj będzie będzie ... Co do bródek hehe sam chciałbym wiedzieć osobiście bardziej podobają mi się te bez :). Jak widać nie tylko ja mam dziwny fetysz co do uszu grzywek hehe :) Quote
wlascicielkajamniczka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 z tymi gustami to tak jest, ja uwielbiam jamniki, no i muszę się przyznać, że grzywacz też mi się marzył :))) także miło się patrzy na galerię jamniczko grzywaczową :)))same słodziaki!!!:)) ja codziennie słyszę te dziwne komentarze ludzi :) co pani mu zrobiła? czemu go pani pofarbowała? pies był przy remoncie? ale zazwyczaj się zachwycają! kiedyś babka z zachwytu tak się darła, że zbiegło mi się z 5 kobit, stały i podziwiały, krzyczała, że sensacja!!! nigdy w zyciu takiego pieknego jamnika nie widziala! na osiedlu są czarne, są rude! ale takiego pięknego nie widziała!!! a jak jakas z tych 5 kobit zapytała się czy mama Zulki poszła z psem innej rasy, to myślałam, że ta co krzyczała sensacja jej oczy wydłubie, że przecież to rodowodowy!!!! :)) ja jak jechalam po Zulke to wiedzialam, ze bedzie mała, ale nie wiedziałam, że aż tak :) ale już się przyzwyczaiłam do tego malucha :) niecałe 3 kg waży :)) Quote
Ilka21 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 zapuszczona broda u grzywki to upodobanie jego wlaściciela, mi osobiście to się bardzo nie podoba pochwalę się za Jagę bo dziś Johnny w NDM wo IV Quote
Jaga. Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 [quote name='Matyk']Jak widać nie tylko ja mam dziwny fetysz co do uszu grzywek hehe :smile:[/QUOTE] uchole jak netoperek :loveu::loveu::loveu: [quote name='wlascicielkajamniczka']pies był przy remoncie?[/QUOTE] na to bym nie wpadła :D [quote name='wlascicielkajamniczka']a jak jakas z tych 5 kobit zapytała się czy mama Zulki poszła z psem innej rasy, to myślałam, że ta co krzyczała sensacja jej oczy wydłubie, że przecież to rodowodowy!!!! :smile:))[/QUOTE] mnie to na legalu pytają z kim się puściła mamusia, że Tessi jest taka łaciata :diabloti: [quote name='wlascicielkajamniczka'] ja jak jechalam po Zulke to wiedzialam, ze bedzie mała, ale nie wiedziałam, że aż tak :) ale już się przyzwyczaiłam do tego malucha :) niecałe 3 kg waży :))[/QUOTE] a ja Tobie zazdroszczę bo mi się marzył właśnie taki maluch, nasza DAKOTA była (i jest) mniejsza od Tessi, trochę żałowałam że tak wyrosła, ale widziałam też dużo brzydkich królików z głową cziłki więc suma sumarum wolę taką wyrośniętą niż z głową jak jabłko i wypukłym okiem. nie wiem czy widziałaś KAJĘ z Gaju Karczów, przepiękna czarna drobna suczka, półsiostra mojej Tessi. [quote name='Ilka21']zapuszczona broda u grzywki to upodobanie jego wlaściciela, mi osobiście to się bardzo nie podoba pochwalę się za Jagę bo dziś Johnny w NDM wo IV[/QUOTE] to jakieś chińskie upodobanie, moim zdaniem nie wygląda to za ciekawie. a co do NDM to fakt byliśmy IV :loveu: jestem bardzo zadowolona, Ilka wielkie dzięki za pomoc przed i na wystawie. mam jakieś fotki, muszę je obrobić i wstawię. muszę przyznać że bawiłam się świetnie i to była jedna z lepszych wystaw na jakich byłam. Johnny dostał ładny opis, mi najbardziej podobało się "doskonała linia szyi i grzbietu" i "sympatycznie prezentowany w ruchu" (cały czas podskakiwał :diabloti:) Quote
Matyk Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 z niecierpliwością czekam na fotki z wystawy :) Quote
Jaga. Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 dziekuję za gratulacje :) muszę je najpierw je przerobić z rawów na jpegi a potem obrobić... dziś mi się już nie chce ;) ale za to jedno po-wystawowe: Johnny po oblaniu IV lokaty Quote
Matyk Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 małe słodkie cudo :)hehe i świetnie się wybarwia Quote
Recommended Posts