Ulka18 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Jeszcze nic nie wiem, na razie pani sie zastanawia pomiedzy Ptysiem, a suczka bialo-czarna z boksu 162. Quote
Ulka18 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Nie mam jeszcze podanej wagi suczki z b. 162 i czy ona w ogole jest. Czekamy. PS. Ale mozemy cieszyc sie z Czesi zębatej, ktora sie spodobala :fadein: Quote
Ulka18 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 PTYS MOZE JUZ PAKOWAC WALIZKE : skarpetki cieple i co mu tam trzeba :fadein: Quote
halcia Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Dzieki Aga,czułam prawie wiedziałam:eviltong::loveu::multi: Quote
Ulka18 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jeszcze walcze o jednego psa, ktory niestety do bloku nie wejdzie, bo wazy wiecej niz 10 kg :mdleje: Ale zobaczymy, trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze. Siedze tyle godzin codziennie, ze w koncu sie cos wykluje. Quote
halcia Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 o 30 wiecej?Pewnie Aga albo Zorza..... Quote
Ulka18 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 ILIAN Kobito, ILIAN. Age i Zorze trza pokazac life. Quote
Ra_dunia Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 HURA!!! ale się cieszę że się Ptysiak do domu może pakować :D JUPI! Quote
Ulka18 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Raduniu, to moze wezmiecie suczke ruda do hoteliku? Wstawie dzisiaj na strone taka super trojeczke psiakow, jak zobaczysz te cudenka, to bedziesz chciala wszystkie :fadein: Ptys bedzie mieszkal w miejscowosci Heiligenhaus, fajna nazwa prawda? Quote
Ra_dunia Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 A to Jaro też jedzie?? Grzecznie czekam na zdjęcia ze strony :) i od razu je wstawię na corgowe forum. Heiligenhaus - bardzo ładna nazwa :D na pewno Ptyś będzie tam miał jak w niebie ;) Quote
Ulka18 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Nie, Jaro nie jedzie, ale Halcia ma jakiegos przymierzajacego sie chetnego na Jaro. Moze cos z tego wyjdzie. Quote
halcia Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Jaro kiedys wypatrzył Sławek ,który adoptował maja ulubienicę ONke Wikę.Jestesmy od roku w kontakcie meilowym,poniewaz On wie,ze domu szybko nie wybuduje,a Wika jest sama na działce,chce jej dobrac towarzystwo i padło na Jaro.Ja poczatkowo rozpaczałam,ze Wika jest sama,On tam tylko jezdzi,ale widzac co ludzie nieraz wyrabiaja,stwierdziłam,ze Wika zle nie ma,a Sławek jest fajnie myslacym chłopakiem.Mam ciagłe sprawozdania,mój kolega ze ST.Woli był ich odwiedzic,mówił ze i pies jest super i chłopak i ich relacje.Wiec moge byc spokojna.Ocieplana buda juz czeka,wolnosc na 22 arowej działce,towarzystwo Onki i odwiedziny Pana,2X jedzonko gotowane przez niego osobiscie,bo uwaza ze karma to chemia.Ale mam podawane wręcz "przepisy"co przygotował Wikusi...i nieraz przyznam,az mnie tym wzruszył..Po wczorajszej naradzie napisał"dobra,niech to bedzie Jaro"Chciał bardziej psiaka z wieloletnim stażem w schr.Jak cos bede wiedziała,dam znac. Quote
Nutusia Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 No i super - domki się posypały! Niteczka z mojego podpisu zostaje u dotychczasowych opiekunów - żyć nie umierać! A Ptyś niech propaguje na obczyźnie polskie słodkości! :) Quote
Ra_dunia Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 no zwinęli nam wszystkich następców Gajki :) I co teraz będzie? :D Ale Halciu - Jaro na pewno będzie miał dobrze? Tak na pewno, na pewno? Trochę mi smutno, że do budy miałby iść... Quote
jestem_wredna Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Do tej pory czytałam sobie po cichutku wątek Ptysia, ale teraz się odezwę i zapytam: a będą z tego nowego, ptysiowego domku jakieś regularne relacje i zdjęcia (po nazwie wnioskuję, że to w Niemczech, tak?)? Quote
halcia Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Co do Jaro...człowiek fajny,mądrze myslacy,jednak to buda i nieobecnośc własciciela na stałe.Sławek tam nie mieszka,buduje dom i bedzie budował latami.On tylko bywa na działce.Tam wyladowała "moja"ONka Wika,wpadłam w rozpacz,ze na terenie budowy,bez człowieka na stałe....ale codziennie miałam sprawozdania,opisy zachowan Wikusi,pytania o rade...Był tam mój kumpel dogoman,stwierdził ,ze relacje Pan -pies sa doskonałe.Wikusia zapatrzona w Pana...w rodzine mniej.B.rozsadny chłopak,z wielka miłoscia do psów....tylko mieszka 11km.dalej.On pisał,ze chce psiaka bez szans,z długim stazem w schronisku.My z Ulka oceniłysmy,ze Jaro w tym wieku wielkich szans nie ma.Namawiałam Sławka na niego.To miałby byc towarzysz Wikusi.Gdyby wyadoptował ktos obcy bezposrednio ze schr.mógłby trafic na łancuch,czy znów do schr.Ale jak sa konkretne plany wobec Jaro.. Quote
Ra_dunia Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 [quote name='jestem_wredna']Do tej pory czytałam sobie po cichutku wątek Ptysia, ale teraz się odezwę i zapytam: a będą z tego nowego, ptysiowego domku jakieś regularne relacje i zdjęcia (po nazwie wnioskuję, że to w Niemczech, tak?)? Będą na pewno :) zawsze są :D Może nie codziennie, ale raz na jakiś czas dostajemy zdjęcia i informacje więc wiemy co u psiaków słychać. Z naszego corgowego miejsca 2 psiaki są adoptowane przez niemieckie domy i jak do tej pory nie narzekamy na brak informacji. Niestety nie sprawdza się to w przypadku domków w Polsce (z chlubnymi wyjątkami ;) ). Halciu - tak wypytuję o Jaro, bo forum corgi chciało go zabrać na miejsce Gajuni... Wiadomo, że mi by się dla niego taki dom jak ma Jaruś u Jeleny marzył ;) tylko jak widać takich domków to jak na lekarstwo :shake: Quote
Ulka18 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Tak, tak, z polskich domow to tyyyyle mamy wiesci, ze az skrzynka pęka :-/ Polacy sa wzorem do nasladowania jesli chodzi o wzorowe adopcje... Quote
jestem_wredna Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Ra_dunia napisał(a):Będą na pewno :) zawsze są :D Może nie codziennie, ale raz na jakiś czas dostajemy zdjęcia i informacje więc wiemy co u psiaków słychać. Z naszego corgowego miejsca 2 psiaki są adoptowane przez niemieckie domy i jak do tej pory nie narzekamy na brak informacji. Niestety nie sprawdza się to w przypadku domków w Polsce (z chlubnymi wyjątkami ;) ). To w takim razie bardzo się cieszę i życzę chłopakowi powodzenia. Najlepszego, Ptysiu, w nowym życiu! :) Quote
Nutusia Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 jestem_wredna napisał(a):To w takim razie bardzo się cieszę i życzę chłopakowi powodzenia. Najlepszego, Ptysiu, w nowym życiu! :) Słodkiego, miłego życia! :) Quote
Recommended Posts