Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyszedl mail w sprawie Ptysia, co myslicie o nim ?

Ptyś bardzo podoba się całej naszej rodzinie, a najbardziej córce. Z checia go zaadoptujemy, ale nie możemy dodzwonić sie na podany telefon. Niestety musze wiedzieć: Czy pies jest zdrowy? Czy nie jest inwalidą?
Oraz czy możliwe jest odebranie go 9 października? - oczywiscie opłaty wniose wczesniej, ale mieszkamy w Warszawie i wycieczka do Mielca jest dla nas dosyć skomplikowana.

Posted

hmmm :) Sądzę, że trzeba dom sprawdzić.
Z zapytania nie za wiele wynika. Trzeba się dowiedzieć, czy Pani jest zdrowa i nie jest inwalidą...:diabloti: (taka drobna złośliwość).
Ulka - może podasz Pani swój telefon i z nią porozmawiasz?

Posted

Ra_dunia napisał(a):
hmmm :) Sądzę, że trzeba dom sprawdzić.
Z zapytania nie za wiele wynika. Trzeba się dowiedzieć, czy Pani jest zdrowa i nie jest inwalidą...:diabloti: (taka drobna złośliwość).
Ulka - może podasz Pani swój telefon i z nią porozmawiasz?

Pewnie, że trzeba sprawdzić! Nie wyzłośliwiaj się Ciocia Radunia, bo z pisania czasem niewiele wynika... Nie każdy ma taki "dar" zanudzania czytających jak nie przymierzając ja! :) Może Pani ma innego pieska - stąd wymóg dobrego zdrowia... A może ten Pani piesek jest żywiołowy i wtedy kaleki byłby męczony. A może ta córcia jest jeszcze mała i z kalekim psiakiem byłby kłopot... Zdecydowanie trzeba podrążyć temat. A w Wwie, jeśli nie ma kogoś bardziej doświadczonego i mniej łatwowiernego niż ja - mogę pojechać na pierwszą wizytę zapoznawczą :)

Posted

Czulam, ze z tego nic nie wyjdzie...juz po tych dwoch pytaniach mozna bylo wyczuc. Pani Iza dzwonila i na razie jestesmy w punkcie wyjscia.

Temat: Re: Ptyś]
Od: mtoz@neostrada.pl
Data: Wt Września 14 2010, 10:57 am
Dzwoniłam do tego Pana ale on sam jeszcze nie jest zdecydowany.

Pisza ci ludzi te maile i pisza i najczesciej jedna wielka doopa z tego wychodzi. Ani labrador, ani doberman, ani podhalan nie poszly do adopcji. Pani od dobermana chciala go przeniesc do innego schroniska i stamtad go w dowolnym czasie odebrac :angryy:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Pani od dobermana chciala go przeniesc do innego schroniska i stamtad go w dowolnym czasie odebrac :angryy:

Rewolucyjny pomysł! Może jeszcze na rączkach go chciała przenieść?...!

Posted

Ja sie pytaniom czy psiak zdrowy i nie kaleki specjalnie nie dziwię.Tak wiekszosc ludzi uwaza,to my na dogo patrzymy na to inaczej.Ja z Bogdanem 2 lata dojrzewałam do Filipa,wtedy prawie nie chodził,miał bielmo na oku,nogi mu wypadały ze stawów,wywracał sie po paru krokach.Odwiedzałam go codziennie,gotowałam ulubiony makaron z serem i ciagle ryczałam.W koncu wkurzona wzięłam go podczas 3 tyg.wyjazdu Bogdana,bez jego zgody. A teraz?Jego ukochany pies,choc troche"psychiczny"Ale juz piekny,zadbany,zdrowie i humor pogarsza sie mu w deszczowe dni,bola stawy,chodzi pogiety,ale jak jedzie motor,goni z predkoscia swiatła...

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Szkoda, że nic normalnego z tego zapytania nie wyszło... Dobrze jednak, że w ogóle jakieś zapytanie było.

Znaczy rozmawiałyście z Panią i djupa?... :(

Posted

Pani to tak na prawdę był Pan ;) Nie wiem czemu, ale zasugerowałam się, że pisze kobieta.
Do Pana zadzwoniła Pani Iza - kierowniczka ze schroniska. Okazało się, że do końca to On jeszcze nie jest zdecydowany... A wiadomo jak zazwyczaj to niezdecydowanie się kończy...

Posted

Bo ludzie są ślepi chyba...
Może ktoś się na dogo w Ptysiaku zakocha? Ktoś kto znajdzie u siebie miejsce na jeszcze jednego czworonoga (czasami o dziwo się jeszcze takie osoby zdarzają ;) )