Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A co jest potrzebne ze schroniska?
Bylysmy z Halcia 2 tygodnie temu. Teraz nie jezdzimy, bo upaly!, psy wylewaja wode, mimo, ze garnki stoja i sa zaiweszane w specjalnych stojakach. Poza tym remonty, remonty, malowanie, wczoraj bylo czipowanie calego schroniska.

Wg mnie duzo sie zmienilo, poprawilo, gdyby tylko spacerniak wygospodarowac, to mogloby byc.

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka - nic nie jest potrzebne :) Dogo po prostu myślała, że tam ktoś codziennie bywa i ma kontakt z Ptysiem ;)

Jasne, że dużo się zmienia na dobre. Ale psiaki trzeba wyciągać, bo sama wiesz, że więcej ich przybywa niż wybywa :(

Posted

Trzymam kciukasy, żeby się Ptyś Pani spodobał. Jeśli się na niego zdecyduje, trzeba jej będzie zafundować w ramach rewanżu prawdziwego, słudziuteńkiego ptysia! :)

Posted

Dogo07 napisał(a):
To dlaczego chcą zamknąć schronisko :( ?

To jeszcze nic pewnego. Zmiany są dobre, więc na pewno je docenią.
Ptyśku, mam nadzieję, że do mojego powrotu będziesz już w nowym domku.
Cioteczki - ja jadę na tygodniowe wywczasy, więc proszę pilnujcie Ptyśka :)

Posted

Na razie jest tylko dobre zapytanie o Radusia, o Ptysia nikt nie pyta. Ale moze trzeba zrobic tak jak z Radusiem, to fragment maila od Pani zainteresowanej Radusiem :

Podobną suczke miałam przez 13 lat. Był to około 3 miesięczny szczeniak znaleziony przez koleżanke, nikt jej nie chciał i tak trafiła do mnie, była bardzo mądra i przekochana, a że była bardzo podobna do Corgi Pembroke dlatego bliżej zainteresowałam się tą rasą. Dlatego szukałam w necie hodowców tej rasy i natrafiłam na "Lisiura" , rozmawiałam z Panem Redlickim i to On dał mi namiary na Radusia. Mieszkam w miejscowości koło Rzeszowa w domku jednorodzinnym, piesek miałby tu bardzo dobrze.

Posted

Chyba tak trzeba będzie zrobić, on bardzo podobny :)
A ja wczoraj na stronie muzzy'ego w galerii zdjęć jakie robił psiakom, znalazłam psa niemal klonika mojej Kolusi :). Piesek ma dom, nie ma wątku na dogo to nic więcej nie wiem, ale na zdjęciach - wypisz wymaluj Kolusia, no może panienka ma ciut dłuższe futerko ;)

Posted

Ulka18 napisał(a):
Na razie jest tylko dobre zapytanie o Radusia, o Ptysia nikt nie pyta. Ale moze trzeba zrobic tak jak z Radusiem, to fragment maila od Pani zainteresowanej Radusiem :

Ulka - Ptyś też jest na forum corgi :) i Gajunia :) i jeszcze parę innych psiaków z mieleckiego schroniska.
Mamy oddzielny wątek jako "corgi w potrzebie".

Posted

Matko, dziewczyny, jak wam na to wszystko starcza czasu? Ja ostatnio szukam bardzo intensywnie pracy i pobudzam umysł do myślenia przed obroną magisterki i na resztę mi już siły brakuje. Ciotce eloise teksty obiecałam, ale jestem taka wypompowana umysłowo, że nie daję rady nic wymyślić.

Posted

Jelena Muklanowiczówna napisał(a):
Matko, dziewczyny, jak wam na to wszystko starcza czasu? Ja ostatnio szukam bardzo intensywnie pracy i pobudzam umysł do myślenia przed obroną magisterki i na resztę mi już siły brakuje. Ciotce eloise teksty obiecałam, ale jestem taka wypompowana umysłowo, że nie daję rady nic wymyślić.

Ja z kolei usiłuję szukać domków dla moich dwóch znajdek, ale każda czynność związana z techniką (przegrywanie zdjęć, wgrywanie, przesyłanie...) zajmuje mi tyle czasu, że nie wiem czy domki się znajdą w tej pięciolatce :( Na szczęście kochane, lotniejsze Ciocie nam pomagają!
Za to mogę się zająć tekstami - oj, pisać to ja lubię! :)

Posted

Nutusia - to na co czekasz? Pisz kochana! To bardzo na dogo potrzebne, tym bardziej, że po kilki/kilkunastu/kilkudziesięciu tekstach mózg się człowiekowi buntuje i odmawia dalszej współpracy.

Ulka - czy Ptyś allegro ma jeszcze aktywne? odnawiałaś mu?

Edit - właśnie widzę, że jeszcze ma. Kończy się dzisiaj. Ulka - to ja małego mogę przejąć i Ciebie trochę odciążyć ;)

Posted

Dla Ptysia, czy dla innego pieska? Dawajcie listę i zabieram się do pracy. Ale... nie ma nic za darmo! W zamian za moją wenę, poproszę o pomoc w ogłoszeniach i banerki dla moich podopiecznych - Krecika i Niteczki! :)

Posted

dawaj linki :)
Banerki zrobię dzisiaj i oferuję allegro :)

Ptyś ma super tekst od Jeleny :D
Ale inne Mielczaki czekają.
Eloise zajmuje się profilem na FB, to na pewno podeśle prośbę o teksty dla konkretnych psiaków ze strony schroniska ;) http://www.mielec.bezdomne.com/
W moim podpisie jak klikniesz na "i wiele innych" to też przekieruje Cię na wątek mieleckiego schroniska na dogo :)

Posted

Radunia, jakie mu zrobisz allegro? Bo ja mam go na zwyklej aukcji. Innych ogloszen nie robilam.

FB robi dobra robote, na pewno jest tam spory ruch i reklama idzie w swiat.