ElzaMilicz Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Jestem na urlopie, w drugim końcu Polski. Telefon: "Pani Elu! mamy na podwórku psa, jest skrajnie wycieńczony. Przyszedł z lasu. Wydaje mi się, że to DON. Co robić ?!" "No co robić... Szukamy domu, tylko go przygarnijcie na ten czas, albo schronisko." "Oczywiście, że może u nas poczekać." Uff... Quote
wieso Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Boze jakie biedactwo, ile moze miec lat ? wyglada na mlodego.....bardzo zaniedbany napewno nikt go nie bedzie szukal.... sliczny ? Gdzie na drugim koncu ??? prosze o pw do mnie.... szukam psa dla znajomego, ktoremu przed paroma tygodniami poszedl piesek za TM, moze mu sie spodoba dlatego prosze o wiecej informacji... Z gory dziekuje Quote
wieso Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 prosze wyczysc skrzynke pocztowa nie moge wyslac PW.... pozdrawiam Wiesia Quote
ElzaMilicz Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Pies ma ok. 1 roku. Opis wieczorem, cierpliwości... Quote
ElzaMilicz Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Ma ok.1,5 roku, śliczne białe zęby i zachowanie wyrośniętego szczeniaka. To śwetny psiak, skoncentrowany na człowieku. Reagujący bezwłocznie na najdrobniejsze gesty uspokajające. Jest absolutnie posłuszny. Ostrożny w stosunku do obcych. Koty ? Nie goni ich jeśli nie uciekają. Sika jak suka, nie podnosi nogi. :-) Genialnie aportuje! Odnosi się wrażenie, że to cel jego istnienia. :-) Mieszka w kojcu. Nie wyje, nie kopie dołów, nie stara się przeskakiwać siatki. Jak na mixa ON-ka bardzo mało szczeka. Jest odrobaczony i odpchlony. Czeka na dom w Miliczu(dolnośląskie). Kontakt w sprawie adopcji: Elza -692438657 Quote
Camara Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 nie wiem do czego to podobne chyba najbardziej do... psa :evil_lol: ale ładne i miłe i trzeba mu znaleźć dom :roll: Quote
ElzaMilicz Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Łagodny- nie wdaje się w awantury, ale nie pozwoli się zastraszyć, potrafi odburknąć. Quote
kamilqax95x Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 zapraszam serdecznie na nowy bazarek : http://www.dogomania.pl/threads/1902...9#post15128169 Quote
ElzaMilicz Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Parosku, od dawna wiedziałam, że na Ciebie można liczyć, ale szukaj już innego kandydata do wydania z tych ogłoszeń. ;-) Mam nadzieję, że Moris II będzie mógł zamieszkać u Ewy pod Wrocławiem, która wypatrzyła go tutaj. :-) Tu jeszcze kilka starych zdjęć Morisa. Tak sikamy. :-) Quote
ElzaMilicz Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 W piątek widziała go Ani@, miałam już niecny plan wepchnięcia Jej MorisaII :diabloti: na DT. Znalazłby się wówczas pod Warszawą i w mig przeszedł podstawowe szkolenie. :p Moris Pierwszy: http://www.dogomania.pl/threads/138327-Moris-Przepiękny-mix-leonbergera-pies-bez-wad.-Pojechał-do-domu. Quote
evva Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='ElzaMilicz'] Mam nadzieję, że Moris II będzie mógł zamieszkać u Ewy pod Wrocławiem, która wypatrzyła go tutaj. :-) Aż się zarejestrowałam, żeby potwierdzić :) Czekamy, wszystko gotowe, mamy już nawet specjalną gumową kość do aportowania ;) Quote
ani@ Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='ElzaMilicz']W piątek widziała go Ani@, miałam już niecny plan wepchnięcia Jej MorisaII :diabloti: na DT. Twój niecny plan powiódłby się z pewnością Moris Drugi to świetny psiak Ma same plusy : jest duży, futrzasty (choć chwilowo wyliniały ;) ) i chętny do pracy z człowiekiem Quote
ElzaMilicz Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Evva miło Cię widzieć na forum! :-) Do zobaczenia w niedzielę. Quote
ElzaMilicz Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Pojechali do domu. Pewnie się teraz integrują. ;-) Pamiątkowa fotka jeszcze w DT, za to już z nową rodzinką. :-) Jeszcze raz dziękuję dotychczasowym opiekunom z Paradowa! Gdyby nie Wasze ogromne serca psiak skończyłby w schronisku, a w jego stanie to wyrok śmierci. Quote
evva Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Uprzejmie donoszę, że pies ma się doskonale, dostał na imię Skiper, został wyczesany, wykąpany i zaczyna wyglądać jak normalny chudy pies, a nie jak kupa nieszczęścia :) Jest bardzo posłuszny, bardzo się nas pilnuje i słucha, stara się odgadywać wszystkie nasze polecenia. Przez pierwszą dobę nie spuszczał nas z oczu, teraz już może leżeć w legowisku nawet jeśli znikniemy na chwilę z pola widzenia. Żre jak odkurzacz, ale pije już normalnie (bo na początku nie mógł przestać). Na spacerze pięknie idzie na smyczy, bardzo cywilizowanie traktuje inne psy. Dziś pierwszy raz szczeknął (na odkurzacz). Przekonał już do siebie wszystkich sąsiadów, którzy początkowo byli pełni obaw, że przeskoczy przez płot i będzie im pożerał koty bez omasty ;) Z naszym kotem na razie traktują się na dystans, ale bez zbędnych emocji. Pierwszy "prawdziwy" spacer: Po kąpieli: Reasumując: jest DOBRZE :) Jutro kontrolna wizyta u weta. Pozdrawiamy :) Evva i reszta Quote
ElzaMilicz Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 ...a pies piękne legowisko. Cosik mi sie łocy spociły! :p :Rose: Quote
evva Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Nie będę dużo pisać. Sześć miesięcy i dwanaście kilo później: Quote
ani@ Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Wow evva czy to ten sam pies!:crazyeye: Widziałam Skipera na żywo gdy jeszcze wyglądał jak 7 nieszczęść :shake: a teraz! jest przepiękny!!! :loveu: Evva zapraszam na nasze forum "Fundacji Pasterze" - Ela będzie przeszczęśliwa gdy go zobaczy! www.pasterzeforum.pl Quote
Camara Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 tyle razy widziałam niesamowite metamorfozy a wciąż nie mogę w taką przemianę uwierzyć :-o Wspaniale dbacie o Skipera :loveu: Quote
Recommended Posts