Monia85 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Chciałabym się dowiedzieć, czego wynikiem może być takie zaburzenie u suczki jak w temacie. W czerwcu sunia urodziła szczeniaka, teraz młoda zbliża się do wieku dwóch miesięcy i sunia powróciła w zdwojonej sile do niszczenia wszystkiego w pokoju jak zostaje sama (ładowarki, kojec zjadła, buty itp...). Czy to może być wynik zwiększonej produkcji hormonów, czy straty małego(jest w innym pomieszczeniu). Nie wiem jak dokładnie jeszcze wygląda sytuacja, bo to nie mój pies, pomagam znajomym. Proszę o rady!!! Quote
karjo2 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Dlaczego mlody jest izolowany od matki? Jak wyglada dzien doroslej suki, spacery, zajecie? Suka hodowlana? Quote
Monia85 Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 To mały kundelek i nie wiem jak wygląda jej dzień. Ta dziewczyna mieszka na gospodarce(tam gdzie ja pracuje w biurze) i przyszła do mnie, abym jej pomogła w znalezieniu domu dla malucha, bo jej suczka wariuje. Nie wiem dlaczego małego izolują, czy w ogóle to robią,ale z tego co mi opowiadała to tak. Dziś będę z nią rozmawiać, bo będę robić dla malca ogłoszenia i muszę zrobić kilka zdjęć. To jest typowa gospodarka i rolnicy. A słowo sterylizacja jest obca dla tych ludzi(choć niejednokrotnie tłumaczyłam im jakie będą mieli korzyść,ale mówi się jak do ściany)... Quote
M@d Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Psy gryzieniem przedmiotów często rozładowują stress. Jeżeli zabrano suce małe, to jest to dla niej stress! Trzeba by oddać małe suce na kilka tygodni. Będzie to z korzyścią i dla suki i pozwoli na odbycie się fazy socjalizacyjnej szczeniaków! Quote
Recommended Posts