Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Perelka jest bardzo otwarta wobec ludzi. Zaledwie godzinke po tym jak mnie poznala usiadla mi na kolanach zeby ja glaskac :) a wczoraj byla z nami rozwieszac jej plakaty po malborku^^

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odnowiłam jej allegro. Zrobiłam na razie olx malborskie i tczewskie + alegratkę. Później dodam resztę ogłoszeń Perełki bo jeszcze zaległym schroniskowcom muszę dopełnic ogłoszenia.

Posted

Dzisiaj w domu miała zwierzyniec. Cztery szczeniaki, Perełka, Kiniuś i mamuśka małych :evil_lol:
Filmik będzie mam nadzieję jeszcze dzisiaj, a na razie rzucam zdjęcie:

Posted

Piesk@, obiecuję, że filmik będzie jutro! :lol:
A domku żadnego na razie nie ma... Zgłaszały się dwie osoby, jedna pani zrezygnowała telefonicznie, pan jak zobaczył Perełkę :shake:
Mam nadzieję, że gazeta Malborska nie zawiedzie i w środę może ktoś zadzwoni... :shake:

Posted

Role główne:
Kinio z niebieską obrożą,
Perełka z czerwoną obrożą,
Maja ze złotą obrożą oraz
trzy szczeniaki (czwartego zabrała na chwilę moja siostra ;))
Nogi i palec należą do kagome19, która mnie w ten dzień odwiedziła :lol:

[video=youtube;2FgG_DtwfH8]http://www.youtube.com/watch?v=2FgG_DtwfH8[/video]

Posted

O dziękuję za link! Odrazu lepiej, to ide oglądac ;)

EDIT: Wydaje mi sie że z jakiejś interwencji, bodajze biegał sam po mieście ale dokładnie nie pamiętam. W każym bądź razie na początku był baaardzo rozkojarzony i zeterminowany do ucieczki z małego kojca- wyobraźcie sobie, że wsadził głowę pod bramkę kojca bo chciał wyjśc (tych zadaszonych wokół budynku). Nie mam pojęcia jak tego dokonał, potem musieli się pracownicy nieźle natrudzic, żeby go uwolnic ;)

Posted

Perełko, dlaczego cię nikt nie chce? :placz: Niech się ktoś ruszy i weźmie to cudo, jak nie, niedługo będę zmuszona oddać do schronu :-(
Plan jest taki, że jeśli nie byłaby zaadoptowana do zimy, bierzemy ją do siebie jeszcze raz. Na dt oczywiście...:roll:

Posted

Spenariusz miał być bajkowy. Moja mama zwalnia się z pracy, tak więc psy zostawałyby na krótkie chwile same, nie byłoby problemu ze strachem przed samotnością Perełki. Ale nie wszystko idzie dobrze.
Kinio i Perełka co raz bardziej się sprzeczają, już nawet teraz nie chodzi o jedzenie. Wystarczy moment, spojrzą sobie w oczy i bach - rzucają się ja siebie. Na początku to były krótkie znaki ostrzegawcze, podgryzali się i odskakiwali, ale teraz.. Nie chcieli w ogóle skończyć, z każdym dniem to co raz częstsze.
Perełka w szale ugryzła mnie już dwa razy, w brzuch i rękę, którą teraz nawet nie mogę ruszać, moją siostrę raz. Zaczęłam chodzić raz z Kiniem, raz z Perłą na smyczy po domu, żeby w razie czego kogoś odciągnąć, ale to też nie przynosiło skutku :shake: Teraz to funkcjonuje na zasadzie odizolowania, ale strasznie trudno tak funkcjonować.
Doradzicie coś, co zrobić? To nie wypali na dłuższą metę... Mama powiedziała, że możemy mieć psa na dt, jeśli Perła się nie zmieni, wzięłybyśmy innego... :-(

Posted

Plina bardzo mi przykro :( Trzeba pilnie znaleźc nowy tymczas.. bo wydaje mi się, że niestety chyba w takiej sytuacji... schron znowu :( Zmień moze tytuł wątku, ze szukamy pilnie nowego tymczasu, ja tego inaczej niestety nie widzę... Chyba ze ktos inny ma jeszcze jakis dobry pomysł? :(

Posted

Pinesk@, nic nie da się zrobić? Nie masz pomysłu jak ich pogodzić?... :???:
A w tym tyg. znowu jadę z nią do weta. Dziś byłam z nią po poradę do lecznicy na Elbląskiej. Pojawiły się jej na brzuchu i pod paszkami czerwono- czarne krosty, nie wyglądają za ciekawie :roll: Dr powiedziała, że może to być reakcja alergiczna na coś. Chciała dać zastrzyk, ale powiedziałam, że leczenie może być tylko w Tczewie.
Możemy przetrzymać ją kilka dni na wapnie i sprawdzać czy krostki się nie zmieszają. Ale wg doktor nie ma szans na leczenie alergii samymi "domowymi" środkami.. :shake:

Posted

dziękuję za zaproszenie na wątek. Opisz proszę dokładnie sytuacje w których psiaki się gryzą. I w czym dokładnie jest problem? Tylko w tym, że się gryzą? Czy psiak Twój jest kastrowany?

Posted

Ja nie mam pomysłu, moze to zazdrośc? Najlepiej izolowac na razie, a na spacerach jak sie zachowują? ogólnie kto pierwszy zaczyna? Kuurcze niech się wypowie ktoś madry :(

EDIT: no nareszcie ktoś konkretny, witaj ! Mam nadzieję ze uda sie coś zaradzic...

Posted

eve-w. Problem polega głównie na tym, że się gryzą. Nie "tylko", ale "aż". Jak się na siebie rzucą, nie ma bata, ktoś musi się poświęcić, być narażony na ugryzienie, żeby ich rozdzielić. Zgadzam się z Pineską, potrzebujemy kogoś, kto się zna...
eve-w, mój pies jest kastrowany, Perła wysterylizowana. Na przykład dam jedną sytuację z dzisiejszego dnia wziętą. Oba psy leża spokojnie na podłodze. W kuchni mama zamyka okno - huk - otwierają oczy. Patrzą na siebie i walka.
Kinio zazwyczaj pierwszy chce się wycofać, ale Perła mu nie daje. Trzeba ich odgrodzić i dać coś Perle do gryzienia, bo ma jeszcze odruch zaciskania paszczy. Dziś pierwszą rzeczą, którą mogła ugryźć była moja ręka - za późno podniosłam poduszkę.
Inna sytuacja, kiedy chcę któregoś z psów pogłaskać. Dzieje się tak samo. Kiedy jednego zawołam przybiegają oba i znowu się biją. Wykorzystują dosłownie każdą sytuację.. :(
Na spacerach jakoś nie zwracają na siebie uwagi..
Ach, i w sumie za każdym razem zaczyna Perełka...

Posted

A czy Perełka jest zaczepna tak w ogóle, czy tylko do tego jednego psa?
No, bo jeżeli to konflikt osobisty, to chyba nic się nie da zrobić...:shake: Nie mam za dużo doświadczenia w takich sprawach, ale chyba na osobiste animozje to nie za bardzo się poradzi...
Pozostaje... Wymienić się z kimś tymczaskiem...;)

Pzdr,

Ukryty Smok