brazowa1 Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Arco,nie ma sie co łudzić-któres z nich i tak wyląduja z powrotem w schronie,będą oddawane itd. Zycie. Jak nauka Luckiego? Czekamy na relacje i filmy,zdjęcia! Quote
Arco Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Lucky dziś w lesie tak szalał, że wrócił do domu cały w błocie :D na łące jak się go puści bez smyczy i odbiegnie za daleko to "Lucky siad" to on siada i czeka, lub wołam go to przybiega przypiąć się do smyczy. Za każdym razem jak chce na spacer to smycz bierze w zęby i idzie do mnie. On ma niedobory wapnia i daję mu codziennie tabletkę kupioną u weterynarza (rozpoznaliśmy to bo gryzł beton i ściany). Nie rozrabia tylko nas gryzie, ale to przez mleczaki. Lucky umie wszystko co jest w przedszkolu - chodzimy tam, żeby miał więcej odwagi, ale nadal ucieka przed psami. Dużo właścicieli psów próbowało zachęcić pieski do wchodzenia na przeszkody dla dorosłych psów. Lucky jako jedyny wszedł. To ma jakieś 150 cm. Wchodzi do góry a potem w dół. Na początku chcieliśmy, żeby spał na swoim kocyku a z łóżka go wyganialiśmy, ale już mu odpuściliśmy, bo i tak jak zasnęliśmy to nam wchodził. Zaczął ignorować śmieciarkę :D Przestał wynosić mi kapcie na dwór :D I załatwia się na dworze. Jak mówię 'dam Ci coś' to już wie, że nagrodę dostanie i biegnie do szafki pod zlewem i stamtąd wyjmuję mu smakołyk. Czasem chrapie (?!) :D i szczeka i warczy przez sen. Uszka mu się podnoszą do góry jedno niedługo bd miał w górze już. Sierść już ma jak dorosły pies. Czarny kark, ogon, pyszczek, brązowe uszy a za nimi rude a dalej biszkoptowy. No i ta biała bródka i (nie wiem jak to się nazywa pod pazurkami te czarne hmm no w każdym razie on jedno ma różowe). Zawsze czeka, aż się obudzimy stojąc i patrząc się a jak zrobisz jakiś ruch.. głowa lub ręka w inną stronę to on będzie Cię lizał aż nie wstaniesz. Jak zdejmiesz go z łóżka "zejdź" to będzie wracał i dalej lizał. :D Trochę się rozpisałam! Jutro Lucky ma 4 miesiące już :loveu: Quote
Arco Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Znaczy nie chrapie, ale podobny dźwięk wydaję. Quote
brazowa1 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Fotki prosimy! Zuch Lucky :) Może jakis filmik dla ciotek? kochani,niech on zawsze nosi adresatkę. Nie tą zakręcaną (najtańsza w sklepie Zoo),bo one sa jednorazówkami. Niech to nawet bedzie zalaminowana adresatka do kluczy. Ten numer telefonu na szyi psa,zazwyczaj lekcewazony (z niewiadimych względów) przez właścicieli,w sytuacji awaryjnej porafi psu uratowac życie. Quote
Arco Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 bo na forum nie umiem. Niestety jest limit i dodałam tylko 3 zdjęcia. Mam jeszcze jak śpi na nodze mojej siostry i jak je wafelka. Większość zdjęć ma jak śpi, bo tylko wtedy się nie rusza ;D no Lucky ma dzisiaj 4 miesiące i dostanie kość, kurze łapki lub coś w tym rodzaju ;p Quote
Arco Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 http://www.dogomania.pl/album.php?albumid=1958 :pNowe zdjęcia dopiero koło świąt. - Tel. zepsuty. a wtedy nowy bd. Quote
brazowa1 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 wietaj Arco! Ile on teraz wazy? jak postępy w szkole? Quote
Arco Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 15 kg. Ostatnio nie chodziliśmy tam. Umie 'siad', 'zostan', 'spacer' :D, 'dam ci coś' :D, a jak się go zawoła to przybiega.. Karmimy go nadal Pedigree Junior. Weterynarz przepisał nam na początku tabl a wapnem dla niego bo miał nie dobory (gryzł beton i ściany), jak tabl się skończyły wydawało się, że już jest ok, ale ostatnio na ścianie zauwazyłam wydrapaną dziurę. Ostatnio zrobił się grzeczniejszy i mniej gryzie (może dlatego, że większość mleczaków już wypadło - zostały chyba jeszcze 3 kiełki..). Lucky śpi z nami na łóżku. Gdy ktoś je przy stole to piszczy, chociaż nikt mu nie daje nic przy stole, a gdy ktoś je na łóżku to nic. Cisza. Lucky siedzi obok i się patrzy. Lucky zaczął się bawić z pieskami. Sąsiadka kupiła sobie Golden Retrivera z rodowodem. Ma chyba niecałe 4 miesiące. Jak puściliśmy je na łące to zaczęło się bieganie, skakanie .. :D Quote
Arco Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Szkoda, że nie mamy kontaktu z resztą szczeniaków. :placz: Lucky dużo się bawi, i aportuje, a właśnie jeszcze komenda 'aport'. Za wszystko staramy się go nagradzać. Uwielbia być blisko kogoś. Jak zasypia to na nodze, ręce, wtulony w kogoś brzuch :loveu: Quote
brazowa1 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Arco,ja niestety bedę miała kontakt z reszta szczeniaków :( Tak z połowa a nich zaliczy znowu schronisko. PIerwszy pojawi się za miesiąc. Quote
Lucky Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Musiałam założyć nowe konto bo zapomniałam hasła - Arco. Quote
Lucky Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Nauczyłam Lucky'ego komendy "waruj", "daj głos", "podaj łapę". ;] Kurcze szkoda ich. Mam nadzieje, że znajdą nowy dom. A Lucky'emu bez przerwy ogon lata ;)) dostał dziś na Mikołajki (przy okazji na jego pół roku) takie drażetki czekoladowe dla psów. Uwielbia śnieg. Raz przed wejściem do domu otrzepuje się ze śniegu, ale raz wbiegł cały w śniegu i skoczył na mamę :D Waży 19 kilo z kawałkiem.. Jak wychodzimy to on śpi, ale tylko czasem zostaje sam w domu. Wszystko jest ok, ale jak go oduczyć gryzienia nas? On zna komendę "fe", ale jak się tyczy przestania nas gryźć to nie reaguje. Quote
Lucky Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 No a mleczaki wszystkie dawno mu wypadły. I zdawało się, że jak wypadną to przestanie nas gryźć. Nie pozwalaliśmy mu nigdy na to. Macie jakieś pomysły? Quote
brazowa1 Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 przestanie...dorosnie to przestanie. Pamietam jak myslałam,ze moja suka jest nienormalna-ciagle mnie gryzła,jak opętana. Obecnie ma 7 lat i tylko z rzadka,gdy jest podekscytowana,delikatnie chwyta za rekaw. Piszccie głosno,gdy ugryzie i odchodzcie od niego. Ale duzo sie bawcie w aportowanie,w naukę komend. jejku,jaki on duzy,fotki poprosimy tego olbrzyma! Quote
Lucky Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Zdjęcia najwcześniej za tydzień będą, bo mam zepsuty telefon, a nikt inny nie ma kabla usb. Quote
Julia84 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Dziewczyny kochane zapraszam na mini bazarek dla głuchego, niewidomego i schorowanego staruszk na którym można wylicytować imię psiaka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197765-DAJ-IMI%C4%98-G%C5%81UCHEMU-I-NIEWIDOMEMU-STARUSZKOWI-!!!!!-do-12-grudnia-2010r-do-20.00?p=15878872#post15878872[/url] Quote
brazowa1 Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 jest coś,co jest w typie jednej z jego siostr :( wiek się zgadza. Quote
Lucky Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Ludzie nie mają serca. Najpierw wziąść i zrobić nadzieję, a potem oddać.:shake: Quote
brazowa1 Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 to nie jest nic rzadkiego. Dotyka około 50 % adoptowanych ze schronu szczeniaków. najlepsi sa ci,którzy adoptuja szczeniaka,a po 10ciu latach wykopuja go z powrotem do schroniska. Cos niesamowitego. Quote
brazowa1 Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 daltego tak cieszy,gdy chociaz jednemu sie udaje. czekamy na fotki,filmik :) Quote
Lucky Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 http://www.dogomania.pl/album.php?albumid=2196&attachmentid=5694 nie da się więcej wstawić. spróbuje jutro ;P ale jedno jest ! ;) Quote
Recommended Posts