Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ech...
Nie ma to,jak otworzyc pudło po telewizorze zostawione pod schroniskiem. Oczywiscie owiniete szczelnie taśmą.Zawsze dreszczyk emocji,ILE? Tym razem 10 sztuk....

To domowe szczeniaki,lubia ludzi,są zadbane,maja domową sierść.Były dobrze zywione.

Tylko są strasznymi kundelkami. Ktos rozmnożył sukę,"żal" było mu uśpic ślepy miot,więc wyrzucił je do schrobniska.Szlachetny człowiek o dobrym sercu. Może ten sam człowiek wzruszy się,gdy będzie kiedys słyszał o złym traktowaniu jakiegoś psa,wpłaci na likwidację jakiegos pseudoschroniska na wsi,odda 1% na bezdomne zwierzęta.Ale to właśnie dzięki niemu koło bezdomności trwa. I to byc może potomkowie od jego suki, będą tym dręczonym, katowanym, przymierającym psem.

Zanim kiedykolwiek przyłożysz rękę do rozmnażania psów,pomyśl o tym.

W miocie są pieski i suczki,kochane są,ale?....jak im znaleźć domy? Takie dobre,z których nie wyrzucaja,gdy piesek podrośnie i juz nie będzie smieszny. Gdzie dzieci nie dostana alergii,gdy pies im się znudzi...gdzie rodzina wyżej postawi dobro zwierzaka,od swojego urlopu...taki,gdzie nie będzie żal pieniedzy,gdy pies zachoruje..taki,gdzie otoczą opieka,gdy pies zacznie się starzec i brzydko pachnieć....taki,gdzie zanim wyjada do Irlandii,pomyślą pół roku wczesniej ,aby psu zrobic badania na przeciwciała i zorganizować trasport....taki,gdzie będą potrafić znosić utyskiwania tesciowej "że jeszcze im psa potrzeba"...

Czy są jeszcze takie domy? Jeżeli tak,to gromada kundelków prosi właśnie o nie.

Będą średniej wielkości i powyżej sredniej,wszystkie są w "ten sam deseń". Kundelki z krwi i kości.

Strona schroniska www.schronisko.sopot.pl

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Cześ był boski-to hipopotamek,na bank po tej samej matce,co te trzy lata temu. On juz poszedł do domu.

Akuszko,fakt,ze tylko tzy zostały,mogło wiecej,ale te trzy sztuki,siedza juz miesiąc w schronie ,bez człowieka. W ciemnicy pawilonu. To nie jest dla nich dobrze :( jeszcze troche,a zaczna dziczeć ;(

Posted

a ja mam wieści z domku od jednego kluskaaaa:D jest wszystko suuuper!!!:diabloti:postaram się o zdjęcia

EDIT: jako ciocia powiedziała, tako wstawia zdjęcia Luckyego!

Posted

Aaaa nie wiem czy jako ostatni sese. Wiem, że jest mega ruchliwy, fajny i nowa pańcia jest nim zachwycona. A to wszystko się przypadkowo potoczyło, bo jego pancia chciała wziąć Konę-jednego ze szczeniaków grenlandzkich. Miał być to pierwszy pies w rodzinie. Kona jest trudna, odradziłam adopcję i chyba właśnie poleciłam schron w Sopocie, szczeniaka. Wczoraj dostałąm maila z podziękowaniami za poradę, że pani wybrała z sopotu kartonowego szczeniaczka, że było ich 10. Od razu skojarzyłam:)

Posted

One mają dobre charaktery,idealnie doradziłaś! właśnie na pierwszego psa są super.I uratowała kundelka :) Mam takie jego fotki za kratami,smutne,ale pani chyba nie bedzie chciala Lakiego oglądać w tych okolicznościach .

Posted

Witam, to ja przygarnęłam Lucky'ego ;) Maluch ma się świetnie ! Jest prawie 2 razy większy od kiedy go przyniosłam do domu. Wczoraj nauczył się aportować ;) Załatwia się na dworze (gdy chce wyjść do ogródka drapie w drzwi balkonowe) :D Lubi spacery. Jak to szczeniaczek dużo je i śpi. Najczęściej na naszych kapciach :D Raz towarzyszył mojej mamie w toalecie i zsikał jej się obok na kafelki :D Jest bardzo mądry, szybko się uczy i nie odstępuje nas na krok ;] Jak znajdę kabel usb to wstawię jakieś zdjęcia Lucky'ego. Miałam wcześniej pieski, ale nigdy w domu. Mogłabym zobaczyć te zdjęcia? Jak z jego siostrzyczkami ?

Pozdrawiam. Paulina.

Posted

Witamy nowy dom!!! fajnie, że jesteś Arco, lubimy wieści o sopociakach i uwielbiamy foty!
Ciekawa jestem, co z niego wyrośnie.
Usmiałam się z toaletowego asystenta, hahahahaaa.

Posted

Mam dobre wieści! Koleżanka chłopaka mojej siostry widziała w internecie maluchy i chcę przygarnąć siostrzyczkę Lucky'ego! Nie wiadomo czy na 100 %, ale jest nimi zachwycona i bardzo chcę mieć jednego. Ja i siostra dalej pytamy ;) Pozdrawiam !

Posted

Brazowa1 chciałaś wiedzieć jak on się zachowuje ;)

[video=youtube;IEkZnLkJExs]http://www.youtube.com/watch?v=IEkZnLkJExs[/video]

mam 2 jego zdjęcia w albumie ;p

Posted

Te dwie siedzą jak zaczarowane :(

Piesek slicznie wyglada,ale Arco,nie pozwalajcie mu na zabawę ogonem. Błyskawicznie podajcie mu zabawki i odwracajcie uwagę. Teraz to wyglada uroczo,ale bardzo łatwo może zamienic się w gonitwe za ogonem,gdy podrośnie. Jest to przykryw idok,ogon pokaleczony.

A skąd jesteście?
Z jakiej dzielnicy?

Posted

Reda Ciechocino.
Smutne to, bo pytam i pytam, ale to na nic .. ta dziewczyna chciała, ale jednak nie, bo chłopak grozi jej, że się wyprowadzi. Głupota.

Posted

Mądra dziewczyna,że psa w takiej niepewnej sytuacji zyciowej nie bierze,a głupia,ze z kimś takim jest.

aaa,z Redy. Bo w Gdańsku jest dla szczeniaków ze schronu przedszkole dla piesków. Tzn schroniskowe uczęszczają do szkoły bezpłatnie. Fajna zabawa.

Arco,tylko nam nie znikaj ,chcemy widzieć,co z maluszka wyrasta!

Posted

Opowiedz o tym przedszkolu..
Macie kontakt z innymi opiekunami piesków?
Jasne, będę się odzywać co jakiś czas i opowiadać co z Luckym ;)

Posted

Nie,nie mam kontaktu.
Przedszkole dla psów,to takie miejsce,gdzie szcenieta bawia sie ze sobą,wydurniaja,ale uczą tez podstaw posłuszeństwa. Właściciele słuchają,co mowi trener o wychowaniu psa,omawiaja problemy z psami,wymieniaja sie doświadczeniami. Tak jak przedszkole dla dzieci.

Któryś z nich to szczeniak od Arco

• 2 weeks later...
Posted

Cześć ;)
Pieski już w domach? To super! Od kiedy?
Lucky rośnie jak na drożdżach :D Wczoraj miał pierwszy wypad do lasu bo dopiero dostał szczepienie przeciw wściekliźnie, ale krople przeciw pchłom i kleszczom też ma ;D Już wie, o której porze kto wraca ze szkoły, pracy i załatwia się na dworze ;] Jutro idzie do przedszkola do Gdańska Żabianki :DD Jest coraz odważniejszy i szczeka z ogródka na sąsiadów :D Pozdrawiam ;)