mamanabank Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Czekam niecierpliwie :-) bo ja go nie widziałam jeszcze po odmianie Quote
Paula03 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Wygląda bardzo podobnie jak Laska :) Ale ja go w ogóle nie poznałam myślałam, że to nowy pies, dopiero Romka powiedziała, że to Cynek :lol: Quote
Paula03 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Najpierw Cynek wychylał się z budy: W końcu wyszedł po przysmaczka: A na końcu patrzył jak odchodzimy: Strasznie trudno było mu zrobić zdjęcie, może Kaja ma lepsze. Quote
mamanabank Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 teraz wygląda jak pudel :-D :-D :-D Dziewczyny ile on może mieć lat? Wiecie coś? Quote
Onaa Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 [quote name='mamanabank']Bella ma 65cm w kłębie, waży 35kg (jest taka jak suczka briarda), może tu lepiej to widać http://foto.onet.pl/2u7p4,vh8oxvszh00c,l9twu,u.html#l9twu ONki mają 63, ale jużaki mogą mieć nawet powyżej 70, rozpiętość jest u nich spora, bo zaczyna się właśnie od 63 dla suczek i nie ma górnej granicy :-) to dopiero robi wrażenie! Cynek ma najwyżej czterdzieści parę, z jużaka ma tylko szatę. Faktycznie przyszedł do mnie, do krat i machał ogonkiem, powąchał rękę, nic wtedy nie widział przez tę grzywkę, ale podchodził, gdy się do niego gadało: "dobra sunia", bo Cynek na początku był Cynią, zrobiłyśmy odwrotnie niż z Pusią elinki, wzięłyśmy psa za suczkę :-D Bella piękna jest :). A jużaki psy to tak jak pisałam, wielkie kudłate cielaczki :). A Cynek teraz to faktycznie taki pudelkowaty się zrobił. A jemu uszki nie stają ? Quote
Figafiga Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 mamanabank napisał(a):teraz wygląda jak pudel :-D :-D :-D Dziewczyny ile on może mieć lat? Wiecie coś? właśnie to miałam na myśli, taki pudelkowaty ;-) Quote
kajkoowa Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Mamonabank jak ja go pierwszy raz zobaczyłam wczoraj to myślałam że to jakiś nowy psiak, pudel :) A to Cynek :) Quote
mamanabank Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Dogo07 gdy pierwszy raz zobaczyłam prawdziwe jużaki, to miałam takie samo skojarzenie, ale nie w tym sensie, że takie bezbronne, tylko takie wielkie! Te oczy zaiste jak u krowy, szczególnie u samca, bo sunia byłą taka jak Bella na wielkość, ale pies olbrzym! Także nasz cynek to nie jużak, chyba, że hen hen w genach ma jakiegoś przodka, a może to PON z Maltańczykiem ;-) Quote
Romka Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Wiozłam go w samochodzie (samochód do wietrzenia) więc trochę mnie poznawał.Oswoimy go!Opis wkrótce. Quote
Romka Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 I jeszcze jedno zdjęcie Cynia z wątku łowickiego. Quote
mamanabank Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Cynku, futrzaku-łysolku popracujemy nad Tobą i będziesz jak ta lala :-) Quote
elinka Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Dziewczyny, choć nie jużaki, ale miałam już trochę tych białych kudłaczy u mnie na tymczasie i pewne jest jedno. Cynkowi potrzeba kilka dobrych zdjęć (włącznie z tymi ze schroniska co by ludziska widzieli, jaka to będzie z niego puchata kulka), a domki o chłopaka będą się biły. :fadein: I koniecznie wklejcie Cynka na wątek 25domków ;) Quote
mamanabank Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Mało jeszcze o nim wiemy... nawet nie wiem ile on ma lat, jak będą dobre zdjęcia i opis to na pewno go wstawimy :-) No i Witaj elinko u Cynka :-) Ja znam Twoją Pusię, dziewczyny wejdźcie w podpis elinki "Puszek", zobaczycie nieprawdopodobną metamorfozę :-D Quote
elinka Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 mamanabank, znasz już Cynka czy nie znasz, ale jedna Pani jest bardzo zawiedziona, że Pusia jest już zaklepana dla kogoś innego. Napisała mi, że w takim układzie będzie szukać innego psa. Wysłałam jej linki do wątku 25domków i Kudłaczy w potrzebie, ale koniecznie trzeba podesłać jej zdjęcie Cynka i link do wątku chłopaka. Na PW podam Ci adres e-mailowy do tej kobiety. Pani mieszka w Sosnowcu. Napisz do niej jeszcze dzisiaj. Trzeba kłóć żelazo póki gorące. Quote
mamanabank Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 nic, cisza, Pani nie odpisała.... Quote
Romka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Juz wiem ile Cynek ma lat.Według schroniska ma od 4-5 lat. Quote
Romka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Cynek całkiem oswojony juz nie jest taki przerażony,podszedł do mnie jak przyszłam do schroniska. Quote
Recommended Posts