Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to charakterystyczny pies. Jeśli ktoś go nie przygarnie to prędzej czy później "wypłynie". Dziś w autobusie miejskim syn widziała podobnego psa (pokazałam mu zdjęcie Cynka) ale był czarny. Jechał sam.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='luka1']to charakterystyczny pies. Jeśli ktoś go nie przygarnie to prędzej czy później "wypłynie". Dziś w autobusie miejskim syn widziała podobnego psa (pokazałam mu zdjęcie Cynka) ale był czarny. Jechał sam.[/QUOTE]

Wsiadł pewnie sam do autobusu...

Posted

HEJ pisze tu pierwszy raz ale sprawe cynka znam bardzo dobrze przed tym jak trafił do schroniska w Łowiczu opiekowałam sie nim na osiedlu w Mysłakowie. Znam psiaka bardzo dobrze i z całym szacunkiem dla wszystkich zaangażowanych w akcje jego łapania , muszę wam powiedzieć że może byc duży problem żeby Cyniu wszedł do klatki on jest potwornie nie ufny. Dużą szanse na jego złapanie dałoby gdyby może ktos komu zaufał w schronisku w Łowiczu pojechał do Gliwic. zeszłą zime w mrozy ja z rodzicami brała go do garażu, nie moglismy go jednak zatrzymać bo nasz psiak sie z nim nie tolerował bardzo czesto dochodziło miedzy nimi do spięć raz Łoker wylądował nawet u weta z pogryzioną łapą. mimo tych sprzeczności i tak CYnia wspieraliśmy

Posted

a i jeszcze jedno Cynek bardziej boi się mężczyzn niz kobiet, pewnie jakiś miły pan zrobił mu kiedyś krzywdę, a i do niego nie można gwałtownie podchodzić. a w ogóle on jest jeszcze widywany przy tej klatce, na tej działce?

Posted

Dred,jak cieszę się,ze jesteś na wątku,mam Twojego maila od FigiFigi,dziękuję,że opiekowałaś się z Cyniem w czasach jego bezdomności...jeśli miałabym podwodę i towarzystwo do Gliwic pojadę...benzyna to moja sprawa...potrzebuje tylko samochodu i towarzystwa...pomyśl o tym...dwie osoby,które zna...może się uda. Dziewczyny z Gliwic czy wiecie co dzieje się z Cyniem czy jest widywany?

Posted

jeśli chodzi o transport to nic pewnego chłopak ma auto ale po pierwsze nie wie czy dostanie wolne w pracy i to auto duzo pali jak liczylismy to okołon 230 zł w dwie strony moze wyjść. wiecie idą mrozy czas działa na niekożyść ..warto było by pojechać na dniach.

Posted

[quote name='dred']jeśli chodzi o transport to nic pewnego chłopak ma auto ale po pierwsze nie wie czy dostanie wolne w pracy i to auto duzo pali jak liczylismy to okołon 230 zł w dwie strony moze wyjść. wiecie idą mrozy czas działa na niekożyść ..warto było by pojechać na dniach.[/QUOTE]
Dred ,dla mnie to też duży problem ale może trzeba pojechać...

Posted

ROMKA, no ja niestety nie przeskoczę pewnych spraw, wiesz tu nie chodzi o wolne w pracy. szkoda że nikt ze schroniska nie może z tobą pojechac. może ktoś z forum chciałby posłużyć ze kierowce....ja i tak was podziwiam ze to co dla tego psiaka zrobiliście. a i fanie by było dostac jakies info z Gliwic

Posted

Romka, jeśli poczekacie do przerwy świątecznej to ja z Tobą mogę do Gliwic pojechać. Miałam wyjeżdzać na Sylwestra, ale pomysł upadł, więc przynajmniej urządzę sobie wycieczkę do Gliwic :) W słusznej sprawie :D

Posted

Andzike napisał(a):
Romka, jeśli poczekacie do przerwy świątecznej to ja z Tobą mogę do Gliwic pojechać. Miałam wyjeżdzać na Sylwestra, ale pomysł upadł, więc przynajmniej urządzę sobie wycieczkę do Gliwic :) W słusznej sprawie :D

Andzike jestem za chodzi tylko o samochód(nie może być mój)...i jedziemy...daj znać tylko 2 dni wcześniej...urlop w pracy....bardzo się cieszę...

Posted

Romka napisał(a):
Andzike jestem za chodzi tylko o samochód(nie może być mój)...i jedziemy...daj znać tylko 2 dni wcześniej...urlop w pracy....bardzo się cieszę...

Może być mój ;) Damy radę :)

Posted

Dziś dzwonił do mnie Pan Cynia...powiedziął mi,że psiak jest regularnie widywany około 22 -23 00 koło domu gdzie jest klatka,był tez raz pod domem gdzie mieszkają...powiedziałam ,ze wybieramy sie do nich pomiędzy świętami...chyba sie ucieszył...zaproponował,zebysmy zatrzymały się w ich domu w celu rozgrzania się...mam nadzieję,ze wyprawa uda się...oj Cyniu,Cyniu...

Posted

no to widzę że wyjazd prawie jest pewny:), możecie powiedzieć kiedy dokładnie byście jechały? pytam w aspekcie mojego uczestnictwa w tej wyprawie:)

Posted

Dziewczyny Pan Cynia dzisiaj również do mnie dzwonił i wybierał się do ludzi gdzie stoi klatka z nadzieją, że może go zobaczy jak się przyskrada koło 22,
myślimy żeby zlikwidować tą klatkę bo Cynek jest za sprytny żeby sie na to nabrać. Ale zobaczymy czy nie ma możliwości tak uszczelnić teren żeby było tylko jedno wyjście bo przy Waszym udziale mogła by być szansa żeby go zamknąć na terenie bez szans na ucieczkę. Pan wiąże duże nadzieje w związku z Waszym przyjazdem
i my też szczerze mówiąc bo to ciężki przypadek.
Pan wstawił podwójne drzwi w domu , tak na wszelki wypadek, żeby Cynek raz złapany już nie powtórzył tego numeru z ucieczką.

Posted

izabela1234 napisał(a):
z tym przyjazdem to najlepszy pomysl czekamy na Was

Mam nadzieję, że to pomoże... Ja w zasadzie mogę jechać w dowolny dzień w tygodniu między świętami a sylwestrem, więc Romka - daj znać jak Tobie pasuje :)

Posted

Chciałam dodać,że datę wyjazdu uzależniam od wizyty w schronisku przyszłej pani Fuksa,która będzie w Łowiczu albo 27 albo 28 grudnia...jak Fuks pójdzie do domu to zaraz jedziemy...