Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podjadę dziś do lekarza i zapytam o wyniki Grizy. Wczoraj Sunia trochę mnie nastraszyła bo jak połozyła się na pontonie przed drzwiami to nie chciała w ogóle wstać. Nie zauważyła, jak do niej podeszłam, chyba mnie nawet nie słyszała albo słyszała kiepsko. A jak już wstała to łapy rozjeźdzały się jej strasznie:shake: W domu połozyła się przy łózku i zasnęła a jak wstała rano już było lepiej. Ale te łapy to jej duży problem. Popiskuje też często. Nie wiem czy taki ma charakter czy moze coś ją boli czy jedno i drugie. Z pozytywów to ma mega apetyt - zjada ze swojej miski i jak zobaczy że w innej ktoś nie dojadł to przemieszcza się do niej bardzo szybko jak na swoje mozliwości;)

Posted

megii1 :) witaj :)!
No tak, przyznaje sie bez bicia, ze to wlasnie ja i jeszcze 2 ciotki dowiozlysmy kolezanke Gryzi :) - zaraz zaloze Jej watek (wstepnie imie Sonia :) dla malej...)
Jaki ten swiat maly :)! Alez sie ucieszylam jak zobaczylam Gryzie na wolnosci :) i to akurat u Was :)
Nawet moglam ja wreszcie poglaskac :) bez porownania widok, jak wspominam ja z Palucha a teraz! Choc te lapenki biedne rzeczywiscie jej sie rozjezdzaja :(

Posted

Griza ma chore stawy, jak to często u owczarków w jej wieku... Na dworzu gdzie jest kostka ciągnie tylko tylnymi łapami, przednie są ok, prawa tylna jest słabsza. W domu mam gres i panele także poślizg jest większy ale za to łatwiej mi jest to sprzątać:) Griza w domu specjalnie nie spaceruje - kładzie się na legowisku koło łózka i śpi ale w ciągu dnia zaczęła już chodzić z moimi psiakami po terenie i super cieszy się z nas jak wchodzimy na teren działki:)
Są już wyniki badań Grizy - Sunia ma niedoczynność tarczycy. Poza tym wszystko w normach. Wyniki, rachunek za leki (11,90 zł) wkleje wieczorem na wątek.

Posted

megii1 napisał(a):
Griza ma chore stawy, jak to często u owczarków w jej wieku... Na dworzu gdzie jest kostka ciągnie tylko tylnymi łapami, przednie są ok, prawa tylna jest słabsza. W domu mam gres i panele także poślizg jest większy ale za to łatwiej mi jest to sprzątać:) Griza w domu specjalnie nie spaceruje - kładzie się na legowisku koło łózka i śpi ale w ciągu dnia zaczęła już chodzić z moimi psiakami po terenie i super cieszy się z nas jak wchodzimy na teren działki:)
Są już wyniki badań Grizy - Sunia ma niedoczynność tarczycy. Poza tym wszystko w normach. Wyniki, rachunek za leki (11,90 zł) wkleje wieczorem na wątek.

Jaki lek dostała?

Posted

Z tymi stawami, to juz nic sie nie zrobi pewnie :( Moj Dex tez sie rozjezdzal na starosc, musialam cale mieszkanie oblozyc pocietym dywanem, zeby chlopina mial sciezynke na panelach... Tragedia byla pod koniec, bo trzeba bylo Go znosic ze schodow w bloku... Potem juz zalatwial sie na balkonie i w domu - coooz zycie starowinki... Super, ze macie teren i nie trzeba sie w mieszkaniu meczyc...

Posted

Moi drodzy :), a czy ktos z Was jedzie moze z Wawy odwiedzic Grizie...? Chetnie bym sie dolaczyla do ekipy :) i odwiedzila i Ja i ta nasza Sonie-znajde z rowu... Ja niestety zero samochodu i prawa jazdy... :shake:

Posted

Podsumowując to na dzień dzisiejszy Griza dostaje leki przeciwbólowe na stawy, antybiotyk na stan zapalny dziąseł, maść na uszy i leki na tarczycę. Nie znam się ale wydaje mi się , że leki przeciwbólowe i na tarczycę będzie musiała brać już przez cały czas. To akurat te najtańsze z całego zestawu. Pewnie miesięcznie wyniesie to niecałe 50 zł. A oto Grizabella w całej okazałości:

Posted

megii1 napisał(a):
Tak czy inaczej zawsze możecie Grizę odwiedzić:) U mnie można też zanocować pod warunkiem , ze rano pomoze mi się przy ogarnianiu psiaków:)

Krata browara i jedziem :), jak z noclegiem :)?:evil_lol: