Aimez_moi Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Zdjecia rewelacja.....:) wyslalam dzis deklaracja na Pieknioche......:):) Quote
beataczl Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Aimez_moi napisał(a):Zdjecia rewelacja.....:) wyslalam dzis deklaracja na Pieknioche......:):) ja rowniez :smile: :smile: Quote
morisowa Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 [quote name='mysza 1']Ja Ci dam paskudne, cudne są:loveu: Na odległość, u kogoś to maluchy mogą być i słodkie ;) Byleby nie we własnym mieszkaniu Quote
megii1 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Podjadę dziś do lekarza i zapytam o wyniki Grizy. Wczoraj Sunia trochę mnie nastraszyła bo jak połozyła się na pontonie przed drzwiami to nie chciała w ogóle wstać. Nie zauważyła, jak do niej podeszłam, chyba mnie nawet nie słyszała albo słyszała kiepsko. A jak już wstała to łapy rozjeźdzały się jej strasznie:shake: W domu połozyła się przy łózku i zasnęła a jak wstała rano już było lepiej. Ale te łapy to jej duży problem. Popiskuje też często. Nie wiem czy taki ma charakter czy moze coś ją boli czy jedno i drugie. Z pozytywów to ma mega apetyt - zjada ze swojej miski i jak zobaczy że w innej ktoś nie dojadł to przemieszcza się do niej bardzo szybko jak na swoje mozliwości;) Quote
P78 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 megii1 :) witaj :)! No tak, przyznaje sie bez bicia, ze to wlasnie ja i jeszcze 2 ciotki dowiozlysmy kolezanke Gryzi :) - zaraz zaloze Jej watek (wstepnie imie Sonia :) dla malej...) Jaki ten swiat maly :)! Alez sie ucieszylam jak zobaczylam Gryzie na wolnosci :) i to akurat u Was :) Nawet moglam ja wreszcie poglaskac :) bez porownania widok, jak wspominam ja z Palucha a teraz! Choc te lapenki biedne rzeczywiscie jej sie rozjezdzaja :( Quote
P78 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Przeprasza, ze tak tu u Gizi, ale skoro to kolezanka, to wklejam :), wybaczycie...? http://www.dogomania.pl/threads/191137-!-SONIA-CIEZARNA-BEZDOMNA-MLODA-SUNIA-W-ROWIE-przy-szosie-!?p=15214336#post15214336 Quote
Aimez_moi Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Kochane a moze Slicznota ma problemy ze stawami? Quote
beataczl Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 ale ona tak tylko w domu sie rozjezdza lapkami ( moze sliskie podloze i nie umie chodzic) , czy wogole ..wszedzie ? Quote
megii1 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Griza ma chore stawy, jak to często u owczarków w jej wieku... Na dworzu gdzie jest kostka ciągnie tylko tylnymi łapami, przednie są ok, prawa tylna jest słabsza. W domu mam gres i panele także poślizg jest większy ale za to łatwiej mi jest to sprzątać:) Griza w domu specjalnie nie spaceruje - kładzie się na legowisku koło łózka i śpi ale w ciągu dnia zaczęła już chodzić z moimi psiakami po terenie i super cieszy się z nas jak wchodzimy na teren działki:) Są już wyniki badań Grizy - Sunia ma niedoczynność tarczycy. Poza tym wszystko w normach. Wyniki, rachunek za leki (11,90 zł) wkleje wieczorem na wątek. Quote
mysza 1 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 megii1 napisał(a):Griza ma chore stawy, jak to często u owczarków w jej wieku... Na dworzu gdzie jest kostka ciągnie tylko tylnymi łapami, przednie są ok, prawa tylna jest słabsza. W domu mam gres i panele także poślizg jest większy ale za to łatwiej mi jest to sprzątać:) Griza w domu specjalnie nie spaceruje - kładzie się na legowisku koło łózka i śpi ale w ciągu dnia zaczęła już chodzić z moimi psiakami po terenie i super cieszy się z nas jak wchodzimy na teren działki:) Są już wyniki badań Grizy - Sunia ma niedoczynność tarczycy. Poza tym wszystko w normach. Wyniki, rachunek za leki (11,90 zł) wkleje wieczorem na wątek. Jaki lek dostała? Quote
megii1 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Ludzki - euthyrox - 2 razy dziennie po 2 tabletki. Quote
mysza 1 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 megii1 napisał(a):Ludzki - euthyrox - 2 razy dziennie po 2 tabletki. Myślałam, ze Eltroxin. Bo mam po Hugusiu :( Eltroxin też na niedoczynnośc, doczytałam. Quote
P78 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Z tymi stawami, to juz nic sie nie zrobi pewnie :( Moj Dex tez sie rozjezdzal na starosc, musialam cale mieszkanie oblozyc pocietym dywanem, zeby chlopina mial sciezynke na panelach... Tragedia byla pod koniec, bo trzeba bylo Go znosic ze schodow w bloku... Potem juz zalatwial sie na balkonie i w domu - coooz zycie starowinki... Super, ze macie teren i nie trzeba sie w mieszkaniu meczyc... Quote
P78 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Moi drodzy :), a czy ktos z Was jedzie moze z Wawy odwiedzic Grizie...? Chetnie bym sie dolaczyla do ekipy :) i odwiedzila i Ja i ta nasza Sonie-znajde z rowu... Ja niestety zero samochodu i prawa jazdy... :shake: Quote
megii1 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Wyniki badań Grizy: I rachunek za leki - starczy na niecałe dwa tygodnie. Quote
megii1 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 I trochę fotek Grizy:) Dziewczyna miała dziś lepszy dzień - zaczęła nawet obszczekiwać ludzi za ogrodzeniem:) tu już odpoczywa: Quote
megii1 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Podsumowując to na dzień dzisiejszy Griza dostaje leki przeciwbólowe na stawy, antybiotyk na stan zapalny dziąseł, maść na uszy i leki na tarczycę. Nie znam się ale wydaje mi się , że leki przeciwbólowe i na tarczycę będzie musiała brać już przez cały czas. To akurat te najtańsze z całego zestawu. Pewnie miesięcznie wyniesie to niecałe 50 zł. A oto Grizabella w całej okazałości: Quote
megii1 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Mam trochę fantów na bazarek - jakby ktoś chciał mogę wysłać albo przekazać w czasie odwiedzin Gizy:) Quote
P78 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 A nie no... to jak Was tak duzo, to ja juz chyba innym razem :) Chyba, ze ktos by nie jechal jednak to dajcie znac :) Quote
mysza 1 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 A gdzie były szczeniaki w trakcie tej sesji? W klatce? :eviltong::evil_lol: Quote
megii1 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Tak czy inaczej zawsze możecie Grizę odwiedzić:) U mnie można też zanocować pod warunkiem , ze rano pomoze mi się przy ogarnianiu psiaków:) Quote
megii1 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 mysza 1 napisał(a):A gdzie były szczeniaki w trakcie tej sesji? W klatce? :eviltong::evil_lol: One nie nadają się do klatki - były akurat w ogrodzie:) Quote
P78 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 megii1 napisał(a):Tak czy inaczej zawsze możecie Grizę odwiedzić:) U mnie można też zanocować pod warunkiem , ze rano pomoze mi się przy ogarnianiu psiaków:) Krata browara i jedziem :), jak z noclegiem :)?:evil_lol: Quote
Recommended Posts