Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beka napisał(a):
Ciagle trudno mi uwierzyć że psy trafiaja do schronu z powodu starosci.
Myślę że ludziom schron nie kojarzy sie z tym czym jest w rzeczywistosci :(

Dokładnie tak jest. W ciągu kilku ostatnich dni mieliśmy kilkoro gości w schronisku którzy byli dość mocno zaskoczeni po konfrontacji swoich wyobrażeń ze schroniskową rzeczywistością...

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Boże, pęknie mi serce :( Jest dla niej jakieś miejsce na oku?

Na razie nie. Zaraz napiszę pw do Renaty5, czy znalazło by się u niej miejsce. Jakieś inne propozycje? Najlepsze by było domowe DT...

ludwa napisał(a):
a ja mam pytanie o łaciatka po lewej. Czy on nie trafił do azylu z rembertowa ok roku temu? Bo kręcił się podobny, też zaczęło mu się coś dziać z oczami ale zanim znalazłam jakiejś miejsce itp to zaginął. I siedzi mi w głowie

Łaciatek, czyli Leopold trafił na Paluch w grudniu 2009. Na lewe oko nie widzi, prawe ma chore, uszkodzona dolna powieka. Jest stary i (chyba) głuchy. Poza tym kochane i wdzięczne psisko do osób, które już zna - ma zaufanie.

mysza 1 napisał(a):
No dobra, to po ile na hotel dajemy? Musimy ją wyciągnąć. Kto pomoże rozsyłać wątek?

Bardzo proszę o pomoc w reklamowaniu wątku!

Posted

[quote name='Ania i Kajber']Czy chociaż bezpieczna na razie w boxie?
Griza ma w boksie spokojne psy, stare jak ona sama. Choć obecnie to ona jest w najgorszym stanie. "Konkurować" może jedynie z Lukrecją. Do tego jest Leopold - ten łaciaty ze zdjęć i jeszcze Dino, najmłodszy, najzdrowszy i najżywszy za to bardzo grzeczny i ustępliwy.
Inną sprawą jest brak porządnej diagnostyki, brak przyzwoitych warunków dla starszej damy..

[quote name='Tora&Faro']Może faktycznie zadeklarujmy jakieś kwoty....no i wątek trzeba rozsyłać, nie ma wyjścia.
nie mogę zadeklarować więcej niż 20 zł miesięcznie niestety

Ja dodam 10 zł deklaracji. Kto jeszcze?

Posted

mysza 1 - dziękuję!

Ceny w hotelach są od 300 do 600 zł miesięcznie, na razie mamy 50 zł deklaracji. Napisałam zapytanie o miejsce do Renaty5, wiem, że zajmuje się staruszkami. Z tego co się orientuję to do Astaroth jest kolejka. Ktoś ma jakieś sprawdzone miejsce, gdzie warto dobijać się o przyjęcie Grizy?

Posted

Mam miejsce u Astaroth dla staruszka w domu - wszystkie swoje na razie rozlokowałam więc chętnie odstąpię je dla Grizy ale to niewiele zmienia bo trudno powiedzieć kiedy miejsce się zwolni - albo któryś ze staruszków znajdzie dom albo...
W każdym bądź razie może być jako rezerwowe.
Grizę widziałabym u Czarodziejki - w hospicjum dla starych ONków, ale Diana chwilowo zapsiona na maxa.
Jest jeszcze nowo otwarty hotelik u Lilki kolo Kluczborka - kameralny na razie tylko 5 boksów, duży ogród, obok las, wetka przyjeżdża do hoteliku. Mam tam swojego ostatniego ONka z odzysku - polecam!!

Posted

Morisowa,odpowiadam na Twoje pytanie odnośnie suni-niestety nie mogę jej wziąć,bo Lady by ja zjadła:shake:Nie mam kojcy,nie miałabym jak oddzielić dziewczyn w nocy,a Lady zrobiła się Panią na włościach i rządzi niemiłosiernie;)No bałabym sie zostawic dziewczyny same:roll:.A może do ZuziM,albo do Kikou-one mają tylko staruszki,tylko nie wiem jak z miejscami.Może ZuziaM będzie miała coś wolnego,bo miała dostawiać kojce,popytajcie

Posted

Morisowa jakie namiary do ogłoszeń?

[quote name='mysza 1']Bardzo lipnie niestety.:-(

Z miejscami nie jest najgorzej, max lipnie to wygląda z kasą...:shake:

A tu link do wątku nowo otwartego hoteliku koło Kluczborka, o którym pisałam:
http://www.dogomania.pl/threads/189840-Hotel-u-Lilki...-Okolice-Kluczborka
Hotelik sprawdzony, kameralny, tylko 5 boksów, ogromny ogród dla psiaków, spacery po lesie, opieka weta i przede wszystkim wspaniali Opiekunowie.
W hoteliku u Lilki jest mój ostatni ONek:
http://www.dogomania.pl/threads/190321-ONek-Leo-potworny-stan-zapalny-uszu-POMOCY!!!-potrzebny-ka%C5%BCdy-grosik-na-leczenie!!!

Miejsce dla Grizy byłoby od zaraz, koszt 360zł/m-c.