megii1 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 I jeszcze troszkę Niuni:) Jestem zachwycona postępami jakie robi - kiedy do nas przyjechała załatwiała się na dworzu zaraz za drzwiami wejściowymi, nie mogła znaleźć sobie miejsca w domu, wstawała w środku nocy i chciała wychodzić na spacer. Teraz spi przy naszym łózku w sypialni i budzi się z nami, na powitanie podchodzi najpierw do mojej strony łózka i liże , potem do Darka, wszystkie potrzeby fizjologiczne załatwia na spacerach lub wybiegu (z rana obowiązkowo na spacerze) i pięknie się cieszy jak nas widzi na horyzoncie:) Quote
megii1 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 I ostatnia foteczka - oczywiście z patykiem:) Quote
mysza 1 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Co to jest, że owczarki tak lubią patyki? Quote
megii1 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 mysza 1 napisał(a):Co to jest, że owczarki tak lubią patyki? Nie wszystkie - moja Korka w ogóle nie wie o co chodzi z patykiem, piłeczką itd - ale i tak ją kocham:) Quote
ania_to_ja Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 megii1 napisał(a):Nie wszystkie - moja Korka w ogóle nie wie o co chodzi z patykiem, piłeczką itd - ale i tak ją kocham:) Ulubioną zabawą mojego jest bieganie z łopatą albo grabiami :D Poproszę o numer konta Gryzi :) Quote
mysza 1 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 megii1 napisał(a):Nie wszystkie - moja Korka w ogóle nie wie o co chodzi z patykiem, piłeczką itd - ale i tak ją kocham:) Wobec tego jest pół-owczarkiem:evil_lol: Quote
megii1 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 APSA napisał(a):Super się suka zrobiła. KWL, przypominam o rzeczach dla Megii :) Ja też mam rzeczy dla Ciebie:) Darek przekaże wieczorem bo mnie nie będzie do 22. Quote
megii1 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Pamiętam o wymazie Grizy ale ciągle mi nie po drodze do weta. Dzis popołudniu jestem w Legionowie to w końcu go odbiorę. Teraz Griza ma od 5 dni nieczyszczone uszka także tak jak rozmawiałam z Magdą można zrobić wymaz jeszcze raz. Quote
Beat2010 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Ale Griza piękna, co te owczarki mają w sobie, że tak łapią za serce.... Quote
migdalena Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Mam nadzieję,że po dzisiejszej wizycie u weta będą dobre wiadomości:roll: Pogoda bardzo łzawa, zatem oczekujemy tylko optymistycznej prognozy dla Grizy:p Quote
megii1 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Ja dziś w końcu odebrałam wymaz - wszytsto w nim wporzadku - wstawie wieczorem albo jutro fotki. Tyle ze lekarz powiedział, ze jak nie wyleczymy tarczycy to ucha się też nie wyleczy. Od razu dodaję, ze ja tylko cytuje opinię lekarza - nie znam się. Quote
KWL Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Czy my leczymy tego samego psa ? :evil_lol: Dzisiejsze badanie uszu dało następujące wyniki: Prawe ucho czyste, lewe gronkowiec. Griza dostała mieszankę dwóch antybiotyków w płynie do zapuszczania w uszy. Za 10 dni kontrola. Wyniki badania krwi pod kątem tarczycy: T4=12,0 norma 15-40 fT4=1,4 norma 1-4 USG tarczycy nie wykazało nic budzącego niepokój (wypis dr. Marcińskiego pojechał z Grizą, nie zdążyłem spisać co doktor zobaczył) Zalecenie - odstawić leki na tarczycę. Z wyników biochemii wychodzi natomiast że wątroba Grizy źle znosi leki - zalecenie essentiale forte. Ogólnie Griza przytyła 1 kg, sierść w coraz lepszym stanie, lepiej też się porusza. I strasznie marudzi i jęczy przy wszystkich badaniach :diabloti: Quote
Mysza2 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Super wiadomości:lol::lol::lol:, to jest po prostu niewiarygodne jak pies potrafi odżyć jak jest w dobrych rękach,:multi: Quote
migdalena Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 No i proszę...:multi: Wszystko (no prawie) jak na zamówienie. Quote
megii1 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Griza czuje się coraz lepiej. Przez przypadek zostawiłam ją w kuchni, gdzie na stole stał koszyk z zakupami... Griza je rozpakowała.... zainteresowała się tylko szynką, którą zgrabnie wyjęła z folii i zjadła całe 15 plasterków:) Quote
Aimez_moi Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='megii1']Griza czuje się coraz lepiej. Przez przypadek zostawiłam ją w kuchni, gdzie na stole stał koszyk z zakupami... Griza je rozpakowała.... zainteresowała się tylko szynką, którą zgrabnie wyjęła z folii i zjadła całe 15 plasterków:)[/QUOTE] No widzisz Kochaniutkas........:):) za malo szynuni kupilas.....:):) Quote
ania_to_ja Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Dziewczyny gdzie mam wpłacić pieniążki z bazarku na Gryzie? :) Quote
morisowa Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Aniu, wysłałam Ci konto na pw :) Widziałam Grizę, cudnie wygląda! Ja jej nie widziałam odkąd opuściła schronisko, więc różnica ogrooomna :) No i okazało się, że pies tak chory to nie jest, ufff Uszy się wyleczy, stawy no niestety - starszy owczarek to jakby problemy są normą a poza tym ok. Ta wizyta tania nie była, ale wreszcie mamy konkretne info i zalecenia, więc się opłacało. 105 - rozszerzone badania krwi 75 - usg tarczycy u dr Marcińskiego 40 - wymaz 10 - antybiotyk do uszu 50- konsultacja (dr Hohensee, dr Czerwiecki) + koszt transportu, ale jeszcze się nie rozliczyłam z dziewczynami, które nas poratowały w tej kwestii Quote
megii1 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 A ja chciałam dodać, że za dzień , w którym Griza była na badaniach nie ma liczone za hotel bo wyjechała rano a wróciła późnym wieczorem. Do tego Magda, przywiozła mi troche za dużo Aniprazolu więc przejmuję go dla innych psiaków a Griza bedzie miała mniejsza opłatę za hotel. W sumie w tym miesiącu będzie mniej o 64 zł:) Quote
Beat2010 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='megii1']Griza czuje się coraz lepiej. Przez przypadek zostawiłam ją w kuchni, gdzie na stole stał koszyk z zakupami... Griza je rozpakowała.... zainteresowała się tylko szynką, którą zgrabnie wyjęła z folii i zjadła całe 15 plasterków:)[/QUOTE] Brawo Griza! Tylko po co ta szynka była w folii???:diabloti: Quote
megii1 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Śpiąca królewna i fanka piłek pozdrawia:) [IMG]http://images36.fotosik.pl/194/540159b9afbcd191med.jpg[/IMG] [IMG]http://images39.fotosik.pl/331/a6fe7d2a3d7a393cmed.jpg[/IMG] Quote
mysza 1 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Śliczna jest :) Strasznie u Grizy się pusto zrobiło, mało osób zagląda :( Quote
beataczl Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 pieknie Griza wyglada na tej kanapie , jest cudna :loveu: dobrze , ze ma pileczki zamiast kamykow do zabawy, na zabki trzeba uwazac ;):smile: Quote
Recommended Posts