Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I jeszcze troszkę Niuni:) Jestem zachwycona postępami jakie robi - kiedy do nas przyjechała załatwiała się na dworzu zaraz za drzwiami wejściowymi, nie mogła znaleźć sobie miejsca w domu, wstawała w środku nocy i chciała wychodzić na spacer. Teraz spi przy naszym łózku w sypialni i budzi się z nami, na powitanie podchodzi najpierw do mojej strony łózka i liże , potem do Darka, wszystkie potrzeby fizjologiczne załatwia na spacerach lub wybiegu (z rana obowiązkowo na spacerze) i pięknie się cieszy jak nas widzi na horyzoncie:)

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Co to jest, że owczarki tak lubią patyki?

Nie wszystkie - moja Korka w ogóle nie wie o co chodzi z patykiem, piłeczką itd - ale i tak ją kocham:)

Posted

megii1 napisał(a):
Nie wszystkie - moja Korka w ogóle nie wie o co chodzi z patykiem, piłeczką itd - ale i tak ją kocham:)

Ulubioną zabawą mojego jest bieganie z łopatą albo grabiami :D

Poproszę o numer konta Gryzi :)

Posted

APSA napisał(a):
Super się suka zrobiła.

KWL, przypominam o rzeczach dla Megii :)

Ja też mam rzeczy dla Ciebie:) Darek przekaże wieczorem bo mnie nie będzie do 22.

Posted

Pamiętam o wymazie Grizy ale ciągle mi nie po drodze do weta. Dzis popołudniu jestem w Legionowie to w końcu go odbiorę. Teraz Griza ma od 5 dni nieczyszczone uszka także tak jak rozmawiałam z Magdą można zrobić wymaz jeszcze raz.

Posted

Ja dziś w końcu odebrałam wymaz - wszytsto w nim wporzadku - wstawie wieczorem albo jutro fotki. Tyle ze lekarz powiedział, ze jak nie wyleczymy tarczycy to ucha się też nie wyleczy. Od razu dodaję, ze ja tylko cytuje opinię lekarza - nie znam się.

Posted

Czy my leczymy tego samego psa ? :evil_lol:
Dzisiejsze badanie uszu dało następujące wyniki:
Prawe ucho czyste, lewe gronkowiec.
Griza dostała mieszankę dwóch antybiotyków w płynie do zapuszczania w uszy. Za 10 dni kontrola.
Wyniki badania krwi pod kątem tarczycy:
T4=12,0 norma 15-40
fT4=1,4 norma 1-4
USG tarczycy nie wykazało nic budzącego niepokój (wypis dr. Marcińskiego pojechał z Grizą, nie zdążyłem spisać co doktor zobaczył)
Zalecenie - odstawić leki na tarczycę.
Z wyników biochemii wychodzi natomiast że wątroba Grizy źle znosi leki - zalecenie essentiale forte.
Ogólnie Griza przytyła 1 kg, sierść w coraz lepszym stanie, lepiej też się porusza.
I strasznie marudzi i jęczy przy wszystkich badaniach :diabloti:

Posted

Griza czuje się coraz lepiej. Przez przypadek zostawiłam ją w kuchni, gdzie na stole stał koszyk z zakupami... Griza je rozpakowała.... zainteresowała się tylko szynką, którą zgrabnie wyjęła z folii i zjadła całe 15 plasterków:)

Posted

[quote name='megii1']Griza czuje się coraz lepiej. Przez przypadek zostawiłam ją w kuchni, gdzie na stole stał koszyk z zakupami... Griza je rozpakowała.... zainteresowała się tylko szynką, którą zgrabnie wyjęła z folii i zjadła całe 15 plasterków:)[/QUOTE]
No widzisz Kochaniutkas........:):) za malo szynuni kupilas.....:):)

Posted

Aniu, wysłałam Ci konto na pw :)

Widziałam Grizę, cudnie wygląda! Ja jej nie widziałam odkąd opuściła schronisko, więc różnica ogrooomna :)

No i okazało się, że pies tak chory to nie jest, ufff

Uszy się wyleczy, stawy no niestety - starszy owczarek to jakby problemy są normą a poza tym ok.

Ta wizyta tania nie była, ale wreszcie mamy konkretne info i zalecenia, więc się opłacało.

105 - rozszerzone badania krwi
75 - usg tarczycy u dr Marcińskiego
40 - wymaz
10 - antybiotyk do uszu
50- konsultacja (dr Hohensee, dr Czerwiecki)

+ koszt transportu, ale jeszcze się nie rozliczyłam z dziewczynami, które nas poratowały w tej kwestii

Posted

A ja chciałam dodać, że za dzień , w którym Griza była na badaniach nie ma liczone za hotel bo wyjechała rano a wróciła późnym wieczorem. Do tego Magda, przywiozła mi troche za dużo Aniprazolu więc przejmuję go dla innych psiaków a Griza bedzie miała mniejsza opłatę za hotel. W sumie w tym miesiącu będzie mniej o 64 zł:)

Posted

[quote name='megii1']Griza czuje się coraz lepiej. Przez przypadek zostawiłam ją w kuchni, gdzie na stole stał koszyk z zakupami... Griza je rozpakowała.... zainteresowała się tylko szynką, którą zgrabnie wyjęła z folii i zjadła całe 15 plasterków:)[/QUOTE]

Brawo Griza! Tylko po co ta szynka była w folii???:diabloti:

Posted

Śpiąca królewna i fanka piłek pozdrawia:)

[IMG]http://images36.fotosik.pl/194/540159b9afbcd191med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images39.fotosik.pl/331/a6fe7d2a3d7a393cmed.jpg[/IMG]