Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak jak by się wstydziły.. ale w gruncie rzeczy bardzo tego potrzebowały.. Takie psy zdarzają się jedne na milion. Albo i jeszcze rzadziej. Aramis trafił na swoją kochającą rodzinę i tam dożyje starości. Portos na stare lata poznał miłość.. Czyli ta powódź nie dla wszystkich była nieszczęśliwa..

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jest mi strasznie przykro z powodu Portosa uważam ,że zasłużył na spokojną starość ale nie tak krótką !!!
Odzywam się dopiero dzisiaj bo od zeszłego piątku nie miałam neta , a wczoraj temat był zamknięty.
Portos to pies , który cudem uniknął schronu po zamknięciu tymczasowej bazy popowodziowej jest mi bliski najbardziej ze wszystkich psów z powodzi dlatego ,że był z nami w Machowie do samego końca i nikt poza nami się już nie przejmował jego losem. Ten wątek był martwy przez dwa miesiące!!! dzięki temu ,że Emigrantka zapukała w odpowiednie drzwi Portos zamieszkał u Czarodziejki.
Dziękuję Bardzo wszystkim , którzy pomogli Portosowi choć chwilę cieszyć się miłością człowieka i pozwolili zaznać szczęścia i ciepła.
Bardzo bym chciała żeby żył jeszcze długo i szczęśliwie ,ale jeżeli nadchodzi jego koniec niech zażywa szczęścia za Tęczowym Mostem.
Portosku będę o Tobie pamiętać

Posted

Tez nie mialam neta od piatku (Minia, u mnie linie BT wywalilo, u Ciebie tez?)

Bela dala mi znac jak krucho z psina....strasznie mi przykro :(

Jedyne pocieszenie ze na koniec zycia dojechal do Czarodziejki i ostatnie chwile mial szczesliwe.

Czarodziejko, czy jego cos boli?

Nadal pamietam jak musielismy uspic naszego kocurka, zwlekalysmy do ostatniej chwili ale w koncu nie bylo wyjscia - nie dalo sie czekac az sam odejdzie...

Portos, przystojniaku - jak nie dajesz chlopak rady to nie czekaj... biegnij za TM do reszty "naszych" psiakow i biegaj sobie tam wesoly i zdrowy....

:(

Posted

Trafiłam tu z bazarku Belli. Nie odzywam się, bo i po co? :-( Tylko czytam...
Czy kiedykolwiek nadejdzie taka chwila że będziemy gotowi na odejście naszego ukochanego przyjaciela? Nie. Możemy się tylko modlić żeby odszedł sam i w godnych warunkach i żebyśmy my jako ludzie nie musieli podjąć za zwierzaka takiej decyzji. Przynajmniej ja się o to modlę.
Czarodziejko cieszę się że Portos jest u Ciebie. Tu przynajmniej ktoś go kocha. Trzymajcie się. Mam kluchę w gardle...

Posted

Poszłam z kolacją i ciepłymi termoforami, które mu przygotowałam na noc. Leżał na brzuchu z łbem między łapami, podniósł głowę, więc się ucieszyłam, bo nie podnosił jej ostatnio na mój widok. Chciałam go wymasować i przełożyć na bok, ale warknął cichutko i tak mi spojrzał w oczy, że dreszcz mi przeszedł po plecach. Zapomniałam o jedzeniu i termoforach, trzymałam ten jego łeb i patrząc mu w oczy głaskałam po pysku i mówiłam, żeby się trzymał, a te oczy były wciąż otwarte...Dopiero po jakimś czasie dotarło do mnie, że on nie żyje. Nie chciał żadnych zbędnych zabiegów, żadnych niepotrzebnych ruchów, chciał sobie odejść spokojnie i odszedł.

Posted

Przeczytałam przed chwila... :-( nie zdarzył sie cud, nie wyzdrowial i nie doczekał wiosennego słonca. :-(
Tak trudno jest mi pogodzic sie ze smiercia...:-(
Dziekuje Czarodziejko, ze byłas przy nim, to jedyne pocieszenie...
Zegnaj Portosku...:-(

Posted

Nie doczekal wiosny tutaj ale wiosne mial w serduchu jak trafil do Czarodziejki i bylo mu dobrze przez ten ostatni okres jego pieskiego zycia biedakowi - i dobrze mu teraz tez bedzie za TM, cieplutko i z reszta bandy "naszych" psich bid.....

Trzymaj sie Portos, biegaj tam sobie tylko nie podgryzaj/nie strasz reszty "naszych" psiakow przystojniaku.....

Czarodziajko, dzieki za opieke nad staruszkiem...

:(

Posted

:( Portos, bądź szczęśliwy. Jesteś już na nowej drodze. Jak dobrze, że odszedłeś w cieple domowym, na rękach serdecznej osoby, przyjaciela. Nie mogłeś mieć lepszej śmierci. Ale to początek nowego życia. Teraz już będzie tylko dobrze
[*]
[*]
[*]