Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Portos kochany staruszek błaga o dom!!!!!
To piesek uratowany z powodzi w okolicach Tarnobrzega :-(
Błagam pomóżcie znaleźć dla niego dom ponieważ jego sytuacja jest dramatyczna .
Nasza tymczasowa baza w Machowie będzie zamknięta za tydzień większość piesków trafiła już do nowych domów , a ten staruszek szanse na adopcję ma minimalne :-(
Nie pozwólmy trafić mu do schronu on zasługuje na godną starość.
Jest bardzo spokojny nie zwraca szczególnej uwagi na inne psy , nie jest konfliktowy.
Ma problemy z poruszaniem się prawdopodobnie wysiadają mu stawy:-(
Ładnie chodzi na smyczy jest naprawdę bardzo spokojny i kochany.

TAK WYGLĄDAJĄ DEKLARACJE:

rencia42 - wesprze
p. Aldona - 100 zł
TSPZ - 100 zł
figanadrzewna - podaruje grosik
bela 51 - jesli Kora pojedzie do domku to będzie wspierać Portoska
minia913 - bez dwóch zdań groszem sypnie
z FB - 25 zł jednorazowo
Baltazar Gąbka - 150 zł paliwo

a tak stoimy:

WPŁATY BEZPOŚREDNIO DO CZARODZIEJKI

100 zł od Maruda666
60 zl od Bela51

NA KONTO MOJE WPŁYNĘŁO:
170 zł Baltazar Gąbka
30 zł Katarzyna09 - 6.10.2010r.
20 zł Katarzyna09 - 11.10.2010r.
ŁĄCZNIE WPŁYW 220 ZŁ + 30 zł do paliwa dołożyłam ja

WYDATKI:
PALIWO 250 ZŁ

STAN NA DZIEŃ 20 PAŹDZIERNIKA 2010R.

Pozostaje do uregulowania:
- 150 zł dług u weta za okres od 1.10.2010r. do 15.10.2010r.
- od 16.10.201r. do końca października /16 dni / - wpływ 160 zł na konto Czarodziejki - nie wiem czy w związku z tym jest to już ta kwota, która wystarcza za opłacenie DT u Czarodziejki do końca października?

- za okres do końca września uregulowane przez TSPZ i p. Aldonę. Tu rozdział zamknięty.

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy nikt mi nie może pomóc w znalezieniu domku dla tego biedaka? wiem już ,że staruszków jest cała masa ale może ktoś jednak zechciałby dać temu biedakowi spokojną starość :(

• 1 month later...
Posted

Minia go dzisiaj odswiezyla na forum Anglia gdzie go zauwazylam biedaka.. Puscila tam link do tego watku....

Boszeeeeeeeeeeeeeeeeeee, watek od konca lipca i NIKT do niego nie zajrzal Minia?

Minia - jakas update, co z chlopakiem?

Posted

jest tak jak pisze emi psina u weta siedzi zamknięty dniami o nocami wet jest u niego tylko raz dziennie daje mu jeść i pić i na tym się kończy cała opieka .
Na zdjęcia nowe Basia 1968 z wątku powodziowego czeka od wtorku i na razie cisza . Ona sama nie ma samochodu i nie bardzo ma jak się dostać do Portosa :(
Wiem ,że nie będzie łatwo znaleźć dom dla tego biedaka dlatego proszę o wsparcie finansowe bo ja sama z Basią nie dam rady przynajmniej teraz. moje wilki czekają w Pl na koniec kwarantanny i mam zobowiązania finansowe wobec ich opiekuna do listopada muszę uzbierać prawie 3000pln. potem jak już będę miała moje psy w UK będzie mi łatwiej . Portos nie potrzebuje tak dużo trzeba mu opłacać ten pobyt po 10 pln za dobę i bardzo bym chciała żeby go zdiagnozować bo ma bardzo duże problemy z łapami jak dla mnie to albo zaawansowana dysplazja albo koński ogon więc w jego wieku to pomogą tylko leki przeciw zapalne i przeciw bólowe.
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ZAINTERESOWANIE od wakacji nikt poza mnąnie zaglądał na wątek PORTOSA

Posted

dodam jeszcze , że Portos czeka na miejsce w Niemczech w fundacji która zajmuje się właśnie takimi staruszkami z moich informacji wynika ,że chłopak pojedzie do Niemiec między październikiem a listopadem więc koszt jego utrzymania będzie do przełknięcia leki też nie kosztują aż tak dużo.

Posted

tak jak pisze Ewunia - o POrtosku nikt juz jnie pamięta poza nami. Ja teraz mam na utrzymaniu w hoteliku dwa psy, w domu dwa szczeniaczki czterotygodniowe, dodatkowo kiciunię w hoteliku. Nadto psy gminne /za nie płaci hotelikom gmina, ale trzeba ogłaszać, interesowac sie nimi w sumie jest ich 11/, mam także na głowie bezokiego Dinusia u Jamora. Jemu naprawde trzeba pomóc, to kochany psiak. Nie po to ratowany był z powodzi żeby teraz kisnąc w schronie.

Posted

niesamowicie podły. Ludzie nie zdaja sobie sprawy, że kiedys tez będą starzy, że też będą potrzebowac pomocy - tak lekka ręką pozbywają się starych psów.
Opiekuje sie teraz ponad 90 letnim Panem od czasu do czasu i powiem Wam, że to jest straszne jak człowiek jest nieporadny, jak zależny od innych, gdy jest stary. Ale są ludzie którzy sie nim opiekują, a co ze starym psem, który służył komuś przez lata i teraz ....kopa w d....- siedzi w klatce i powoli gaśnie jego życie:-(:-(

Posted

fundacja jak najbardziej sprawdzona, ale oni tez maja problemy jesli chodzi o znalezienie miejsca dla staruszka. na wątku pwoodziowym podałam linki do stron, kontakty. Przedstawiciele tej organizajci byli u nas na bazie, łzy lały się ciurkiem. U nich nie ma takich obrazów,a u nas to praktycnzie codzienność. U nich tez nie ejst tak wesoło jesli chodzi o owczarki, ale tam żyją /mimo, że nawet w schronie czy przytulisku/ godnie. Czy Portos pojedzie, tego na razie na 100% nie wiem. Trzeba liczyc sie z tym, że może do końca swoich dni spędzić w hoteliku. Ale nie mozna pozwolic żeby trafił do schronu.

to jest strona

Oto strona organizacji http://www.tsv-neuss.de/cms/front_content.php

Posted

rozmawiałam z doktorem, u którego jest Portos. Spróbuje wydrzeć pieniądze od TSPZ na leczenie Portosa. Od jutra i tak zaczyna kurację, aby postawić go na nogi. Będę w stałym kontakcie. Doktor przeprosił, że nie wysłał zdjęć, ale był na szkoleniu. Dzisiaj wieczorem będą zdjęcia.
Może uda nam sie pomóc staruszkowi.
Przy okazji jest tez inna staruszka powodziowa Babunia - jest na DT domowym. Trzeba by wspomóc karmą, sunia ma chore serduszko, jest to taka kropeczka, taka bezproblemowa maleńka kochana. Ma chyba z 16 lat.

Posted

no to czekamy Basiu na foty mojego dziadzia kochanego strasznie się cieszę ,że Emi rozkręciła wątek bo już nie miałam nadziei żadnej , a teraz widzę światełko w tunelu
JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA ZAINTERESOWANIE:B-fly:

Posted

nie mam na razie zdjęć, jak przyjdą to wstawię. Doktor wraca z kojców dopiero teraz. Przepraszam, ale dopiero jutro wstawię, miałam bardzo cięzki dzień. Milcia pojechała do domku, musiałam ustalać transport Lili /koteczki/, sunia podtruta która miał ajecha cod MUreczków, na razie została w szpitaliku.