Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myslicie że znajdą się domy dla takiej ilości psów, być może , wiele z nich jest agresywnych, niesocjalizowanych. To są rasy agresywne, trzymane w ekstremalnych warunkach,różnie może być. To nie znaczy, że nie trzeba tam zrobic porządku.

• Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może by tak podesłać problem do TVN Uwaga? Może zajmą się tym lepiej niż Polsat...
Zrobili ostatnio fajny reportaż z likwidacji jednej pseudohodowli i przedstawili bierność urzędników:
http://uwaga.onet.pl/44232,wideo,240101,urzednicy_bezradni_w_ochronie_zwierzat,urzednicy_bezradni_w_ochronie_zwierzat,reportaz.html
Tutaj, w Kaliszu, urzędnicy nie tyle co są bierni, ale więcej - utrudniają pomoc tym zwierzętom. Wszystko to wzbudza wątpliwości i uważam, że warto popatrzeć okolicznym gminom na ręce...

Posted

dziewczyny mam prośbę i propozycję.
trzeba zebrać wszystkie dane na ten temat, wszystkie osoby fundacje zaangażowane, gdzie dokładnie jest itd, ja nie mam czasu sama przetrzepać całego wątku, a czytałam go już bardzo dawno, wątku na forum astowym i wszystkich informacji w necie na ten temat;
mój mąż ma znajomego, prezesa polsatu, załatwi nam interwencje :)
jak media zagrają to i fundacje się ruszą i w sądzie sprawa szybciej ruszy

Posted

dycha napisał(a):
dziewczyny mam prośbę i propozycję.
trzeba zebrać wszystkie dane na ten temat, wszystkie osoby fundacje zaangażowane, gdzie dokładnie jest itd, ja nie mam czasu sama przetrzepać całego wątku, a czytałam go już bardzo dawno, wątku na forum astowym i wszystkich informacji w necie na ten temat;
mój mąż ma znajomego, prezesa polsatu, załatwi nam interwencje :)
jak media zagrają to i fundacje się ruszą i w sądzie sprawa szybciej ruszy

a wiesz, że tam już 2 razy telewizja była? raz w zeszłym roku a wcześniej to chyba rok czy 2 wcześniej. właśnie uwaga lub interwencja robiła reportaże..........i nic.

Posted

wiem, interwencja;
ale teraz przydałoby się zrobić program, gdzie głównym tematem nie będą psy, tylko interwencje fundacji, straży dla zwierząt, wójta oraz sprawa w sądzie, która się ciągnie i ciągnie;
myślę że trzeba walić na wszystkie fronty póki się nie uda.
Zwłaszcza że ja również tutaj proponowałam dt, ale ponieważ nie było odzewu to już nie aktualne i się może okazać że tak jest w wielu miejscach

Posted

na dniach Help Animals dostaną oskarżyciela posiłkowego....

a dlaczego była taka cisza przez pół roku w tej sprawie ? ... spytajcie prokuratora :mad:

na szczęście od stycznia wszystko już idzie w dobrym kierunku ;)

• 3 weeks later...
Posted

dam znać jak coś będzie się dziać ;) na razie musi być cicho sza ;) ale wszystko idzie w dobrym kierunku ;)

jak wygląda sytuacja z domami tymczasowymi ?
ile jest aktualnie ? i jakie psy mogą wziąć ?

• 3 weeks later...
Posted

Czytałam o tym na jakiś zagranicznym blogu nawet! Niezłą reklamę sobie gmina zrobiła! Pisali, że pod Kaliszem w Polsce koles trzyma i rozmnaża psy do walk, a gmina nic złego w tym nie widzi. Może warto uzmysłowić decydentom,że jesteśmy w UE i w dobie internetu wieści się szybko rozchodzą... . Kalisz traci turystów, bo kto przy zdrowych zmysłach przyjedzie do miasta, w którym hodowla psów do walk to norma?

Posted

strix napisał(a):
Czytałam o tym na jakiś zagranicznym blogu nawet! Niezłą reklamę sobie gmina zrobiła! Pisali, że pod Kaliszem w Polsce koles trzyma i rozmnaża psy do walk, a gmina nic złego w tym nie widzi. Może warto uzmysłowić decydentom,że jesteśmy w UE i w dobie internetu wieści się szybko rozchodzą... . Kalisz traci turystów, bo kto przy zdrowych zmysłach przyjedzie do miasta, w którym hodowla psów do walk to norma?

największy problem jest w tym że strasznie ciężko na taki ślad trafić .. a bez dowodów że takie walki się odbywają to my sobie możemy ....

skrzynkę odpycham