zofia Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 A już miałam nadzieję, że jednak coś się ruszyło w sprawie tych biedaków. Quote
Malwi Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 :oops: Kitka dostała szansę , opuściła schronisko. Już nie patrzy na człowieka przez kraty. Jednak jej transport trochę kosztował... jednak dzięki temu że skorzystała z okazji transportu dzisiaj Kitka siedzi już w domu.... ona spokojna , my niestety nie ... dług został a trzeba go spłacić... proszę pomóż - 1 puzzel kosztuje 5 zł - to niewiele, a może pomóc kolejnym psiakom - brak długu = szansa na pomoc następnym. zapraszam serdecznie z nadzieją :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/192534-Odkrywamy-tajemnice-puzzli-z-Kitką-do-30.09.godz.-22- Quote
zeberka4 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 podrzucam,watek stanal w miejscu?? co z psami? Quote
Bonsai Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Wygląda na to, że po raz kolejny klapa z usunięciem tego pseudo... :shake: Quote
toska tasia Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Jesli chcecie moge poszukac dla psiaków domów albo DT jakby co piszcie do mnie :P Quote
kamilawa Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 I jak się sprawy toczą? Jest coraz zimniej... niedługo zima, a te biedaki znów będą musiały spędzać ja w dziurawych beczkach? Quote
zofia Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Niestety jak widać na wątku, nikt z osób zorientowanych w tym , co się z psami dzieje, po prostu nie pisze. Po co zakładać wątek i pokazywać wrażliwym ludziom psią krzywdę, jeżeli później nikt nic nie chce zrobić w ich sprawie? Tym bardziej, że te psy żyją już w takich warunkach parę lat? Założyć temat, a później całkowita ignorancja? Zgłosiło się parę osób chętnych pomóc i co - zero odzewu? No moim zdaniem, to chyba nie to chodzi na tym forum.:shake: Quote
agaga21 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 chyba żadna organizacja nie czuje się na siłach.... żal strasznie psiaków :( :( Quote
Bonsai Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Nic dziwnego , że gościu śmieje się wszystkim w twarz, kolejny raz głośna próba zamknięcia tego miejsca, a potem nagle głucha cisza z bezsilności. Quote
zofia Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Psy uwiązane na krótkich łańcuchach do beczek , wokół pola. Nie wiadomo nawet, czy mają wodę codziennie, nie mówiąc o jedzeniu. Przyjdzie mróz- ile z nich nie wytrzyma tych warunków? Przecież lepiej-chyba- miałyby w schronisku? A suki? Z pewnością są brzemienne.I co- kolejne pokolenie niechcianych psów? Na giełdzie nie wszystko się sprzeda i nie wszystko znajdzie ludzi odpowiedzialnych. No kurcze, przecież tak nie może być. Jeżeli znajdzie się takich gnoi, to trzeba koniecznie coś z tym zrobić.A tu nic.:shake: Quote
Enigma79 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Po prostu nie do wiary, że NIC się z tym nie robi... Quote
bebcik Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 a może zmówimy się potajemnie i same, nocą .... :) Quote
zofia Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 bebcik a może zmówimy się potajemnie i same, nocą .... :smile: To podlega pod paragraf. :diabloti: Quote
nemesea Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Czy coś się dzieje w tej sprawie? W ogóle coś? Idzie zima!!!! A te biedaki pewnie zostaną na jeszcze jedną zimę w tych beczkach:/ Quote
gosikf & dogs Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 O Boże, żeby chociaż coś udało się zrobić. Nie można dopuścić do bezkarności takich osób... Quote
agaga21 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 zima w pełni. psy zostawiono samym sobie i ich oprawcom. nie wiem po jaką cholerę był program w tv, nagłaśnianie sprawy, zbiórki rzeczowe, pieniężne, deklaracje wzięcia psów na dt, jesli nikt palcem nie kiwnął! żadna organizacja nie czuje się na siłach??? przecież i większe interwencje robiono! można było chociaż części tych psów pomóc :( Quote
zofia Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 agaga21 zima w pełni. psy zostawiono samym sobie i ich oprawcom. nie wiem po jaką cholerę był program w tv, nagłaśnianie sprawy, zbiórki rzeczowe, pieniężne, deklaracje wzięcia psów na dt, jesli nikt palcem nie kiwnął! żadna organizacja nie czuje się na siłach??? przecież i większe interwencje robiono! można było chociaż części tych psów pomóc :-( Właśnie ,dlaczego nikt nic nie robi w ich sprawie?A na wiosnę, te które przeżyją dadzą kolejne pokolenie szczeniąt na giełdę.I teraz powiedzcie mi- co da wyciąganie psów ze schronisk, jeżeli , dzięki takim biznesmenom będzie ich coraz więcej? Przecież w tym konkretnym przypadku chodzi nie tylko o to, że psy są bardzo źle traktowane, chodzi również o to, że to jest rozmnażalnia i do tego nielegalna z pewnością. I nie można nic zrobić? Jakoś mi się wierzyć w to nie chce:oops: Quote
Scheila Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 A może znowu telewizję sprowadzić? Dobre cioteczki same NIC nie zrobią. Quote
dycha Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 ja mogę zaproponować dt w warszawie dla bullowatego chłopca pod warunkiem że zostanie zaszczepiony na wirusóki Quote
dycha Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 wirusówki, ponieważ jakiś czas temu był u mnie szczeniak na dt z podejrzeniem parwo Quote
nemesea Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Czy właściciel/ka wątku zakładając go i ogłaszając problem tej pseudohodowli prosiła o pomoc dla tych biedaków? Ludzie porozgłaszali ten wątek na różne sposoby, dużo osób zdeklarowało chęć przyjęcia na DT pieska lub nawet kilku, a tu nic się nie dzieje! Czy to miała być kpina ze strony osoby, która chciała "pomóc" lecz zostawiła psiaki w beczkach na minus 20 stopni? Po pierwsze taka hodowla zwierząt jest niezgodna z prawem i powinna być rozgłoszona, podany adres, gdzie przebywają te psy, powinna być niejednokrotna interwencja policyjna i zabrania psów z tego pola, a nie bezczynne czekanie na dobry humor burmistrza, który może podejmie jakąś decyzję. I dlaczego sprawę miało się wyciszyć? Czy te psy (na zdjęciu) nadal tam śpią na mrozie? A czy Pani, Burmistrz spią w ciepłych łóżkach? Sądze, że najwyższy czas aby się coś ruszyło, przecież te psy zdążyły już "dać" ze dwa mioty szczeniaków!!! Kobieto, która założyłaś ten wątek chyba nie masz sumienia, zostawiając te psy na pastwę losu i człowieka, który rzadny jest tylko pieniędzy!!! Quote
Recommended Posts