strix Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='Malwi']największy problem jest w tym że strasznie ciężko na taki ślad trafić .. a bez dowodów że takie walki się odbywają to my sobie możemy .... skrzynkę odpycham To juz wina polskiego prawa. Gdyby w ktorymkolwiek kraju 'starej Unii' gosc trzymal psy w takich warunkach, to pozegnalby sie z nimi jeszcze tego samego dnia, w ktorym 'hodowla' zostala odkryta. Co do dowodow, to isnieja techniki ich zdobywania, ale to wymaga mocnych nerwow i niekiedy okreslonej fizjonomii, aby wzbudzic zaufanie... . Problem w tym, ze znajac polskie prokuratury i sady, zadne dowody nie bylyby wystarczajace. Tu jest wiecej na temat walk psow: http://www.dogomania.pl/threads/206053-Jak-pozna%C4%87-%C5%BCe-kto%C5%9B-chce-psa-do-walk Quote
Mani2000 Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 to już za wiele dlaczego tej pseudohodowli nie zlikwidują!!!!!! Quote
Malwi Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 to przyjedź i sama zlikwiduj jeśli myślisz ze to takie proste! ..... arghhh! Quote
Bonsai Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Zdjęcia z dzisiejszej interwencji, zobaczcie na te psy!! http://www.calisia.pl/articles/10555-hodowla-psow-w-posredniku-13-05-2011 Quote
agaga21 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 ile psów odebrano? co teraz z nimi będzie,w jakim są stanie? Quote
Bonsai Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 agaga21 napisał(a):ile psów odebrano? co teraz z nimi będzie,w jakim są stanie? Chyba zero psów... Quote
agaga21 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Bonsai napisał(a):Chyba zero psów... jak to????? Quote
Bonsai Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 To są zdjęcia psów, które tam wciąż przebywają. Sprawa prawie że nadal stoi w miejscu. Przeczytaj artykuł. :( Quote
Guest ambird Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 http://www.tvn24.pl/-1,1703398,0,1,hoduje-bandogi-uzywa-ich-do-walk,wiadomosc.html To chyba o to chodzi.. Quote
Malwi Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 tak .. no ja mam nadzieję że po nagłośnieniu w końcu coś się ruszy .... bo ileż można czekać ... Quote
fonia123 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Zwracamy się do Was z prośbą o pomoc dla Ligii. Została ona uratowana razem z bullterrierką Pegi i póki co to są jedyne psy uratowane z tej pseudo. Pegi trafiła pod opiekę Fundacji S.O.S.Bullterrier, natomiast Ligia została adoptowana. Niestety po kilku miesiącach wróciła do schroniska. Fundacja AST nie przyjęła suni, pomimo, że zbierała pieniądze i dary, oraz oferowała 2 miejsca dla psów z Kalisza. Nie mogliśmy pozwolić, aby ta sunia, która tak wiele już przeżyła, siedziała dłużej w schronisku... Tym sposobem Ligia teraz jest pod opieką Fundacji S.O.S.Bullterrier. Jednak sytuacja finansowa Fundacji jest bardzo zła - zaczyna brakować pieniędzy na potrzeby bytowe podopiecznych. Bardzo prosimy o wpłaty na Ligię. Jej watek na forum fundacyjnym: http://sos-bullterrier.pl/forum/showthread.php?tid=52 Konto do wpłat: Fundacja S.O.S. Bullterrier ul. Łagowska 2/42 01-464 Warszawa Bank Pekao S.A. 50 1240 2034 1111 0010 3563 8882 będziemy wdzięczni za każdą złotówkę... Quote
Martyna-Gdy Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 co dalej z tą pseudohodowlą? jak widzę te zdjęcia,i reportaż to cisną mi się takie słowa na usta,że nie mogę ich tu napisać.. nie chciałby wpaść w moje ręce ten "właściciel"!! Quote
Martyna-Gdy Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Ja nie jestem w stanie tego pojąć. U mnie w mieście jak widzę psa kryjącego się pod deskami,których na pewno BUDĄ nie można nazwać,bez dostępu do wody,bez dostępu do jedzenia,na łańcuchu,dzownię do OTOZ,do straży miejskiej,dzwonię do skutku!! Przecież prawo dotyczące chociażby samej kwestii łańcucha uległo znaczącym zmianom! Tutaj to prawo ma zastosowanie na szeroką skalę,czy to też nic nie znaczy? Quote
fonia123 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 też nie rozumiem dlaczego tak się dzieje :shake: ale wiem też, że są równi i równiejsi wobec prawa... policja juz była, 2 sprawy w sądzie były, teraz toczy się trzecia sprawa. A psy jak siedziały, tak siedzą. Niestety, jak ktoś ma dobre plecy, to nawet wyrok skazujący nic tu nie zmieni. Na poprzedniej sprawie zasądzono mu 1000zł grzywny. Śmiał się z tego do kamery, że 1000 to on codziennie może płacić. Takie prawo - życie kilkudziesięciu, czy kilkuset psów jest warte dla sądu 1000zł :( Quote
Martyna-Gdy Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Ten przypadek to jest,że tak to ujmę fenomen bezprawia. Przede wszystkim ! nakaz z policji,wejście,zdjęcia,UDOKUMENTOWANIE USZCZERBKU NA ZDROWIU,WARUNKÓW!! i na tej podstawie od każdego psa - osoba kara pieniężna!! każdy pies,jego warunki,stan zdrowia,to wyjdzie 1000zł,ale może od jednego pieska,poza tym gdzie jest OTOZ,przecież w Trójmieście przy takich warunkach facet nie miałby nawet prawa dyskusji,tylko odrazu wejście i zabrane psy.. Co za paranoja,facet na prawde musi mieć MEGA duże układy. Quote
fonia123 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='Martyna-Gdy']......Co za paranoja,facet na prawde musi mieć MEGA duże układy.[/QUOTE] no i właśnie w tym tkwi sęk :( Quote
dycha Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Dziewczyny proponuję ponownie dać to uwagi w polsacie. Tym razem niech program się skupi na tym, że policja i sąd zawodzi. Jeśli jesteście za, potrzebuje odp informacje, na temat wizyty policji, kiedy była sprawa w sądzie i jaki wyrok 1 i 2. Ew. namiary do kogoś kto ma te wszystkie informacje, łącznie z miejscem pobytu psów. Tak jak pisałam, mąż ma znajomego prezesa polsatu, więc na pewno się przyłożą do tego materiału. Czekam na wasze opinie. Quote
agaga21 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='dycha']Dziewczyny proponuję ponownie dać to uwagi w polsacie. Tym razem niech program się skupi na tym, że policja i sąd zawodzi. Jeśli jesteście za, potrzebuje odp informacje, na temat wizyty policji, kiedy była sprawa w sądzie i jaki wyrok 1 i 2. Ew. namiary do kogoś kto ma te wszystkie informacje, łącznie z miejscem pobytu psów. Tak jak pisałam, mąż ma znajomego prezesa polsatu, więc na pewno się przyłożą do tego materiału. Czekam na wasze opinie.warto spróbować kolejny raz... mam nadzieję, że odezwie się do ciebie ktoś, kto dysponuje tymi informacjami. Quote
fonia123 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 to najlepiej by było skontaktować się z Fundacją HelpAnimals z Kalisza Quote
Cheese Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [FONT=Times New Roman]Szkoda ,że nie ma "organizacji" !! złozonych z gości z dużą empatia dla zwierząt, których kręci wpird...... takim bestiom i popaprańcom. Może takie coś by pomogło, bo jak widac i tu, i na innych wątkach katowania zwierząt, nic zgodne z prawem nie działa. Kary za te procedery są śmieszne, dlatego ten ..... śmieje sie w twarz i jeszcze jak dlługo to wszystko trawa, a zwierzęta i nie tylko psiaki ale wszystkie zwierzeta cierpią. Jakby wiedział, że go "uszkodzą", albo.... to nawet bał by sie pomyśleć. Ale cóz....jest prawo i trzeba działac zgodnie z nim. [/FONT] Quote
dycha Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 do fundacji się odezwę; jak będę miała odp informacje dam znać Quote
Bonsai Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Sąd Rejonowy w Kaliszu oskarżoną R. P skazał na 8 m-cy pozbawienia wolności w zawieszeniu na okres dwóch lat oraz oskarżonego B. Sz na 4 m-ce pozbawienia wolności w zawieszeniu na okres dwóch lat. Sąd zasądził również od każdego z oskarżonych nawiązkę w kwocie 1000zł na rzecz kaliskiego schroniska dla bezdomnych zwierząt. Wyrok jest nieprawomocny. Rozprawa odbyła się przeciwko hodowcom psów w Stobnie i Pośredniku 16.12.2011r w Sądzie Rejonowym w Kaliszu. Sąd uznał oskarżonych winnych zarzuconego im czynu. Niestety Sąd nie orzekł przepadku psów oraz zakazu prowadzenia hodowli. Kaliskie Stowarzyszenie Pomocy Dla Zwierząt Help Animals złoży w w/w sprawie apelację. http://www.calisia.pl/articles/12809-stobno-wyrok Quote
malawaszka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 co za bezsens... ukarał ich jednocześnie pozwalając działaś dalej tak jak działali? Quote
agaga21 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='Bonsai']Sąd Rejonowy w Kaliszu oskarżoną R. P skazał na 8 m-cy pozbawienia wolności w zawieszeniu na okres dwóch lat oraz oskarżonego B. Sz na 4 m-ce pozbawienia wolności w zawieszeniu na okres dwóch lat. Sąd zasądził również od każdego z oskarżonych nawiązkę w kwocie 1000zł na rzecz kaliskiego schroniska dla bezdomnych zwierząt. Wyrok jest nieprawomocny. Rozprawa odbyła się przeciwko hodowcom psów w Stobnie i Pośredniku 16.12.2011r w Sądzie Rejonowym w Kaliszu. Sąd uznał oskarżonych winnych zarzuconego im czynu. Niestety Sąd nie orzekł przepadku psów oraz zakazu prowadzenia hodowli. Kaliskie Stowarzyszenie Pomocy Dla Zwierząt Help Animals złoży w w/w sprawie apelację. http://www.calisia.pl/articles/12809-stobno-wyrok a jak to się ma do ustawy, która od stycznia wchodzi w życie? Quote
Recommended Posts