_Aga_ Posted May 29, 2006 Author Posted May 29, 2006 HuSkYdIaNa napisał(a):Uff cale szczescie ze sie udalo:)A juz mialem dalej szukac:) Czego?? :razz: Domku nadal szukamy, więc jeśli byś znalazł... ;) Quote
jayo Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 I wiadomo juz, w jakim ona jest wieku? Po wizycie u weta dzis z nasza Rakieta wiemy tyle, ze: 1. suka jest jeszcze chora :( 2. bedzie siala ze dwa tygodnie po wyzdrowieniu (o ile dobrze zrozumialam).. I nie zaryzykuje przed tym czasem wziecia zdrowego stworzenia - nawet szczepiony moze zachorowac - co wlasnie sie dzieje w przypadku Grasa zarazonego przez Jasminke... (na watku Jasminki z Ostrowii). Szukajmy domu dla niej - moze znajdzie sie wczesniej... Buu.. Quote
.Ania. Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Wróciłam do domu, musiałam szybko wyjsc z piesami, bo w koncu prawie cały dzień były same, co zwykle sie nie zdarza. Droga rzeczywiście była straszna i pech nas przesladował. :mad: Na szczęście udało się zabrać sunie. W schronisku Pan domyślił się, że prezyjechalyśmy po sunie. Wszystko poszło bardzo sprawnie. Próbowałam się go o nią wypytać, ale jedyne co powiedział, to że jest stara i że ma problem z zębami, i dlatego nie je chrupków. :shake: Natomiast jak dałyśmy jej w samochodzie i szyneczki i chrupki, to wchłoneła wszystko, prawie z naszymi palcami ;) . Została saszczepiona na wściekliznę. Była bardzo grzeczna całą drogę, troszkę od czasu do czasu leciutko przez chwilę zaczynała wyć. Jest bardzo grzeczna, ładnie chodzi na smyczy. Od razu po wyjsciu z kojca załatwiła się na trawce. Ma problemy z chodzeniem, ale nie jest najgorzej. Przede wszystkim jest osłabiona i wychudzona. Zobaczymy jeszcze jak dzisiejsze wyniki. Quote
tanitka Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Matko 19 kg!!!:angryy: to ona mogła po prostu słaniać się z wycieńczenia,a nie tylko z powodu łapek, albo choroby!!! Kochane jesteście dziewczyny:cool2: czekamy na dalsze wieści od Dzielnej:lol: Quote
.Ania. Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Zauważyłam jeszcze, jak próbowałam ją pogłaskać, że w pierwszym momencie odchyla głowę, trochę jakby się bała Quote
.Ania. Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Widziałam też drugiego collii. Jest sam w kojcu z tabliczką - agresywny pies. Jest bardzo ładny, żywy, dosyc duży. Jak podeszłam, to trochę mnie obszczekał, ale to w zasadzie tyle. Trzebaby go poobserwowac dużej... Poza tym widziałam pieknego rudego kota, który siedzi sam w kojcu i potwornie miauczy. Chodził wzdłuż kojca za nami...:shake: Mało brakowało, a wzięłabym go ze sobą Widziałam kilka szczeniaczków- większość ma mocno pękate brzuszki, także pewnie są zarobaczone. Quote
kiwi Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 bidusia:( bardzo mi przykro ze nie moge teraz pomoc w opiece nad sunka :( naprawde nie dam rady, jak tylko troche sie odrobie ze wszytskim napewno zjawie sie na posterunku Quote
Dabrowka Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 [quote name='.Ania.']Poza tym widziałam pieknego rudego kota, który siedzi sam w kojcu i potwornie miauczy. Chodził wzdłuż kojca za nami...:shake: Mało brakowało, a wzięłabym go ze sobą Na rude koty podobno dość często są chętni? Więc może byłyby szanse...? [quote name='.Ania.'] Widziałam kilka szczeniaczków- większość ma mocno pękate brzuszki, także pewnie są zarobaczone. Tyle teraz szczeniaków w każdym schronisku :-( Agnieszka założyła też wątek małym kudłatym suczkom, które oszczeniły się i jeszcze niedawno miały szczeniaki przy sobie... Tu jest ich wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22439 Ja wiem, że tylko tak sobie pokrzykuję z daleka :( Ale może uda się chociaż trochę pomóc Agnieszce i psom z Tarnowa :( Quote
mariolak Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Dziewczyny! 19 kg to mało, ale to zależy od wzrostu collaka. Ona wygląda na dość dużą w związku z czym powinna ważyć trochę powyżej 25 kg. Collaki tylko tak wyglądają, bo maja "furę" futra, ale nie ważą tak strasznie dużo. Niektóre śpiewają, znaczy się wyją, bo taki ich typ i tym nie należy się martwić. Strasznie się cieszę:lol::lol::lol::lol:, że jest juz pod dobrą opieką. Co to znaczy, że jest jeszcze chora?, co jej było? No i czekamy na jakies zdjątko w chwili wolnej między karmieniem a czesaniem;) Quote
Aga_Mazury Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Z tego co się orientuje to suczki collie ważą od 18 do 25 kg, ale to Wy Kobitki widzicie ...jak ona wygląda bo być może właśnie te 25 kg jest dla niej odpowiednią wagą :)....napewno jest wyniszczona....za kilka dni odżyje...jak porównam do niej mojego colaka z nadwagą (nie potrafię mu odmawiać smakołyków) to faktycznie mizerna jest ta nasza Dzielna. Czesać moze poprostu się nie lubi...mój nienawidzi i mam z tym ogromny problem bo to dla niego stres niesamowity a tym samym i dla mnie.....ale ja tu smucę.....a wszyscy czekamy....na wyniki maleńkiej..... Quote
Frotka Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 AgnieszkoM - koniecznie zdjęcia tego rudego kota! Quote
.Ania. Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Czekamy z niecierpliwością... Frotka - a kot cudo. Moja mama jak jej o tym kocie powiedziałam, to mało co nie kazała mi wracać do Tarnowa po niego :evil_lol:. Quote
_Aga_ Posted May 29, 2006 Author Posted May 29, 2006 Zdjęcie kotki jest na stronie azylowej http://www.zsok.tarnow.pl/zoom.php?id=133&pic=pic_id133.jpg Według opisu to kotka, młoda :) Jest piękna!! Jak tylko tam pojadę i kotka będzie na zewnątrz - zrobię jej parę zdjęć :) Quote
_Aga_ Posted May 29, 2006 Author Posted May 29, 2006 Strasznie Wam dziękuję!!!!! Wszystkim, którzy mi pomagają!!!! Bez Was nie dałabym rady.. Quote
Patia Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 W książeczce jest tylko szczepienie na wsciekliznę , nic wiecej , wzięłam dziś małej tabletki na robale , jeśli po badaniu krwi nie będzie przeciwskazań to ją odrobaczę. Quote
_Aga_ Posted May 29, 2006 Author Posted May 29, 2006 Jaka piękna!!!!!!! :multi: :multi: Patia - :calus: :Rose: Quote
Aga_Mazury Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 ona się poprostu uśmiecha na tych zdjęciach........DZIEWCZYNY.....jesteście CUDOWNE.....:) Quote
kiwi Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Myslicie ze sie nabiore na te zdjecia :cool3: Przywiozły inna collie, podstawiły i szpanuja :evil_lol::evil_lol: :loveu: :loveu:Nie do wiary! :loveu:to nie ten sam pies! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
_Aga_ Posted May 29, 2006 Author Posted May 29, 2006 [quote name='kiwi']Myslicie ze sie nabiore na te zdjecia :cool3: Przywiozły inna collie, podstawiły i szpanuja :evil_lol::evil_lol: :loveu: :loveu:Nie do wiary! :loveu:to nie ten sam pies! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Też miałam takie podejrzenia :razz: Quote
mariolak Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Jak zobaczyłam zdjęcia, to pierwszy co mi sie cisnęło na usta: Dzielna się zaczęła ismiechać, cieszyć, jest wdzięczna i szczęśliwa. Dzięki Quote
_Aga_ Posted May 29, 2006 Author Posted May 29, 2006 Patia napisał(a):W książeczce jest tylko szczepienie na wsciekliznę , nic wiecej , wzięłam dziś małej tabletki na robale , jeśli po badaniu krwi nie będzie przeciwskazań to ją odrobaczę. A miał być przegląd kompleksowy, wskazówki co do leczenia, a także nawet leki :roll: Quote
Tweety Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 przepiękna jest :loveu: :loveu: :loveu: inna rzecz, że podstawiona ale dobra, szczególy pominmy :evil_lol: Quote
Aga_Mazury Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Agnieszka M....hmmmm....do czego Ty zmuszasz moje stare kości...od wczraj co wchodzę na dogo....to muszę biegać i szukać gdzie nasza colaczka....;)....ależ zmuszzasz do myslenia i kombinowania ;) Quote
tanitka Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 To nie Dzielna, z takim uśmiechem, taka młoda i piękna??!!:evil_lol: AgnieszkoM gdzie jest ta sfilcowana kupka sierści rozpłaszczona w betonowym boksie?:razz: Quote
Recommended Posts