Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

HuSkYdIaNa napisał(a):
Uff cale szczescie ze sie udalo:)A juz mialem dalej szukac:)

Czego?? :razz: Domku nadal szukamy, więc jeśli byś znalazł... ;)

• Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I wiadomo juz, w jakim ona jest wieku?

Po wizycie u weta dzis z nasza Rakieta wiemy tyle, ze:
1. suka jest jeszcze chora :(
2. bedzie siala ze dwa tygodnie po wyzdrowieniu (o ile dobrze zrozumialam)..
I nie zaryzykuje przed tym czasem wziecia zdrowego stworzenia - nawet szczepiony moze zachorowac - co wlasnie sie dzieje w przypadku Grasa zarazonego przez Jasminke... (na watku Jasminki z Ostrowii).

Szukajmy domu dla niej - moze znajdzie sie wczesniej...
Buu..

Posted

Wróciłam do domu, musiałam szybko wyjsc z piesami, bo w koncu prawie cały dzień były same, co zwykle sie nie zdarza. Droga rzeczywiście była straszna i pech nas przesladował. :mad: Na szczęście udało się zabrać sunie.
W schronisku Pan domyślił się, że prezyjechalyśmy po sunie. Wszystko poszło bardzo sprawnie.
Próbowałam się go o nią wypytać, ale jedyne co powiedział, to że jest stara i że ma problem z zębami, i dlatego nie je chrupków. :shake: Natomiast jak dałyśmy jej w samochodzie i szyneczki i chrupki, to wchłoneła wszystko, prawie z naszymi palcami ;) . Została saszczepiona na wściekliznę.
Była bardzo grzeczna całą drogę, troszkę od czasu do czasu leciutko przez chwilę zaczynała wyć. Jest bardzo grzeczna, ładnie chodzi na smyczy. Od razu po wyjsciu z kojca załatwiła się na trawce. Ma problemy z chodzeniem, ale nie jest najgorzej.
Przede wszystkim jest osłabiona i wychudzona. Zobaczymy jeszcze jak dzisiejsze wyniki.

Posted

Matko 19 kg!!!:angryy:
to ona mogła po prostu słaniać się z wycieńczenia,a nie tylko z powodu łapek, albo choroby!!!
Kochane jesteście dziewczyny:cool2:
czekamy na dalsze wieści od Dzielnej:lol:

Posted

Widziałam też drugiego collii. Jest sam w kojcu z tabliczką - agresywny pies. Jest bardzo ładny, żywy, dosyc duży. Jak podeszłam, to trochę mnie obszczekał, ale to w zasadzie tyle. Trzebaby go poobserwowac dużej...
Poza tym widziałam pieknego rudego kota, który siedzi sam w kojcu i potwornie miauczy. Chodził wzdłuż kojca za nami...:shake: Mało brakowało, a wzięłabym go ze sobą
Widziałam kilka szczeniaczków- większość ma mocno pękate brzuszki, także pewnie są zarobaczone.

Posted

bidusia:(
bardzo mi przykro ze nie moge teraz pomoc w opiece nad sunka :(
naprawde nie dam rady, jak tylko troche sie odrobie ze wszytskim napewno zjawie sie na posterunku

Posted

[quote name='.Ania.']Poza tym widziałam pieknego rudego kota, który siedzi sam w kojcu i potwornie miauczy. Chodził wzdłuż kojca za nami...:shake: Mało brakowało, a wzięłabym go ze sobą

Na rude koty podobno dość często są chętni? Więc może byłyby szanse...?

[quote name='.Ania.'] Widziałam kilka szczeniaczków- większość ma mocno pękate brzuszki, także pewnie są zarobaczone.

Tyle teraz szczeniaków w każdym schronisku :-(
Agnieszka założyła też wątek małym kudłatym suczkom, które oszczeniły się i jeszcze niedawno miały szczeniaki przy sobie...
Tu jest ich wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22439

Ja wiem, że tylko tak sobie pokrzykuję z daleka :( Ale może uda się chociaż trochę pomóc Agnieszce i psom z Tarnowa :(

Posted

Dziewczyny! 19 kg to mało, ale to zależy od wzrostu collaka. Ona wygląda na dość dużą w związku z czym powinna ważyć trochę powyżej 25 kg. Collaki tylko tak wyglądają, bo maja "furę" futra, ale nie ważą tak strasznie dużo.
Niektóre śpiewają, znaczy się wyją, bo taki ich typ i tym nie należy się martwić.
Strasznie się cieszę:lol::lol::lol::lol:, że jest juz pod dobrą opieką. Co to znaczy, że jest jeszcze chora?, co jej było?
No i czekamy na jakies zdjątko w chwili wolnej między karmieniem a czesaniem;)

Posted

Z tego co się orientuje to suczki collie ważą od 18 do 25 kg, ale to Wy Kobitki widzicie ...jak ona wygląda bo być może właśnie te 25 kg jest dla niej odpowiednią wagą :)....napewno jest wyniszczona....za kilka dni odżyje...jak porównam do niej mojego colaka z nadwagą (nie potrafię mu odmawiać smakołyków) to faktycznie mizerna jest ta nasza Dzielna. Czesać moze poprostu się nie lubi...mój nienawidzi i mam z tym ogromny problem bo to dla niego stres niesamowity a tym samym i dla mnie.....ale ja tu smucę.....a wszyscy czekamy....na wyniki maleńkiej.....

Posted

Czekamy z niecierpliwością...

Frotka - a kot cudo. Moja mama jak jej o tym kocie powiedziałam, to mało co nie kazała mi wracać do Tarnowa po niego :evil_lol:.

Posted

W książeczce jest tylko szczepienie na wsciekliznę , nic wiecej , wzięłam dziś małej tabletki na robale , jeśli po badaniu krwi nie będzie przeciwskazań to ją odrobaczę.

Posted

Myslicie ze sie nabiore na te zdjecia :cool3:
Przywiozły inna collie, podstawiły i szpanuja :evil_lol::evil_lol:

:loveu:

:loveu:Nie do wiary!
:loveu:to nie ten sam pies!

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='kiwi']Myslicie ze sie nabiore na te zdjecia :cool3:
Przywiozły inna collie, podstawiły i szpanuja :evil_lol::evil_lol:

:loveu:

:loveu:Nie do wiary!
:loveu:to nie ten sam pies!

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Też miałam takie podejrzenia :razz:

Posted

Patia napisał(a):
W książeczce jest tylko szczepienie na wsciekliznę , nic wiecej , wzięłam dziś małej tabletki na robale , jeśli po badaniu krwi nie będzie przeciwskazań to ją odrobaczę.

A miał być przegląd kompleksowy, wskazówki co do leczenia, a także nawet leki :roll:

Posted

Agnieszka M....hmmmm....do czego Ty zmuszasz moje stare kości...od wczraj co wchodzę na dogo....to muszę biegać i szukać gdzie nasza colaczka....;)....ależ zmuszzasz do myslenia i kombinowania ;)

Posted

To nie Dzielna, z takim uśmiechem, taka młoda i piękna??!!:evil_lol:
AgnieszkoM gdzie jest ta sfilcowana kupka sierści rozpłaszczona w betonowym boksie?:razz: