Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moj Boże- jak to mozliwe......
czytajac ten watek tak sie cieszylam ze chociaz temu pieskowi sie udalo.
przeciez bylo juz tak dobrze.
dlaczego to zycie jest tak strasznie niesprawiedliwe........:-( :-( :-(

• Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AgaG napisał(a):
Dostałam przed chwilą informację telefoniczną od weta, że suczka zmarła na ostre zapalenie nerek.

aga czy dr robil sekcje, czy tak juz wyszlo ze bylo ciezko z biochemii?

Posted

z krwi to wyszło: że nerki "siadły"

Posted

Jest mi tak bardzo, naprawdę szczerze, przykro...

[']

Wyrazy szacunku dla osób, które opiekowały się Dzielną!

[SIZE=2]Rozpłakałam się wczoraj. Pewnie nie tylko ja. A jeśli ktos po niej zapłakał, to znaczy,że było warto.

Guest Elżbieta481
Posted

Żzegnaj piesku..
I choć podobno prawdziwy męzczyzna nie płacze-zapłakałem.
Nie ma sprawiedliwości..
waldi481

Posted

[quote name='tarantino100'][SIZE=2]Rozpłakałam się wczoraj. Pewnie nie tylko ja. A jeśli ktos po niej zapłakał, to znaczy,że było warto.

Zapewniam Cię - nie tylko Ty płakałaś...
Nawet teraz, kiedy piszę te słowa, z trudem powstrzymuje łzy...:-(
Mogę sobie tylko wyobrazić jak bardzo przeżywają Jej odejście dziewczyny, które były bezpośrednio zaangażowane w ratowanie Dzielnej.

Posted

właśnie przeczytałam co się stało i cały czas płaczę:( . tak strasznie mi przykro.
nerki jednak to największe zagrożenie dla psa. nie daje znaku że coś go boli a jak są objawy zatrucia to już wtedy kiedy nerki nie pracują i są martwe i nic się nie da zrobić.
Dzielna płaczę za Tobą i za moim zajukochańszym ONkiem, który mnie opuścił znienacka w taki sam sposób. Zawsze mam nadzieję, że historia z nerkami u kolejnego piesa skończy się inaczej.

Jak pisali już wcześniej - za TM łapki nie będą cię bolały, Dzielna, biegaj sobie, kiedyś ci ci za Tobą płaczą pójdą z Tobą na spacer

Posted

Rachunki :
Od Forum Collie 500 zł
Od Alarmowego Funduszu 100 zł

Wydatki:
55 zł usg
150 zł wczorajsza wizyta , usg , badania krwi , kroplówki , leki nasercowe itd
180 zł hotelik
razem: 385 zł
zostało : 215 zł

Posted

jeżeli nie macie lepszego pomysłu, to jako, że udział Alarmowego Funduszu w darowiźnie na Dzielną wyniósł 1/6 to również taką część pozostałych pieniędzy możecie zwrócić na nasze konto, bo tam zwierzaki czekają w kolejce.

Posted

Wazne,ze sunieczka nie byla sama,ze odchodzila z kochanymi dziewczynami, ktorym skladam Wielkie Poklony. Jestescie wspaniale,niesamowite i jedyne. Nerki to jednak cichy zabojca,moja sunia collie odeszla na to samo.

Dla Dzielnej ['] ['] ['] niech biega szczesliwa po zielonych lakach za TM. Razem z innymi psiakami. A my sobie jeszcze popłaczemy...:-(

Posted

Moja mama powiedziała, że zabroni mi czytać to forum jeżeli dalej będę tak okropnie ryczeć przy każdej smutnej mordce psa, który na codzien pownien machać ogonkiem i cieszyć się życiem, a nie patrzeć kilka, klikanaście w niektórych przypadkach lat zza kratek. To okropne. Bardzo mi przykro.

Posted

>Dzielna
[*]
Na Tęczowej Łące spotkasz wiele kochanych psiaków. Pobaw się czasem z moimi czterema Collakami.

>Patia
Wysłałem Ci w piątek na PW pewną propozycję. Czekam na info.

Posted

Gallegro , ja chcę o tej propozycji napisać na forum , proszę Cię o zgodę a właściwie się tej zgody domagam;)

Jeszcze raz chciałm Ci podziękować też za pomoc :loveu:

Bardzo duże podziękowania należą się Mar.Gajko i Luizie za codzienną opiekę na suńką :loveu:

Śniło mi się , że bawiła się z moim Togusiem , który też już od dawna za Tęczowym Mostem , nie mogę się uwierzyć jeszcze , że Dzielnej nie ma :-(

Posted

Ja mysłę Pati, że ona zrezygnowała. Porzucona przez swoich ludzi, stara. Już nie chciała ryzykowac dalszym życiem. Odeszła bo nie umiała żyć dalej bez starego życia. Dobrze, że nie samotnie w schronie, że ktoś się pochylił pogłaskał. Przytulił ten piękny łebek...

Posted

Patia napisał(a):
Gallegro , ja chcę o tej propozycji napisać na forum , proszę Cię o zgodę a właściwie się tej zgody domagam;)...

Patia, nie jest tajemnicą że w pierwszym swoim poscie na tym forum publicznie zadeklarowałem wymierną pomoc finansową. Było to w wątku dotyczącym Bruno. Tak sie składa że pomoc ta w Jego przypadku okazała się na dzień dzisiejszy niepotrzebna, więc reszty można sie domyśleć...
Myślę jednak że to nie jest właściwy czas i miejsce, dlatego proponuje nie zaśmiecać wątku i uzgodnić wszystko na PW.
Nie mogłem osobiście pomóc Dzielnej, dlatego przynajmniej w ten sposób chcę dołożyć swoją cegiełkę. I tak wiem że to nic w stosunku do tego co zrobili dla Niej inni...
DZIELNA - cały czas byłaś, jesteś i zostaniesz na zawsze w naszych sercach - sercach dogomaniaków.

• 2 weeks later...