Patia Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 U suni w porządku , dziś zawożę świeże kocyki , zobaczę czy jeszcze ma biegunkę , może dziś już będzie lepsza pogoda , to pospacerujemy więcej , jeśli będzie miała ochotę , oczywiście. Quote
Ulka18 Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Patia, czekamy na wiesci. A za kochana Kiwi trzymamy kciuki! Quote
kiwi Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 chcialabym znalezc chwilke na wycieczke do wieliczki ale nie wiem czy mi sie uda :( trzymam kciuki za malenka a kiedy sie szykuje rtg? moze jakis transport kombinowac? Quote
Patia Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Kiwi , jak egzamin ?? zapytam dziś kiedy będzie można prześwietlać , lepiej wcześniej wiedzieć , bo z transportem czasem kłopot. Quote
kiwi Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 egzamin w porzadku, takich moge wiecej pisac :evil_lol: nastepny w czwartek :diabloti: Quote
Patia Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Prześwietlić można za tydzień , wcześniej suczka zostanie odrobaczona. Zastanawiam się czy już ogłaszać sunię w miejscach innych niż Allegro czy poczekać na rtg nóżek , jak zwykle pytam Was o radę:oops: Quote
.Ania. Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Wydaje mi się, że im więcej informacji tym lepiej. Będzie więcej możliwości znalezienia dla niej dobrego domku. A śliczności niech szybko sił nabiera :loveu: Quote
kiwi Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 no wlanise, ja nie za bardzo lubie, jak nie wiadomo co psu jest bo wtedy nie za bardzo mozna cokolwiek powiedziec konkretnego zainteresowanym, nie lubie tez jak wychodza "wady ukryte" po adopcji ;) myse ze warto poczekac az bedzie wiecej wiadomo, wtedy bedzie tez wiadomo jakiego domu sunia potrzebuje:) Quote
asik-77 Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Poczekajmy na prześwietlenie.... i info od lekarzy. Aczkolwiek przyszły właściciel będzie musiał się dowiedzieć o nożynach i nastawić się na pomoc Dzielnej przy pokonywaniu schodów, przeszkód ..itp. A tak w ogóle to jak Dzielna sobie radzi z chodzeniem teraz???? Jak jej samopoczucie??? Quote
pixie Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 caly bozy dzien taka cisza na watku... co u Dzielnej slychac? Quote
Patia Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Przepraszam , że się nie odzywam ale dziś urodziny męża i nie byłam u suni :oops: Nie mogę się już doczekać prześwietlenia , bo może się okaże , że mozna jej jakoś ulżyć i leczyć , żeby łatwiej się jej chodziło Quote
kiwi Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 oo, moja mama tez ma dzisiaj urodziny :cool3: to zloz zyczenia odemnie mezowi ;) Quote
Patia Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Dziękuję:loveu: A Ty złóż życzenia Mamie Jutro odrobaczę panienkę i chcę ją też zabezpieczyć przed kleszczami , jak radzi Kiwi , może też spróbuję ją trochę poczesać , bo jej sierść przy skórze to jeden wielki kołtun Quote
niufa Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Absolutnie nie chciałabym kwestionować opinii wet. którzy sunię badali. Pamietam jednak zachowania suczki nowofundlanda (Kiri) odebranej ze schroniska w Kokoszkach (Gdańsk). Też chodziła bardzo kiepsko, a po sterylizacji okazało się, że powodem podejrzeń o zwyrodnienia bioder i stawów były zmiany (olbrzymie) na narządach rodnych. Suka po prostu cierpiała i starała się oszczędzać w ruchu. Po operacji (kastracja) sunia przestała reagować negatywnie na próby choćby dotknięcia jej tyłu i porusza się sprawnie. Obecnie czuje się w miarę dobrze (o ile może się czuć wiekowy i zniedbany molosek). [SIZE="1"]/Historia Kiri opisana jest na portalu nowofundland pl. / Moze w przypadki colaczki:loveu: tez sterylizacja po ropomaciczu spowoduje poprawę w chodzeniu. Quote
Patia Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Niufa ,chciałabym bardzo żeby tak było !!! Jednak wydaje się ,że po operacji sunia chodzi tak samo jak przed , może to się jeszcze zmieni , nóżki suni trzeba jednak prześwietlić , bo przednie łapki zginają się nienaturalnie , żeby wiedzieć co się tam dzieje trzeba zrobić zdjęcie. Quote
joannal Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Collaczka życzę Ci zdrowia, nacierpiałaś się juz bardzo. Wracaj nam do zdrowia!!!! Quote
mar.gajko Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Ja przy "okazji" bywam też u colijki. Otóż przedwczoraj mała chodziła bardzo kiepsko, wczoraj juz trochę lepiej. Je tylko karmiona z ręki przez ciotkę Luizę, powolutku ale zjada wszystko. Dostała nowy dywanik, któy przyniosła Patia, tamten zsikała. Pije dużo wody. Ogólnie jest tak sobie, moim zdaniem. Nie gorzej ale też nie rewelacyjnie lepiej. Pati - może trochę za wcześnie na odrobaczanie, ona jeszcze bardzo słaba jest. Jak dzisiaj będziesz to zdecydujesz. Quote
asik-77 Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Cholercia, wydawało się, że jest coraz lepiej. Badania w porządku, na zdjęciach też nie najgorzej... Co sie dzieje...:placz: Quote
mar.gajko Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Ona starutka jest i to wszytsko musi potrwać. Powolutku. Teraz trzeba jej witaminki, wapienka, odżywki dawać. Głaskać i powolutku prowadzać. Pilnować, żeby zjadła bo z miski je bardzo niechętnie i trzeba z ręki karmić. Ona sobie chodzi ze mna powoli przystając od czasu do czasu, a Luiza lata z miską za nią i podtyka pod nos mięsko i tak sobie jemy. Quote
Ulka18 Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Marzenko,wielkie podziekowania dla Ciebie i Luizy za wspaniala opieke nad sunia. Jestescie kochane. Quote
mar.gajko Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 To przy okazji. Jeżdzimy tam do malutków i mamy takie "typy ulubione", obok których trudno przejść bez pogłasków i przytulań. Quote
Patia Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Mar. Gajko i Luiza , jesteście nieocenione :loveu: Quote
_Aga_ Posted June 8, 2006 Author Posted June 8, 2006 Wszystkie jesteście cudowne i nieocenione!!! :loveu: Quote
Tweety Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 pamiętacie co było z Pigwą? przeciez minęły stulecia zanim doszła do obecnego stanu. To nie szczeniak, żeby goiło się wszystko "jak na psie". Będzie dobrze, musimy w to mocno wierzyć. Ucałujcie suńcie także ode mnie Quote
Recommended Posts