Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wlasnie wrocilam, zawiozlam kuraka gotowanego, choc pan Tomek mial juz indyczka przygotowanego:loveu:, ma apetyt, ogromnie duzo pije,ale nie zalatwia sie w pomieszczeniu, miala bardzo duze problemy ze wstaniem,
lezala tak jak zaba rozplaszczona, musialm ja wyniesc na trawke i dopiero wtedy zaczela sie trzymac na nogach, jak sie troche rozruszala to juz bylo lepiej, nawet sama wyszla z pawilonu, i poszla na przechadzke sobie
ma biegunke bardzo, prawie woda leci :shake:
na dodatek nie moze sie utrzymac na tylnich nogach jak robi kupke i pakuje futerko w ta sraczke... :-(
ale chyba coraz lepiej, spokonie z nami troszke pochodzila, dala sie wyglaskac, widac ze po operacji jakis wiekszych problemow nie ma, wchodzi na podest
tylko jak sie rzrusza, chodzi na spacery 4 razy dziennie, bo jak sie tak zalezy to potem nie moze wstac.
teraz zeby z nogami bylo dobrze....
zaraz wstawie zdjecia

Posted

Kiwi, jejku biegunka, to niedobrze. Szczególnie, że ona jest jeszcze słabiutka. Może jestem w tej chwili przewrażliwiona, ale mój psiak też miał w czwartek biegunke i w ciagu dwóch godzin tak strasznie się odwodnił, że nie był wstanie ustać na nogach. Gdyby nie dostał szybko kroplówek i leków , to nie wiem co by było...:shake: Najprawdopodobniej to był jakiś wirus.

Może zadzwon do Pana Tomka, żeby do niej jeszcze zaglądnął i sprawdził czy wszystko w porządku.

Posted

ania, ona pije bardzo duzo, a kupki byly malenkie - jak u kotka tylko ze zadkie
odemnie dostala kuraka gotowanego z ryzem a od pana tomka chudziutkiego indyka

Posted

Nie martwcie się , byli u niej Agnieszka z Rafałem więc suńka jest pod stałą kontrolą lekarską , Kiwi minęłyśmy się ale to dobrze , bo z nami suczka też trochę chodziła , niech chodzi często a krótko , zaraz jutro wspomnę o biegunce jak będę dzwonić do lecznicy , coś zaradzimy , Mar.Gajko i Luiza też dogladają Dzielnej , co chwilę ma gości
Gallegro można dopisać w aukcji , że sunia jest wysterylizowana

Posted

sluchajcie a moze by tak na poczatek sunieczke na jakas karme weterynaryjna ustawic?
po co ma jeszcze sie stresowac bolem brzucha...a jak ona ma wbita czystosc swojego miejsca w glowke...no to sie biedactwo bedzie stresowac...

co wy na to?

Posted

Ja bym radziła wetów zapytać, ale też mi się wydaje, że dobrze by było. Tyle, że takie Royale dużo kosztują, a sunia będzie jeszcze kosztowac trochę, bo został rentegen i pewnie cos jeszcze.

Posted

zdjecia z dzisiejszej wizyty:loveu:
ciocia kiwi podjechala z ciocia minia_82 BIAŁĄ STRZAŁĄ, ktora zrobila furrore wsrod gospodarzy i odwiedzajacych :evil_lol:

patrzcie na nozki na tym zdjeciu jakie wygiete...

Posted

Mordeczka jest na prawde szczęśliwa...Widać, że jest coraz lepiej i to jest najważniejsze...Oby tak dalej!!!! A nożyny faktycznie są dosyć znacznie wygięte... Może to przypadłość wrodzona???

Posted

[quote name='kiwi']

patrzcie na nozki na tym zdjeciu jakie wygiete...
Moja sunia-staruszka, którą kupiliśmy razem z domem miała takie same tylne łapy - jakby iksowate, początkowo ledwo chodziła. Ona spędziła 13 lat życia na łańcuchu, karmiona najczęściej jakimiś resztkami, do tego rodziła co cieczkę... Po odkarmieniu i uwolnieniu z łańcucha nogi jej się naprostowały, zaczęła też normalnie chodzić. Ale trwało to rok.
A więc może to niedożywienie i brak ruchu...

Posted

Dabrowka napisał(a):
Moja sunia-staruszka, którą kupiliśmy razem z domem miała takie same tylne łapy - jakby iksowate, początkowo ledwo chodziła. Ona spędziła 13 lat życia na łańcuchu, karmiona najczęściej jakimiś resztkami, do tego rodziła co cieczkę... Po odkarmieniu i uwolnieniu z łańcucha nogi jej się naprostowały, zaczęła też normalnie chodzić. Ale trwało to rok.
A więc może to niedożywienie i brak ruchu...

-------------------------------------------------------------------

słuszna uwaga-może to też być krzywica na wskutek błędów żywieniowych z szczenięcych lat co trwało długo-nie chcę się mądrzyć-ale to też może być takie prawdopodobieństwo, a dysplazja stawów biodrowych?:roll:

Posted

Zakończyła się aukcja na Allegro. Było 6 osób obserwujących. Czy ktoś kontaktował się w sprawie Dzielnej ? Jeśli nie, to mogę wystawić ponownie, tylko proszę o uaktualnienie tekstu i wybór fotek.

Posted

Gallegro , bardzo prosimy o wystawienie suni ponownie i dziekujemy bardzo za kończącą się aukcję:loveu:
Jesli chodzi o zdjęcia to samam nie wiem czy dać też te ze schronu czy tylko poschroniskowe? Jak myślicie?
Gallegro , jeszcze raz dziekuję za pomoc:Rose:

Posted

Jesli moge wtracic, ja bym dala same zdjecia poschroniskowe. Zdjecia ze schroniska jakos ludzi odstraszaja. Na miniaturke jakis pycholek najlepiej.
No i w miare duzo zdjec.
[SIZE="1"]Nasze aukcje,gdzie bylo 2-3 zdjecia staly w miejscu.A gdy bylo 5-6 ruszalo wszystko do przodu,i jak nie ten,to inny psiak domek znalazl.
Wpis,ze sunia jest po sterylce odstraszy pseudo, zostana sami zainteresowani.

Posted

[quote name='Ulka18']Jesli moge wtracic, ja bym dala same zdjecia poschroniskowe. Zdjecia ze schroniska jakos ludzi odstraszaja. Na miniaturke jakis pycholek najlepiej.
No i w miare duzo zdjec.
Nasze aukcje,gdzie bylo 2-3 zdjecia staly w miejscu.A gdy bylo 5-6 ruszalo wszystko do przodu,i jak nie ten,to inny psiak domek znalazl.
Wpis,ze sunia jest po sterylce odstraszy pseudo, zostana sami zainteresowani.
Popieram :)

Posted

kiwi napisał(a):
niestety ja nic nie wiem, dzisiaj straszny dzien mam, jutro egzamin, ide spac bo egzamin o 6:30 rano :mdleje:

Boziu już o 6:30:flaming: ale katują tę młodzież:motz: już można było o 9:00 no choć o 8:00 minimum-współczuję:shake: = sunieczce wielkie buziaczki w jej chore łapki:buzi: i zdania na śpiąco tego egzaminu-ja o tej porze odwracam się na drugi bok:roll: