lewkonia Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Może tak dokleić nowe zdjęcia do aukcji na allegro, bo są lepsze jakościowo i sunia na nich lepiej wygląda! Quote
evita. Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Ktos juz chyba wspominał, że poszukiwana jest zaginiony owczarek collie z Rzeszowa. Kopiuję z forum gazety.pl : Zaginął pies rasy Collie - Lessi Autor: lessi6 Data: 21.05.06, 10:52 Dnia 23.04. 2006 r. zaginął pies rasy Collie w okolicach Budziwoja koło Reszowa. Reaguje na imię Lessi.Jest trzykolorowy (biały kołnierz, rude boki i czarny, podpalany grzbiet). Na pewno bardzo przeżywa rozstanie ze swoimi właścicielkami. Ktokolwiek widziałby błąkającego się wyżej opisanego psa lub znałby miejsce jego pobytu, prosimy o kontakt na numer 0172219397lub 505163145, lub 512449223, lub adres lessiwroc@onet.eu. Na znalazcę czeka wysoka nagroda pieniężna. W razie zakupu takiego psa również bardzo prosimy o kontakt - jeżeli to ten odkupimy bez wahania. P.S. Z tego co sie orientuję Tarnów jest chyba ok. 70 km od Rzeszowa. Ze zdjęć trochę trudno stwierdzić czy to te same psy. Wysłałam już maila do właścicieli zaginionego Collie z fotkami tego biedactwa. Quote
Morgan Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Zaraz poślę PM do Gallegro - jak się pojawi, to z pewnością da radę dokleić. Quote
Morgan Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Evitko wielkie dzięki za czujność!!!!!!!!! Obawiam się jednak, że to nie ten. Zaginiony collak na zdjęciu ma całą białą końcówkę pyszczka, a nasz ma brąz nad noskiem :-( , biały kolorek ma tylko z boków :placz: :placz: :placz: . Obawiam się, że to nie ten :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
lewkonia Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Niestety to nie ten sam. W Tarnowie jest sunia, a w Rzeszowie szukają psa. Quote
Morgan Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Wysłałam PM do gallegro - nowe zdjęcia mam nadzieję pojawią się na allegro niebawem. Czy są tu jacyś dogomaniacy z Rzeszowa? Może popytali by w schronach, czy przypadkiem ktoś nie poszukiwał takiej suni i nie zostawił namiarów w razie jakby? Ta sama prośba do Mielca. Kto jest z Mielca i ma stały kontakt ze schronem? Sunia jest potwornie styrana, ledwo chodzi, łapy zdarte. Przednie niemiłosiernie wygięte - wygląda to tak, jakby miała krzywicę, ale całkiem możliwe, że wyginają się jej ze zmęczenia pod wpływem własnego ciężaru. Tylna lewa łapa - brak 1 palca ( uraz chyba stary - brak jakichkolwiek śladów po ranie ). Sunia przeszła pieszo wiele kilometrów - przynajmniej na to wygląda. Musiała tak błądzić od dawna, ponieważ sierść nie jest w najlepszym stanie - liczne kołtuny na tylnych łapach + wychodząca sierść zimowa. Jeżeli ktoś zna rzeczowych dogomaniaków z Rzeszowa i Mielca - proszę o nicki. Działam tu od niedawna, więc jeszcze nie znam wszystkich. Proszę - pomóżcie. Quote
mariolak Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Forum collie napewno się dołoży, tylko niech Komuś się uda ją zabrać z tego schroniska Quote
Morgan Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Wygięcie przednich łapek można zobaczyć na stronie azylowej: http://www.zsok.tarnow.pl/ - Azyl tymczasowy -w opcji "ZOBACZ INTERWENCJE", 16-ste zdjęcie od góry. Po jego powiększeniu widać problem przednich łap. Czy ktoś wie co to może być? Tak jakby stawy nie utrzymywały jej ciężaru. Quote
Aga_Mazury Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Słuchajcie co by jej nie było....w schronie zostać nie może....hoteliku u Was tam naprawdę nie ma żadnego?.... Quote
Morgan Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 NIE MA :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Jeżeli ktoś by tu po nią dojechał do niedzieli, to dam radę ją jutro wyciągnąć, ale w poniedziałek rano wyruszam w teren ( praca!) i nie wiem, kiedy wrócę a samej w domu w bloku na 3 piętrze nie zostawię na kilka dni. TYMCZAS OD NIEDZIELI PILNIE POTRZEBNY! Quote
Aga_Mazury Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 myśl...myśl...myśl....:wallbash: :wallbash: :help1: :mdleje: :hmmmm: ...cholera.... Quote
kiwi Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 czeskajcie zcegos tutaj nie rozumiem, hotel u pana tomka i transport frotki odwolany?? przeciez frotka miala ja brac w piatek Quote
Morgan Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Nie mam żadnych informacji od Agnieszki - jest poza domem, miała być wieczorem. Nie wiem kiedy będzie. Dostałam od niej tylko info na temat allegro - "wystawiać", więc obawiam się, że ona też nie ma żadnej informacji od Frotki. Quote
kiwi Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Rozmawiałam z Frotka wczoraj w nocy, transport jest na JUTRO Hotel u Pana Tomka, napewno nie odmowi wspolpracy, dogomaniacy zaoferowali pomoc finansowa, jedyby problem teraz to.. stan psiaka. mozna ja zawiezc do "naszych" wieliczkowych superwetow, zanim do hotelu to tylko kawaleczek drogi doslownie chwila. Quote
kiwi Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 nei ma informacji bo frotka zapracowana, ciezko sie z nia przed polnoca skontaktowac, logistyke trzeba dograc i zabierac psiaka czym predzej... Quote
kiwi Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Aga_Mazury napisał(a):kiwi......Kochanaaaaaaaaaaa:loveu: ..... ale ja przeciez nic nie zrobilam... :oops: Quote
Aga_Mazury Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 no jak to nic.....działasz...działasz..........a to już jest .................hohohohohoooooo :loveu: Alarmowy Fundusz też "posiadówę" robi , żeby coś tam ze skarbonki dołożyć :).... Quote
pixie Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 kiwi jestes cudowna! jak zdazylas to wszystko zorganizowac! co za tempo! Quote
ewkabz Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 słuchajcie, to kto będzie koordyniował zbieranie kaski na collaczka? też wrzucę parę grosików na leczenie ale muszę wiedzieć gdzie;) . Podajcie jakiś numer konta albo co, bo za psiaka trzeba się porządnie wziąć. Tarnów jest trochę daleko ode mnie ale fonansowo postaram się wesprzeć. Quote
kiwi Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Rany Julek, ja nic nie zrobilam przeciez, dziewczyny, ja tylko przepisalam info z poprzednich stron ;) cod o konta no to nie wiem to pies pod opieka Agi Małek, my w krakowie zbieramy na konto AgiG i jak dotad nikt nie zglaszal zadnych reklamacji, wszystko zalezy od tego jak czesto Aga Małek da rade byc w lednicy w hotelu, bo przeciez do tarnowa kawałek... Quote
_Aga_ Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 Jestem. Wiem, że Frotka zapracowana, dlatego się nie odzywa.. Jeśli transport na jutro - to może Morgan mogłaby psiaka wyciągnąć.. Tylko, czy któraś z nas musi z nim jechać?? Czy przyjedzie ktoś, kto sunię zawiezie do "superwetów" i do hoteliku?? Quote
lewkonia Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Słuchajcie, w tym schronie jest jeszcze jeden collie - 5 letni pies. Co z nim? Może tez podrzucić na stronki collie? Quote
Recommended Posts