Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ktos juz chyba wspominał, że poszukiwana jest zaginiony owczarek collie z Rzeszowa. Kopiuję z forum gazety.pl :

Zaginął pies rasy Collie - Lessi
Autor: lessi6
Data: 21.05.06, 10:52

Dnia 23.04. 2006 r. zaginął pies rasy Collie w okolicach Budziwoja koło
Reszowa. Reaguje na imię Lessi.Jest trzykolorowy (biały kołnierz, rude boki i
czarny, podpalany grzbiet). Na pewno bardzo przeżywa rozstanie ze swoimi
właścicielkami. Ktokolwiek widziałby błąkającego się wyżej opisanego psa lub
znałby miejsce jego pobytu, prosimy o kontakt na numer 0172219397lub
505163145, lub 512449223, lub adres lessiwroc@onet.eu.
Na znalazcę czeka wysoka nagroda pieniężna.
W razie zakupu takiego psa również bardzo prosimy o kontakt - jeżeli to ten
odkupimy bez wahania.

P.S. Z tego co sie orientuję Tarnów jest chyba ok. 70 km od Rzeszowa. Ze zdjęć trochę trudno stwierdzić czy to te same psy. Wysłałam już maila do właścicieli zaginionego Collie z fotkami tego biedactwa.

Posted

Evitko wielkie dzięki za czujność!!!!!!!!! Obawiam się jednak, że to nie ten. Zaginiony collak na zdjęciu ma całą białą końcówkę pyszczka, a nasz ma brąz nad noskiem :-( , biały kolorek ma tylko z boków :placz: :placz: :placz: . Obawiam się, że to nie ten :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Posted

Wysłałam PM do gallegro - nowe zdjęcia mam nadzieję pojawią się na allegro niebawem. Czy są tu jacyś dogomaniacy z Rzeszowa? Może popytali by w schronach, czy przypadkiem ktoś nie poszukiwał takiej suni i nie zostawił namiarów w razie jakby? Ta sama prośba do Mielca. Kto jest z Mielca i ma stały kontakt ze schronem? Sunia jest potwornie styrana, ledwo chodzi, łapy zdarte. Przednie niemiłosiernie wygięte - wygląda to tak, jakby miała krzywicę, ale całkiem możliwe, że wyginają się jej ze zmęczenia pod wpływem własnego ciężaru. Tylna lewa łapa - brak 1 palca ( uraz chyba stary - brak jakichkolwiek śladów po ranie ). Sunia przeszła pieszo wiele kilometrów - przynajmniej na to wygląda. Musiała tak błądzić od dawna, ponieważ sierść nie jest w najlepszym stanie - liczne kołtuny na tylnych łapach + wychodząca sierść zimowa. Jeżeli ktoś zna rzeczowych dogomaniaków z Rzeszowa i Mielca - proszę o nicki. Działam tu od niedawna, więc jeszcze nie znam wszystkich. Proszę - pomóżcie.

Posted

Wygięcie przednich łapek można zobaczyć na stronie azylowej: http://www.zsok.tarnow.pl/ - Azyl tymczasowy -w opcji "ZOBACZ INTERWENCJE", 16-ste zdjęcie od góry. Po jego powiększeniu widać problem przednich łap. Czy ktoś wie co to może być? Tak jakby stawy nie utrzymywały jej ciężaru.

Posted

NIE MA :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Jeżeli ktoś by tu po nią dojechał do niedzieli, to dam radę ją jutro wyciągnąć, ale w poniedziałek rano wyruszam w teren ( praca!) i nie wiem, kiedy wrócę a samej w domu w bloku na 3 piętrze nie zostawię na kilka dni.
TYMCZAS OD NIEDZIELI PILNIE POTRZEBNY!

Posted

Nie mam żadnych informacji od Agnieszki - jest poza domem, miała być wieczorem. Nie wiem kiedy będzie. Dostałam od niej tylko info na temat allegro - "wystawiać", więc obawiam się, że ona też nie ma żadnej informacji od Frotki.

Posted

Rozmawiałam z Frotka wczoraj w nocy, transport jest na JUTRO

Hotel u Pana Tomka, napewno nie odmowi wspolpracy, dogomaniacy zaoferowali pomoc finansowa, jedyby problem teraz to..
stan psiaka. mozna ja zawiezc do "naszych" wieliczkowych superwetow, zanim do hotelu to tylko kawaleczek drogi doslownie chwila.

Posted

nei ma informacji bo frotka zapracowana, ciezko sie z nia przed polnoca skontaktowac,
logistyke trzeba dograc i zabierac psiaka czym predzej...

Posted

no jak to nic.....działasz...działasz..........a to już jest .................hohohohohoooooo :loveu:

Alarmowy Fundusz też "posiadówę" robi , żeby coś tam ze skarbonki dołożyć :)....

Posted

słuchajcie, to kto będzie koordyniował zbieranie kaski na collaczka? też wrzucę parę grosików na leczenie ale muszę wiedzieć gdzie;) . Podajcie jakiś numer konta albo co, bo za psiaka trzeba się porządnie wziąć. Tarnów jest trochę daleko ode mnie ale fonansowo postaram się wesprzeć.

Posted

Rany Julek, ja nic nie zrobilam przeciez, dziewczyny, ja tylko przepisalam info z poprzednich stron ;)

cod o konta no to nie wiem to pies pod opieka Agi Małek, my w krakowie zbieramy na konto AgiG i jak dotad nikt nie zglaszal zadnych reklamacji,
wszystko zalezy od tego jak czesto Aga Małek da rade byc w lednicy w hotelu, bo przeciez do tarnowa kawałek...

Posted

Jestem. Wiem, że Frotka zapracowana, dlatego się nie odzywa..

Jeśli transport na jutro - to może Morgan mogłaby psiaka wyciągnąć.. Tylko, czy któraś z nas musi z nim jechać?? Czy przyjedzie ktoś, kto sunię zawiezie do "superwetów" i do hoteliku??