Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem, czy jest sens zakładać ten wątek.. A jednak piszę..

Zobaczyłam dziś w azylu sunię collie... Leżała w deszczu na betonie... Zawołałam ją - nie zreagowała.. Po chwili wstała chwiejnie i wolno ruszyła przed siebie - w kierunku miski z wodą.. Wróciła pod siatkę i po chwili zareagowała na moje wołanie - wygłaskałam ile się dało jej umęczoną mordkę..

Sunia się ponoć błąkała.. Ma ok. 10 - 12 lat.. Jest w okropnym stanie.. Stopy tylnych łap nie mają palców, są zmasakrowane.. Sierść w stanie tragicznym...

Wiem, że pewnie niedługo ją uśpią.. Że nikt jej nie weźmie, nie przytuli.. nie wyleczy...

I wyć mi się chce z bezsilności...

• Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszko , głowa do góry , dobrze , ze załozyłaś wątek , co z tymi jej nóżkami , moze długo sie błąkała , może nie jest tak żle , jest zmęczona , zaniedbana.
Daj zdjęcia , jesli masz , zawsze lepiej przemawiają do ludzi , mogę wystawić sunię na Allegro.
Czy masz tam jakiś hotelik , w razie czego? Chętnie się dołożę.

Posted

Patia napisał(a):

Czy masz tam jakiś hotelik , w razie czego? Chętnie się dołożę.

Niestety, nie ma u nas żadnego hoteliku :shake:

Bardzo proszę o allegro :modla:

Posted

Biedactwo:shake:
Nie wiem czy pamiętasz , kiedyś był na Dogo wątek kolaczka Norika , który zaginął , sam wrócił do domu po jakimś czasie , biegł tak długo , że łapy zdarł do krwi , czy ona długo jest w schronisku , może nie mogła znaleźć drogi do domu:-(

Posted

Wiecie, że dla niej to była przeszkoda trudna do pokonania?? Stała przed tym chwilę, zanim wysiliła się i przeskoczyła.. :placz:

Posted

[quote name='Patia']Biedactwo:shake:
czy ona długo jest w schronisku , może nie mogła znaleźć drogi do domu:-(

"Data: 17-05-2006
Miejsce: Tarnów, ul. Krupnicza

Opis:
suka rasy owczarek coli ok 10 lat
tricolor"

To ze strony azylowej... Nie wiem, jak długo się błąkała.. Jest w tragicznym stanie.. Powinna być w ciepłym domku pod opieką weterynarza :placz:

Posted

jedyny pomysl jaki mi przychodzi do glowy to pan tomek, jakos sie uzbiera
musi sie uzbierac,
pan tomek dobry czlowiek, nie zostawi psa w potrzebie na bruku...

Posted

a powiecie mi dlaczemu najwiecej dzieje sie na dogo po polnocy wedy kiedy nie mam nic do robienia na kompie i siedze tutaj tylko zeby dogo czytac ;)?
nawet czasu nie moge trwonic ;)

Posted

Patia napisał(a):
Agnieszko , czy wydadzą psa do hoteliku?

Wątpię, Patia :shake: Kierownik ostatnio mi powiedział, że wyda psa tylko osobie chętnej do adopcji :roll: