Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lunka, to 3-4 letnia kotka. Ludzie, którzy ja zaadoptowali krótko przed urodzeniem się dziecka wzięli ją ze schronu w Krakowie. Była ok 3 miesieczną kocią pieknością. Szybko ją wysterylizowali. Lunka jest bardzo wyważoną, spokojną kotką, Na początku nieufna do obcych. Wiem bo kiedy oni wyjeżdżali opiekowała się nią moja koleżanka . Po paru dniach boczenia się jak wchodziła, Luna już czekała na nią przy drzwiach. Nie skacze po firankach (nigdy tego nie robiła) Uwielbia suchą karmę. Spokojna i strasznie milusińska jak się już przekona do kogoś.Często wysiaduje na regale lub na drzwich (co widać na zdjeciu). Ludzie u których teraz jest są rodzicami osoby,która ją wzieła ze schronu (zaczęla przeszkadzac po urodzeniu dziecka ) Pierwszą kotkę też ze schronu wypuścili na parkingu w lesie , Była ciężarna.To nie sa ludzie to bestie. Na dodatek opowiadają o tym jakby to było coś zabawnego. Teraz Luna zaczęła znów przeszadzać. Bez powodu. Nie chcą jej i już. Podobno rozważali nawet uśpienie...
Koleżanka ubłagała, aby pozostała, a my bedziemy szukać jej domu...

Oto Luna - znów bezdomna.
.

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, generalnie ludzie wolą kociaki, ale ileż mniej kłopotu z dorosłym, spokojnym, nauczonym czystości kotem, z ukształtowanym już charakterem. Można by takie plusy wyeksponować przy ogłaszaniu.

Posted

Ludzie, którzy ja zaadoptowali krótko przed urodzeniem się dziecka wzięli ją ze schronu w Krakowie. Była ok 3 miesieczną kocią pieknością. Szybko ją wysterylizowali.

chyba jest :)

Posted

Iwop napisz prosze wszystko co wiesz o Lunie w szczegółach. Jak reaguje na psy i inne koty? Jak jest z utrzymywaniem czystości? czy była wychodząca? Czy drapie sprzęty w domu czy używa drapaka? Co lubi czego nie (drapanie, przytulanie czy raczej zabawa i harce - z tego co do tej pory pisałaś wnioskuję, że raczej leniuszek, ale opisz dokładniej jeśli coś wiesz)? Dlaczego nagle zaczęła ludziom przeszkadzać (bo dziecko???? nie widzę związku)? Wszystko co wiesz.

Jakie są potrzeby? Czy szukamy tylko DS czy DT również?????? Do kiedy ona ma czas zanim Ci "ludzie" podejmą jakieś kroki zmierzające do definitywnego pozbycia się jej?????

Czy ona ma już jakieś ogłoszenia, allegro?? Ktoś ją ogłasza????

Posted

Wszystko co wiem napisałam w pierwszym poście. Nigdy nie była w towarzystwie innych zwierząt, więc podejrzewam, że lepiej aby była sama. Jest kotka nie wychodząca, zachowuje czystość w domu. Szuka domu stałego. Co do powodów, to po prostu jej nie chca i już... więcej nie potrafię powiedzieć.
Ogłoszeń jeszcze nie ma, bo mam urwanie głowy z moimi tymczasami i chorego psa...

Posted

chyba troche mamy. koleżanka bykotkę wzięłą do siebie, ale jej mąż się na nic więcej w domu już nie zgadza. ona i tak cały wolny czas poświęca zwierzakom w cholernym świętokrzyskim :/