Jump to content
Dogomania

Ast Katowice - Samson

Recommended Posts

Posted

phi Sztorma nikt nie pobije :mad:
chyba że w dewastowaniu zabawek...Sztorm jest bardziej subtelny...i lubi się dzielić ...
ale w skakaniu jest najlepszy :eviltong:

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Samson nie miał dziś nastroju, a raczej miał na wszystko naraz. Strasznie był hmm nabuzowany. Testosteron pewnie szumiał mu w uszach. Trudno go winić, nie wyszedł w czwartek. Do tego trafiłem na smycz ze "skopanym" karabińczykiem i dość długo majstrowałem z nią trzymając Samka za obrożę. Mocno go to zniecierpliwiło, do tego stresowały go psy w boksach, do tego stopnia, że w pewnej chwili wywinął łepetynę i ścisnął mi przedramię ząbkami. Szybko się zorientował jednak co robi i kogo chwyta, także krzywdy nijakiej mi nie zrobił. Z pomocą Pani Ani która miała drugą smycz w końcu udało się go zapiąć i poszliiiśmy na dworek. Tam miotał się chłopak po całej okolicy. Ciągał to tu to tam. I tak by to trwało gdyby nie natrafił na leżącą w trawie niebieską piłeczkę. Znalazł ją parę chwil przed rozpoczęciem tresury, co zaowocowało brakiem naszego w niej udziału. To znaczy ja słuchałem, Samek leżał i przeżuwał. Próbowałem zabrać mu piłkę ale jasno dał mi do zrozumienia, że nie ma o tym mowy. Zostawił ją dopiero na kilka chwil przed końcem szkolenia. Cóż zrobiłem mu szybkie streszczenie z tematu. Siad, waruj, łapa, oraz hmm "wydłużony w czasie siad" zrobił jak prymus. To chyba było tak specjalnie, najpierw nie chciał robić tego co te wszystkie "lamy" po czym pokazał, że dla niego to pestka :) Charakterna bestyja :) Co więcej znalazł się na celowniku Pani poszukującej psiaka. Co prawda Mszczuj też i pewnie ma większe szanse, bo Pani wolałaby już wykastrowanego no ale zobaczymy. Wszak Samek ładniejszy i mam nadzieję, że przy kolejnej wizycie w "schronie" już go nie zobaczę :P Choć z drugiej strony trochę szkoda się tak szybko rozstawać ^^ Wrróć, dom z ogrodem ważniejszy!

Posted

Samson ma inne priorytety niż Patryk...

dla niego liczą się:
zabawki!
Diego..jak Cię dopadnę...kaczuszka będzie moja!!

dziewczyny!

koledzy! ej powiem Ci coś Mszczuj...jak się zbliżysz do ABRY..

no i gdzieś pod koniec jedzenie...
aaa naaaa szaarym końcu Patryk...bo daje jedzenie ;)

Posted

Dziś Samsoniasty był wzorem cnot wszelakich niemal. Grzeczny, spokojny, ładnie wykonywał komendy. Przyjazny dla otoczenia, choć otoczenie czasem nie przepadało za nim :) Ja nie wiem, że duży i ładny to zaraz inne psiaki z zazdrości aż szczekają. Ba ta kochana krówka była dziś nawet nieco przytulasta. Oczywiście trochę go rzucało po okolicy z początku ale szybko się wyszalał, potem już tylko sporadycznie ciągnął na smyczy. Nie zabrakło też chęci do zabawy:

[video=youtube;symt_rjPOCk]http://www.youtube.com/watch?v=symt_rjPOCk[/video]

• 2 weeks later...
Posted

Samsona okres jesienny :)

Samsonek super bawił sie piłką na ostatnim spacerze. Ja ją kopałem, on za nią biegał, robiąc ze mnie latawiec ;) Taki wyluzowany jak ostatnio to jeszcze nie był :) Nawet humoru mu nie popsuły trzy psy które chciały go dziabnąc i jedna malutka sunia, która chwyciła go zębami! Samek w tych wszystkich sytuacjach odskakiwał jak poparzony, bez warczenia, czy jakiegoś kontr ataku :) Niech go ktoś do domu weźmie! Ludzie no. Słodki piesek. Przymilny, można się z nim fajnie bawić, przyjaźnie nastawiony do ludzi i większości psów, ba ze względu na wygląd zapewni duży komfort psychiczny w czasie nocnych spacerów ;)

Posted

Dziś wyprowadził mnie jakiś duży facet z bródką i w okularach ... eee, ale nie był to Santiel !!! Oczywiście próbowałem Nim rządzić, ciągnąłem go na wszystkie możliwe<i niemożliwe też>strony... aż do teraz go palce bolą...a nawet całe ręce. No ale dobra, dziękuję mu chociaż za tę chwilę spaceru :) A w ogóle Santiel gdzie się podziewałeś???A czy wiesz,że za tydzień chcą mnie pozbawić jajek???<boisie>

Pozdrawiam!!!

Samson

Posted

Samson jest mistrzem wyskoków, chyba zazdrości fruwania ptaszkom...
Tak bardzo żałuję, że ja nie jestem mistrzem w robieniu zdjęć, bo Samson naprawdę nauczył się fruwać...

Posted

Co do skakania...

jakbyście widzieli jak Samson (duży, poważny, odważny pies) podskoczył na wszystkich łapach, kiedy Skubi do niego podbiegł :D Skubi chciał się tylko pobawić, przywitać..ale Samson się go wystraszył ^^'

Posted

27.11.2010 r., sobota - znów mnie wyprowadził na spacer ten sam facet. Dzięki mu, bo nie wychodziłem już tydzień. Zresztę zdaje mi się, że zaczynam go juz rozpoznawać: ))) Ciągnąłem znowu niemiłosiernie - ale cóż, taki już mój urok, no ale facet ów jakoś dał rady. Pozdrawiam Was - Samson

• 1 month later...
Posted

bardzo proszę o kontakt kogoś kto będzie przeprowadzał wizytę poadopcyjną, bo będzie takowa, prawda? aaa i czy jest szansa na spotkanie z nowymi właścicielami wolontariusza, który pracował z Samsonem?

Posted

"APEL - prosze o rozesłanie!!!
http://www.dogomania.pl/threads/1903...my-z-nosówką!
W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia .
Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek.
Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!!
Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE

Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto:
FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1

Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
"