Istar19 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 phi Sztorma nikt nie pobije :mad: chyba że w dewastowaniu zabawek...Sztorm jest bardziej subtelny...i lubi się dzielić ... ale w skakaniu jest najlepszy :eviltong: Quote
maciaszek Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Zmieniłam główne zdjęcie na stroni schroniska. Quote
Santiel Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 No Samson nic się nie martw, Sally nie Sally jutro w schronie będę. Choć obawiam się konieczności remontu po powrocie ^^ Quote
Santiel Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Samson nie miał dziś nastroju, a raczej miał na wszystko naraz. Strasznie był hmm nabuzowany. Testosteron pewnie szumiał mu w uszach. Trudno go winić, nie wyszedł w czwartek. Do tego trafiłem na smycz ze "skopanym" karabińczykiem i dość długo majstrowałem z nią trzymając Samka za obrożę. Mocno go to zniecierpliwiło, do tego stresowały go psy w boksach, do tego stopnia, że w pewnej chwili wywinął łepetynę i ścisnął mi przedramię ząbkami. Szybko się zorientował jednak co robi i kogo chwyta, także krzywdy nijakiej mi nie zrobił. Z pomocą Pani Ani która miała drugą smycz w końcu udało się go zapiąć i poszliiiśmy na dworek. Tam miotał się chłopak po całej okolicy. Ciągał to tu to tam. I tak by to trwało gdyby nie natrafił na leżącą w trawie niebieską piłeczkę. Znalazł ją parę chwil przed rozpoczęciem tresury, co zaowocowało brakiem naszego w niej udziału. To znaczy ja słuchałem, Samek leżał i przeżuwał. Próbowałem zabrać mu piłkę ale jasno dał mi do zrozumienia, że nie ma o tym mowy. Zostawił ją dopiero na kilka chwil przed końcem szkolenia. Cóż zrobiłem mu szybkie streszczenie z tematu. Siad, waruj, łapa, oraz hmm "wydłużony w czasie siad" zrobił jak prymus. To chyba było tak specjalnie, najpierw nie chciał robić tego co te wszystkie "lamy" po czym pokazał, że dla niego to pestka :) Charakterna bestyja :) Co więcej znalazł się na celowniku Pani poszukującej psiaka. Co prawda Mszczuj też i pewnie ma większe szanse, bo Pani wolałaby już wykastrowanego no ale zobaczymy. Wszak Samek ładniejszy i mam nadzieję, że przy kolejnej wizycie w "schronie" już go nie zobaczę :P Choć z drugiej strony trochę szkoda się tak szybko rozstawać ^^ Wrróć, dom z ogrodem ważniejszy! Quote
Istar19 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Samson ma inne priorytety niż Patryk... dla niego liczą się: zabawki! Diego..jak Cię dopadnę...kaczuszka będzie moja!! dziewczyny! koledzy! ej powiem Ci coś Mszczuj...jak się zbliżysz do ABRY.. no i gdzieś pod koniec jedzenie... aaa naaaa szaarym końcu Patryk...bo daje jedzenie ;) Quote
Santiel Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Dziś Samsoniasty był wzorem cnot wszelakich niemal. Grzeczny, spokojny, ładnie wykonywał komendy. Przyjazny dla otoczenia, choć otoczenie czasem nie przepadało za nim :) Ja nie wiem, że duży i ładny to zaraz inne psiaki z zazdrości aż szczekają. Ba ta kochana krówka była dziś nawet nieco przytulasta. Oczywiście trochę go rzucało po okolicy z początku ale szybko się wyszalał, potem już tylko sporadycznie ciągnął na smyczy. Nie zabrakło też chęci do zabawy: [video=youtube;symt_rjPOCk]http://www.youtube.com/watch?v=symt_rjPOCk[/video] Quote
Santiel Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Samsona okres jesienny :) Samsonek super bawił sie piłką na ostatnim spacerze. Ja ją kopałem, on za nią biegał, robiąc ze mnie latawiec ;) Taki wyluzowany jak ostatnio to jeszcze nie był :) Nawet humoru mu nie popsuły trzy psy które chciały go dziabnąc i jedna malutka sunia, która chwyciła go zębami! Samek w tych wszystkich sytuacjach odskakiwał jak poparzony, bez warczenia, czy jakiegoś kontr ataku :) Niech go ktoś do domu weźmie! Ludzie no. Słodki piesek. Przymilny, można się z nim fajnie bawić, przyjaźnie nastawiony do ludzi i większości psów, ba ze względu na wygląd zapewni duży komfort psychiczny w czasie nocnych spacerów ;) Quote
maciaszek Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Na drugim zdjęciu widać dokładnie po co on tak biegał za tą piłką ;). Quote
Istar19 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Samson pies budowlany :) wykopać dziurę i w niej spać.. kochany chłopczyk :) Quote
protzlav Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Samson is the best, doesn't he ??? :) <D.> Quote
Santiel Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Zdjęcie z historycznego oderwania się od ziemi prototypu promu kosmicznego Samson ;) Może NASA przygarnie nasz prototyp :roll: Quote
protzlav Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Dziś wyprowadził mnie jakiś duży facet z bródką i w okularach ... eee, ale nie był to Santiel !!! Oczywiście próbowałem Nim rządzić, ciągnąłem go na wszystkie możliwe<i niemożliwe też>strony... aż do teraz go palce bolą...a nawet całe ręce. No ale dobra, dziękuję mu chociaż za tę chwilę spaceru :) A w ogóle Santiel gdzie się podziewałeś???A czy wiesz,że za tydzień chcą mnie pozbawić jajek???<boisie> Pozdrawiam!!! Samson Quote
soboz4 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Samson jest mistrzem wyskoków, chyba zazdrości fruwania ptaszkom... Tak bardzo żałuję, że ja nie jestem mistrzem w robieniu zdjęć, bo Samson naprawdę nauczył się fruwać... Quote
Istar19 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Co do skakania... jakbyście widzieli jak Samson (duży, poważny, odważny pies) podskoczył na wszystkich łapach, kiedy Skubi do niego podbiegł :D Skubi chciał się tylko pobawić, przywitać..ale Samson się go wystraszył ^^' Quote
Santiel Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Bo on podbiegł z zaskoczenia od tyłu i wogóle wyskoczył zza drzewa z gęstych krzewów na skraju ciemnego mroczengo lasu .... -_- Quote
protzlav Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 27.11.2010 r., sobota - znów mnie wyprowadził na spacer ten sam facet. Dzięki mu, bo nie wychodziłem już tydzień. Zresztę zdaje mi się, że zaczynam go juz rozpoznawać: ))) Ciągnąłem znowu niemiłosiernie - ale cóż, taki już mój urok, no ale facet ów jakoś dał rady. Pozdrawiam Was - Samson Quote
leonarda Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Santiel - ale pięknie podane info o nowym domu :klacz::klacz::klacz: No i jaka piękna sama informacja :loveu: Domyślam się, że wkrótce będą jakieś szczegóły:lol: Quote
Klementynkaa Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 bardzo proszę o kontakt kogoś kto będzie przeprowadzał wizytę poadopcyjną, bo będzie takowa, prawda? aaa i czy jest szansa na spotkanie z nowymi właścicielami wolontariusza, który pracował z Samsonem? Quote
sosiczka Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 "APEL - prosze o rozesłanie!!! http://www.dogomania.pl/threads/1903...my-z-nosówką! W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia . Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek. Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!! Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto: FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-508 Chorzów - Maciejkowice ul. Antoniów 1 Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 " Quote
Recommended Posts