Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ogłoszenia już ma od kilku dni, nawet allegro
do tej pory jedna osoba napisała do mnie z ogłoszenia, odpowiedziałam, ona się już więcej nie odezwała

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyszła rodzina Bednarka jest zdecydowana na 100%
psiaka chce adoptować jeden z pilotów - tak więc Bednarek nie będzie musiał rezygnować ze swojego hobby (a my będziemy wiedzieć dalej, co u niego słychać) :evil_lol: Mój TZ zna tego chłopaka i ceni.
Jutro o 13.00 jestesmy umówieni u naszego weta na szczepienia, czipowanie i założenie książeczki.
Wszystko wygląda dobrze, ale wiecie jak to jest - kciuki nadal potrzebne, żeby adopcja poszła dobrze, a Bednar zaaklimatyzował się w nowym domu.

Posted

Bednarek pojechał do domu!! :B-fly:

bardzo podoba mi się jego nowy Pańcio i Pańcia
widać, że zakochani w Bednarku i będą o niego dbać
zaprosiłam ich na dogo, mam nadzieję, że pokażą jakieś fotki
Bednar jest ich pierwszym psiakiem, zachęciłam ich do korzystania z doświadczeń dogomaniaków :)

ale powiem Wam, że Bednar jest takim cudownym psiakiem, że aż im zazdroszczę, że go mają :loveu:

Posted

Jako nowy opiekun Bednara, chciałbym przywitać wszytskich Forumowiczów i podziękować Ajuli za cene wskazówki dot. psiaka. Mały chyba ma się dobrze, jest spokojny i sprawia wrażenia zadowolonego. Do przygotowanego łożka sam wskoczył :)

Podzrawiam!

Posted

witamy na forum :multi:
cieszę się, że Bednarek już we własnym łóżku
gratuluję nowego domownika i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :loveu:

miło było Was poznać :)

zapraszam do udzielania się na forum (w miarę możliwości), jest dużo pracy i dużo psiaków potrzebuje pomocy

Posted

interesuje mnie jedna sprawa?
czy nie ma problemu z zachowywaniem czystości? nie obsikuje czasami ścian? nie wiadomo, czy on był w domu, czy umie powiedzieć, że chce siusiu

Posted

Witamy serdecznie nową rodzinę Bednarka :loveu:

Proszę się nie rozstawać z aparatem, bo my tu okropne jesteśmy :diabloti: i będziemy się naprzykrzać i prosić o więcej zdjęć i wiadomości....

Posted

KateBono napisał(a):
Nie tęskni za szybowcami?:evil_lol:

może mu chociaż plakacik z szybowcem nad łóżkiem powiesić, żeby sobie popatrzył :evil_lol:

Posted

Witam wszytskich!

Bednarek ma się dobeze. Wydaje się, że w mieście nigdy wcześniej nie był. Boi się autobusów i dużych samochodów, a nawet osobówek jak oślepiają go światłami. Ilość bodźców jakie nagle zaczął przyjmować jest ogromna. Ze spaceru na spacer chyba coraz lepiej się czuje. Od momentu przyjazdu do miasta minęło 36h zanim się załatwił - w takim był stresie. Na szczęście weterynarz powiedział, że zdrowa z niego bestia. Szuka swojego miejsca w domu. Większość nocy spędza w swoim łóżku, ale zdarza mu się także odwiedzać inne pokoje :) Pierwsze siku zrobił w łazience - dobrze kombinował, ale wynika z tego, że chyba nie był nigdy wcześniej wyprowadzany. Będzie musiał*nauczyć się załatwiać podczas spaceru. Z jedzeniem różnie, jedną karmę toleruje, ale nie przepada za nią. Je raczej z konieczności niż z przyjemności.

Takie moje pierwsze spostrzeżenia :)

Pozdrawiam wszytskich!

Posted

A propos uczenia czystości, Taks na którymś wątku doradziła żeby psiuniowi w domu przez jakiś czas zakładać jakieś zwykłe majtasy, a zdejmowac przed wyprowadzeniem, podobno psy szybko załapują o co chodzi (a sikanie w majtasach szybko je zniechęca). Taks podobno wypróbowała to na swoich psach i działa. Nic nie kosztuje spróbować. Cieszę się bardzo że psiaczek ma dom. Powodzenia :):)

Posted

dziękujemy za relację :)
obawiałam się, że Bednarek nie wie, że w domu się nie sika, ale na pewno się nauczy
mamy nadzieję, że rodzinka będzie wyrozumiała :razz:
prawie każdy z nas to przerabiał, moja Hexi tak długo sikała w domu, że już straciłam nadzieję, że się kiedyś nauczy
jak tylko widziałam, że kuca, to łapałam ją pod pachy i unosiłam do góry, i szybko wybiegałam z domu

to że Bednar tak długo się nie załatwiał, to na pewno był stres
wiele psiaków tak ma, że po zmianie miejsca zamieszkania dwa dni się nie załatwia