Ajula Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 ogłoszenia już ma od kilku dni, nawet allegro do tej pory jedna osoba napisała do mnie z ogłoszenia, odpowiedziałam, ona się już więcej nie odezwała Quote
Ajula Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 mam nowe wieści - studenci zakochali się w Bednarku, ma już wielki fanklub :loveu: ale domu nadal nie ma :( Quote
Ajula Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 niestety nikt się nie odzywa z ogłoszeń Quote
Ajula Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 wszystkie cioteczki trzymajcie kciuki, bo może jutroooo....będzie wielki dzień :happy1: Quote
monika083 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Ajula napisał(a):wszystkie cioteczki trzymajcie kciuki, bo może jutroooo....będzie wielki dzień :happy1: oj to trzymamy ,trzymamy mocno !!" Quote
Mysza2 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Ajula Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Przyszła rodzina Bednarka jest zdecydowana na 100% psiaka chce adoptować jeden z pilotów - tak więc Bednarek nie będzie musiał rezygnować ze swojego hobby (a my będziemy wiedzieć dalej, co u niego słychać) :evil_lol: Mój TZ zna tego chłopaka i ceni. Jutro o 13.00 jestesmy umówieni u naszego weta na szczepienia, czipowanie i założenie książeczki. Wszystko wygląda dobrze, ale wiecie jak to jest - kciuki nadal potrzebne, żeby adopcja poszła dobrze, a Bednar zaaklimatyzował się w nowym domu. Quote
Mysza2 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Aż się boję przedwcześnie cieszyć. to trzymam kciuki dalej:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Ajula Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 Bednarek pojechał do domu!! :B-fly: bardzo podoba mi się jego nowy Pańcio i Pańcia widać, że zakochani w Bednarku i będą o niego dbać zaprosiłam ich na dogo, mam nadzieję, że pokażą jakieś fotki Bednar jest ich pierwszym psiakiem, zachęciłam ich do korzystania z doświadczeń dogomaniaków :) ale powiem Wam, że Bednar jest takim cudownym psiakiem, że aż im zazdroszczę, że go mają :loveu: Quote
Mysza2 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
conceited Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 podczytywalam i bardzo sie ciesze :multi: Quote
BeaBono Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Super wiadomość, strasznie się cieszę :klacz::klacz::klacz::bigcool::bigcool::bigcool::cool2: Quote
uisats Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Jako nowy opiekun Bednara, chciałbym przywitać wszytskich Forumowiczów i podziękować Ajuli za cene wskazówki dot. psiaka. Mały chyba ma się dobrze, jest spokojny i sprawia wrażenia zadowolonego. Do przygotowanego łożka sam wskoczył :) Podzrawiam! Quote
Ajula Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 witamy na forum :multi: cieszę się, że Bednarek już we własnym łóżku gratuluję nowego domownika i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :loveu: miło było Was poznać :) zapraszam do udzielania się na forum (w miarę możliwości), jest dużo pracy i dużo psiaków potrzebuje pomocy Quote
Ajula Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 interesuje mnie jedna sprawa? czy nie ma problemu z zachowywaniem czystości? nie obsikuje czasami ścian? nie wiadomo, czy on był w domu, czy umie powiedzieć, że chce siusiu Quote
BeaBono Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Witamy serdecznie nową rodzinę Bednarka :loveu: Proszę się nie rozstawać z aparatem, bo my tu okropne jesteśmy :diabloti: i będziemy się naprzykrzać i prosić o więcej zdjęć i wiadomości.... Quote
KateBono Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Witamy!:loveu: Oczekujemy więcej wieści o psiaku od nowej rodzinki Bednarka, czekamy na foty. Jak się Bednarek zachowuje? Nie tęskni za szybowcami?:evil_lol: Quote
Ajula Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 KateBono napisał(a): Nie tęskni za szybowcami?:evil_lol: może mu chociaż plakacik z szybowcem nad łóżkiem powiesić, żeby sobie popatrzył :evil_lol: Quote
uisats Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Witam wszytskich! Bednarek ma się dobeze. Wydaje się, że w mieście nigdy wcześniej nie był. Boi się autobusów i dużych samochodów, a nawet osobówek jak oślepiają go światłami. Ilość bodźców jakie nagle zaczął przyjmować jest ogromna. Ze spaceru na spacer chyba coraz lepiej się czuje. Od momentu przyjazdu do miasta minęło 36h zanim się załatwił - w takim był stresie. Na szczęście weterynarz powiedział, że zdrowa z niego bestia. Szuka swojego miejsca w domu. Większość nocy spędza w swoim łóżku, ale zdarza mu się także odwiedzać inne pokoje :) Pierwsze siku zrobił w łazience - dobrze kombinował, ale wynika z tego, że chyba nie był nigdy wcześniej wyprowadzany. Będzie musiał*nauczyć się załatwiać podczas spaceru. Z jedzeniem różnie, jedną karmę toleruje, ale nie przepada za nią. Je raczej z konieczności niż z przyjemności. Takie moje pierwsze spostrzeżenia :) Pozdrawiam wszytskich! Quote
monika083 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 moze gotowane jadbly chetnie? Moj Bruno je wszystko ,ale po karmach rozne koopki a po gotowanym jedzonku zawsze super. Quote
Mysza2 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 A propos uczenia czystości, Taks na którymś wątku doradziła żeby psiuniowi w domu przez jakiś czas zakładać jakieś zwykłe majtasy, a zdejmowac przed wyprowadzeniem, podobno psy szybko załapują o co chodzi (a sikanie w majtasach szybko je zniechęca). Taks podobno wypróbowała to na swoich psach i działa. Nic nie kosztuje spróbować. Cieszę się bardzo że psiaczek ma dom. Powodzenia :):) Quote
Ajula Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 dziękujemy za relację :) obawiałam się, że Bednarek nie wie, że w domu się nie sika, ale na pewno się nauczy mamy nadzieję, że rodzinka będzie wyrozumiała :razz: prawie każdy z nas to przerabiał, moja Hexi tak długo sikała w domu, że już straciłam nadzieję, że się kiedyś nauczy jak tylko widziałam, że kuca, to łapałam ją pod pachy i unosiłam do góry, i szybko wybiegałam z domu to że Bednar tak długo się nie załatwiał, to na pewno był stres wiele psiaków tak ma, że po zmianie miejsca zamieszkania dwa dni się nie załatwia Quote
Recommended Posts