tula Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 red napisał(a):Tula, ale tam są inne psy, a jeśli się nie zgodzą ze sobą, ona już nie może być gryziona....jest to ryzyko, są dwie suki... Red dlatego właśnie od paru dni usiłowałam jak najwięcej dowiedzieć sie o Sarze, niestety informacje mam dość sprzeczne. Ta Pani twierdzi że jej suczki są łagodne, ale to jednak wielkie psy, same na pewno nie atakują, ale nie wiem jak mogą się zachować jeśli sara będzie agresywna. Na razie sunia będzie w budzie na oddzielonej części tarasu żeby nie było scysji. Ja się nie upieram że Sara powinna iść do domu z innymi psami, ale nie oszukujmy się ona nie ma wielkich szans na adopcję, a ta Pani wydaje mi sie naprawdę bardzo fajną kobietą choć rozmawiałam z nią tylko przez telefon. W związku z tym że Sara jest dla nas trochę zagadką i nie było wizyty przedadopcyjnej to bardzo dobrze byłoby gdyby Sarę zawieźli do domu jacyś doświadczeni w adopcjach dogomaniacy:):) Quote
pati851 Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Zapraszam na bazarek dla Zulusa i innych psiaków. http://www.dogomania.pl/threads/190635-Inblu-Cropp-Adidas-Leo-odgryzione-uszy-Zulusa-bazarek-do-22.08.2010-do-22-00?p=15163605#post15163605 Quote
red Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Tula, kto udzielał informacji o Sarze, w końcu w schronisku chyba o niej coś wiedzą. Halo! doświadczeni dogomaniacy, kto jedzie z Sarą.......ja mogę się przejechać, Tula a Ty nie możesz ze mną? Quote
Igiełka Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Trzeba to wszystko dobrze przemyśleć Sunia ma szansę na dom. Quote
Onaa Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 A nie można tak na szybkiego wizyty przedadopcyjnej zrobić ? Chociaż w sumie to chyba ważniejsze, jak sunia się zachowuje. Czy nie będzie miała jakiś urazów do innych suczek po tym nieszczęsnym pogryzieniu. Quote
tula Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Dogo myślę że wizty przedadopcyjnej nie trzeba robić jeśli z Sarą pojechałyby osoby które znają sie na adopcjach i pewnie wtedy też doradziłyby coś tej Pani. Tutaj właśnie priorytetem jest aby Sara zgadzała się z pozostałymi psami, decydujcie dziewczyny czy próbujemy. Red ja niestety nie dam rady jechać, chyba że już nikt nie będzie mógł to zrobię wszystko żeby sunię zawieźć, ale sama wiesz jaką mam sytuację. Napisałam jeszcze prośbę do Wikinga może on by dał radę. Quote
pati851 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Sara pierwsza nie zacznie. Nie wiadom jak te psiaki zaragują. To może być ostatnia szansa na lepsze życie. Quote
AnnaA Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Tula, czy pani zechciałaby poczekac do następnego tygodnia. Pisałyście, że Sarę trzeba wykąpac i myślę, że jeżeli ma jechac do nowego domku to trzeba to zrobic. Do tego czasu wróci już Mondey a wydaje mi się, że Wikinga też w tej chwili nie ma. Wiem, że trzeba działac szybko, ale w tym wypadku to może jeszcze ten tydzień różnicy nie zrobi a sunia pojedzie wykąpana, a to ważne i w transporcie i w nowym domku. Komu przelac deklarację na transport? Quote
tula Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Aniu ja rozmawiałam z tą Panią i proponowałam, że może zaczekamy jeszcze tydzień i przez ten czas ktos pochodzi do Sary żeby ją troche ośmielić, ale ta Pani pracuje w szkole i ma trzy tygodnie do rozpoczecia roku szkolnego i chciałaby ten czas poświęcić na oswajanie Sary. Jeśli Wiking nie będzie mógł to będziemy mysleć dalej. Aniu dziękuję Ci za deklarację:), jak już określimy kto będzie mógł jechać to będziemy mu wpłacać. Czy ktoś jeszcze byłby chetny dołożyc się do transportu? Bardzo prosimy. Quote
pati851 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 AnnaA napisał(a):Tula, czy pani zechciałaby poczekac do następnego tygodnia. Pisałyście, że Sarę trzeba wykąpac i myślę, że jeżeli ma jechac do nowego domku to trzeba to zrobic. Do tego czasu wróci już Mondey a wydaje mi się, że Wikinga też w tej chwili nie ma. Wiem, że trzeba działac szybko, ale w tym wypadku to może jeszcze ten tydzień różnicy nie zrobi a sunia pojedzie wykąpana, a to ważne i w transporcie i w nowym domku. Komu przelac deklarację na transport? Deklaracje możesz wpłacić na moje konto, które jest na 1 stronie. Quote
Maruda666 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Witam. Przelałam 30 zł na podróż dla Sary. Ten dom, to chyba jej jedyna szansa, szkoda byłoby nie skorzystać. Quote
pati851 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Maruda666 napisał(a):Witam. Przelałam 30 zł na podróż dla Sary. Ten dom, to chyba jej jedyna szansa, szkoda byłoby nie skorzystać. Dziękuję bardzo!!!!!!!!!! Quote
pati851 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 ja będę jutro w schronie ok. 15. Może ktoś mi pomoże w kąpaniu Sary???? Quote
pati851 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Stan konta na dzień dzisiejszy: Paulinken 10 zł Maruda666 30 zł Bardzo dziękuję!!! Quote
anhata Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Ja mam sporo czasu. Mogę jechać jutro i z Pati ją wykąpać. Kto ją zawozi do domku ? Jak coś to mogę komuś towarzyszyć i dołożyć się do transportu. Quote
tula Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Pati ale pisałaś wcześniej, że na razie ze względu na ranę lepiej jej nie kąpać, jeśli jednak weci zgadzają się że nie ma przeciwwskazań to będę Wam bardzo wdzięczna dziewczyny jak ją wykąpiecie. Anhata to jak możesz umówić się z Pati to super:) Niestety nadal nie mamy transportu, ja mam bardzo chorą sunię i teraz to już wogóle nie mam jak jechać:( DORKA ma problemy w samochodem więc też nie może, kurcze mamy problem. Quote
wiking042 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Pati, nie zbierajcie już na transport, wystarczy, ja z córką zawiozę sunię. Nie czytałem całego wątku, nie znam suni, ale myślę, że wszystko będzie dobrze. Mam tylko dwie prośby: po pierwsze, jeśli dacie radę wykąpcie sunię. Ja niestety pomóc jutro nie mogę, ale może jeszcze ktoś się zgłosi. I po drugie: pieniądze za transport w kwocie powiedzmy 35zł przeznaczymy na Lady: http://www.dogomania.pl/threads/144235-syn-Lady-oddany-z-ds-do-ds....pom%C3%B3%C5%BCmy-jego-matce.... Wpłaćcie na moje konto, a ja dopiszę do stanu konta Lady. Co Wy na to? Pati851, Tula? Jeśli Red chce jechać, zapraszam. Napiszcie mi, o której i do kogo mam dostarczyć pieska, czy ktoś ze mną pojedzie, czy w schronisku wiedzą i czy będzie wszystko przygotowane. Aniu (AnnaA), już jestem, ale na razie pomału się rozkręcam i w pracy zasypali mnie z marszu robotą. Działajcie dziewczyny, a w sobotę piesek hoooop! do domku! :cunao: Quote
pati851 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Rana już wygląda pięknie. Z kąpaniem damy radę. Jest dom więc trzeba działać. Ja chwilowo nie mam samochodu, ale coś postaram się wymyśleć. a gdzie dokładnie ma jechać Sara? Quote
pati851 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Zapraszam na bazarki!!!!!! http://www.dogomania.pl/threads/190635-Inblu-Cropp-Adidas-Leo-odgryzione-uszy-Zulusa-bazarek-do-22.08.2010-do-22-00 http://www.dogomania.pl/threads/189960-House-Leo-F-amp-F-dla-ci%C4%99%C5%BCko-pogryzionej-Su%C5%84ki.-Bazarek-do-12.08.2010-godz.-24 Quote
tula Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Wiking czy ktoś już Ci mówił że jesteś wspaniały? Bardzo, bardzo Ci dziękuję:loveu: Gdyby Red albo DORKA zdodziły się z Tobą jechać to byłoby super bo dziewczyny świetnie znają się na adopcjach, co Wy na to dziewczyny?:) Ja jutro dzwonię do Pani z wiadomościami i załatwiam w schronie żeby przygotowali Sarę w sobotę. DZIĘKI:) Quote
anhata Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Wiking, jutro z Pati kąpiemy sunię. Stan konta jak napisała Pati na wątku wynosi 40 złoty. Pati przelejesz na konto Wikinga? Jest jeszcze taka opcja, że gdybyś mi jutro kasę pzrekazała, to mogę ją dać Wikingowi osobiście z ręki do ręki. Ja np. nie mam konta internetowego. Nie wiem, jak Tobie wygodniej. Quote
Recommended Posts