Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od niedzieli siedzę jak na szpilkach. Cały czas obserwuję Saruśkę i wszystko wydaje mi się niepokojące. Moja lepsza połowa twierdzi, że jestem przewrażliwiony i nie ma powodów w tej chwili do obaw, ale cóż stres jest. Na razie obserwujemy do końca tygodnia i jak wszystko będzie w porządku (kciuki :) ) to nie będziemy szli na kolejną wizytę. A tak poza tym to Saruśka wygląda śmiesznie z ogolonym uchem, ucho golili w lecznicy żeby wziąć krew do badania na cukier. Na razie wróciliśmy z popracowego spacerku i małpiszonek trawi obiad:)

Posted

Dzisiaj wygląda, że wszystko w porządku i żeby tak zostało. Saruśka została wyczesana i się ślicznie błyszczy, wróciłem dziś z pracy później i małpiszonek przywitał mnie bardzo wylewnie:) Dziękujemy za kciuki i prosimy o jeszcze:)

Posted

Saruśka smacznie sobie śpi i nic nie wskazuje na to żeby coś było nie tak (żeby nie zapeszyć), czekamy do końca tygodnia obserwując czujnie:) Jeżeli wszystko będzie OK nie będziemy dokładnie badać małpiszonka teraz, ponieważ i tak w sierpniu Saruśka ma coroczne dokładne badania okresowe;)
Pozdrawiamy

Posted

Na razie (odpukać) wszystko u Saruśki wygląda normalnie. Jeśli w dalszym ciągu nic sie nie będzie działo to poczekamy do sierpnia na badania okresowe:)
W niedzielę kupiliśmy małpiszonkowi nowe posłanko

Pozdrawiamy

Posted

Teraz jak Saruśka wraca ze spaceru to od razu biegnie na posłanko, jakby chciała sprawdzić czy jest:) Wygląda na zadowoloną z nowego "mebla".
Podobnie było jak dotarła do nas, wtedy też suczydło dużo leżało na posłanku.

Posted

Ale upał, coś strasznego. Ani ja, ani Saruśka wysokich temperatur nie lubimy więc spacerki uległy skróceniu. Dobrze, że w domu chłodno:)

Posted

Upał niemiłosierny, wędrujemy łapa za łapą, ale poza tym wszystko wydaje się być OK:)
W weekend nie chodziliśmy zbyt długo, za to poszliśmy na ocieniony trawnik poczesać Saruśkę. Jak zgram zdjęcia z telefonu to wrzucę:)
Pozdrawiamy zaglądających.

Posted

Jeszcze ma byc kilka dni takich upalow. U mnie Kostaryka tylko by leżala na plytkach i w ogole nie wychodzila z domu. Cos ma wspolnego z Saruska, bo deszczu tez nie lubi ;-)

Posted

Całe szczęście, że koniec upałów coraz bliżej, a dziś małpiszonka czeka przykra sprawa w postaci Frontline'u, którego wkrapiania się obawia.
A poniżej zdjęcia Saruśki

Tak wyglądało czesanie suczydła:)

A tak odpoczywa Saruśka w upalny dzień

• 3 weeks later...
Posted

Właśnie wróciliśmy z urlopu:)
Suczydło było nawet w morzu. Pogoda w tygodniu poprzednim dała się we znaki upałami (nad morzem), a w tym deszczem (na działce), ale cóż i tak było fajnie. Psica śpi zmęczona, ja też trochę po podróży zmęczony. Jak tylko zgramy zdjęcia to cosik wrzucę.

Posted

To i tak mieliscie szczęście, bo chyba lepiej było mieć upały na morzem , a deszcz na działce niż odwrotnie:evil_lol:.
Czekamy z niecierpliwością na fotki Saruni w morskiej kapieli;).

Posted

Pływać to Saruśka nie pływała, za to wchodziła do połowy psa:) i podobało się jej. Jeszcze dziś suczydło odsypia, a my ogarniamy się po urlopie. Zdjęcia co prawda zgrane, ale muszę jeszcze powybierać i pozmniejszać. Na razie wrzucę nadmorskie zdjęcie sztuk jeden.

Posted

Byli i inni turyści z psiakami, a poza tym byliśmy w oddaleniu od oficjalnej plaży i na szczęście wszystko było OK.
W związku ze zmianą dostawcy mam przejściowe kłopoty z netem, postaram się wrzucić fotki jak najszybciej:)

Posted

Garść saruśkowych zdjęć nadmorskich:)

Odpoczynek po podróży nad morze

Jak jest upał to można poodpoczywać w cieniu nóg:)

Nadmorskie lenistwo (a suczydło osłonięte od słońca)

A tak wygląda Saruśka w morzu

Zaraz się otrzepię z wody

Małpiszonek wpatrzony w morze

Przerwa na picie (Gdynia)

Tu jakby fale większe (i suczydło już do wody nie wchodziło

Posted

Do zdjęć powyższych z nad morza dorzucę jeszcze kilka zdjęć z działki

Leniwy pies pod drzewem

Piłeczka ważna rzecz

Sara lustruje okolice;)

Można skorzystać ze słońca i się powygrzewać