Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Andzia, przeczytałem właśnie na wątku tej onki, że jest ktoś chętny, więc chyba sprawy idą w dobrym kierunku. Fajnie gdyby trafiła na naprawdę super dom. Jak przeczytałem, że nie lubi małych psów to się uśmiechnąłem bo to przeciwieństwo Saruśki. Małpiszonek bardzo lubi małe psy, za to duże to już tak jakby trochę mniej :evil_lol:

Posted

Niestety nie mam nikogo, kto by potrzebował śliczną onkę :shake:
Poczytałem jej wątek i tylko mi się smutno zrobiło. Ona jest śliczna i dziwię się że nikt normalny jak dotąd nie jest zainteresowany.
A z Saruśką w weekend u weta nie byliśmy. Mieliśmy trochę prac domowych i czasu nie starczyło. Badania i szczepienia przełożyliśmy na kolejny weekend, także opis tego jakże ciekawego (i stresującego) wydarzenia będzie pewnie za tydzień :evil_lol:

Posted

W niedzielę byliśmy zaszczepić Saruśkę. Na szczęście w poczekalni było mało osób to wielki płacz nie trwał długo. Jak zwykle dużo paniki, piszczenia, a najśmieszniejsze jest to że suczydło nawet nie poczuło szczepienia. Byliśmy tam koło południa więc za późno na pobranie krwi, także małpiszonka czeka jeszcze jedna wizyta - czyli badania profilaktyczne. Po lecznicy pojechaliśmy z Saruśką do lasku na Bemowie i w ramach odszkodowania zrobiliśmy dłuuuugachny spacerek. Małpiszonek wrócił zmęczony. Mam nawet fotki tylko jeszcze nie zgrane. Wrzucę w tym tygodniu.

Posted

U mnie tez panika, jak tylk podjezdzamy pod lecznice, nie wiem skad te psy wiedza, dokad sie udajemy, ale zawsze wyczuja, ze do weta :evil_lol:
Takze Saruska nie jest odosobniona w swoim strachu, moje suczki tez sie boja, ale tyle dobrego, ze siedza cicho i nie wyja :diabloti:

Pogoda genialna sprzyja spacerom, czekamy zatem na zdjecia :p

Posted

Ulka, podobnie jak u Twoich psiaków Saruśka po podjechaniu pod weta JUŻ WIE :evil_lol:. Nie ma żadnych wątpliwości, po wyjściu z samochodu wcale nie chce wędrować w kierunku lecznicy.
Zdjęcia z weekendu ubiegłego wrzucę jutro.

Posted

zapraszamy na bazarek dla Trmapa psa z przystanku
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/puder-tusz-kartki-obrazy-na-hotelowanie-trampa-pomozcie-do-4-10-a-147286/[/URL]

Posted

A oto obiecane foty z poprzedniego weekendu

Po dłuższym wędrowaniu widać troszkę zmęczenie na pyszczydle

Po spacerku i obiedzie czas na drzemkę:)

Posted

Ostatnio miałem niezły ubaw z Saruśką. Poszliśmy na standardowy spacerek i jak zwykle przechodziliśmy obok mirabelki (a sporo dojrzałych owoców leży pod drzewem). Okazuje się, że suczydło bardzo nie lubi nadepnąć na leżącą na chodniku mirabelkę. Dreptanie wyglądało przekomicznie ponieważ Saruśka wędrowała jak po polu minowym. Z najwyższą ostrożnością, za wszelką cenę starając się nie wdepnąć :evil_lol:

Posted

[quote name='Radek']Ostatnio miałem niezły ubaw z Saruśką. Poszliśmy na standardowy spacerek i jak zwykle przechodziliśmy obok mirabelki (a sporo dojrzałych owoców leży pod drzewem). Okazuje się, że suczydło bardzo nie lubi nadepnąć na leżącą na chodniku mirabelkę. Dreptanie wyglądało przekomicznie ponieważ Saruśka wędrowała jak po polu minowym. Z najwyższą ostrożnością, za wszelką cenę starając się nie wdepnąć :evil_lol:[/quote]
:roflt::roflt:Chciałabym to zobaczyć!!! :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

I chwilowo z weekendowych wędrówek nici. W lasach miejskich Warszawy jest rozłożona szczepionka dla Lisów i z psiakiem chodzić nie wolno. Jako że Saruśka jest poszkodowana to staramy się chociaż jeździć w niedzielę na Cytadelę lub do parku na Młocinach:)

• 2 weeks later...
Posted

Podczas niedawnych zimnych dni zdarzyło się, że nie działało u nas w domu centralne. W domku nie za ciepło (prawie jak w lodówce ;) ) i widać było że Saruśce też się nie za bardzo podoba. Wieczorem małpiszonek zamiast grzecznie iść spać na swoim posłanku wędrował do nas i się wtulał :evil_lol:

Posted

Radek napisał(a):
Podczas niedawnych zimnych dni zdarzyło się, że nie działało u nas w domu centralne. W domku nie za ciepło (prawie jak w lodówce ;) ) i widać było że Saruśce też się nie za bardzo podoba. Wieczorem małpiszonek zamiast grzecznie iść spać na swoim posłanku wędrował do nas i się wtulał :evil_lol:

Myszka kochana :loveu:
My to samo przeżywamy w namiocie jak śpimy w maju, noce są zimne i psiak się ładuje do śpiwora :evil_lol:

Posted

Ulka, też myślę, że ciepłolubność Saruśki wynika z jej wcześniejszych przeżyć. Na szczęście teraz już nie musi marznąć :)

• 2 weeks later...
Posted

Jeśli chcecie zobaczyć jak wygląda domowe lenistwo to spójrzcie na poniższy obrazek :)

[IMG]http://img62.imageshack.us/img62/3681/imgp1716.jpg[/IMG]

• 3 weeks later...
Posted

Pies zmeczony, to pies szczesliwy :loveu: Mina w windzie bezbledna :lol:
Sarunia widze, ze trzyma forme, futerko blyszczace i piekne biale zebiska, ktorych zawsze zazdroszcze ;) bo moje dziewczyny takich nie maja.

Posted

Zębiska białe, bo Saruśka przepada za takimi "płatkami" do żucia, które czyszczą paszczę :)
Codziennie po wieczornym spacerze małpiszonek kładzie się obok półki z przysmakami i czeka.

• 3 weeks later...
Posted

A u nas jesiennie, pogoda nie dopisuje zbytnio więc wyjście na dłuższą i fajniejszą wyprawę z małpiszonkiem odpada. W niedzielę poszliśmy na Pola Mokotowskie i do szybszego powrotu zmusiła nas mżawka, także nawet fotek nie zrobiliśmy.

Posted

U nas tez szaro, buro, siapi, pada, leje i tak w kolko. Nie ma jak z psami porzadnie sie wyspacerowac.
Sarunia nie lubi zimna, wilgoci, to pewnie tez jej sie chodzic nie chce.

Posted

Jak pada to czasem trudno z bramy kamienicy wyjść. Ostatnio doszliśmy do najbliższego kawałka zieleni, szybkie siknięcie i wsteczny :)

Posted

Pluchy już nie ma, mamy nareszcie śnieg ale na razie nie było okazji podreptać dłużej, może w weekend?
Skoro nie mam zdjęć spacerowych to wrzucę chociaż fotkę ilustrującą w jak pokręcony sposób może leżeć sobie psinka:)

Posted

Wszystkim odwiedzającym wątek Saruśki i oczywiście Erce życzę zdrowych, pogodnych, radosnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia.