Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Leśny spacerek udał się bardzo dobrze :)
Fotki wrzucę dopiero w środę, taki okres w pracy, że muszę sporo pracować w domku więc trochę brakuje czasu.

Posted

Fotki z niedzielnego wędrowania po lesie.

Na leśnej ścieżce

Chwila odpoczynku

Nie ma to jak napić się chłodnej wody :)

Już się napiłam i mogę poleżeć (a w tle szczotka do czesania)

Posted

Ulka, szeleczki służą głównie w samochodzie, żeby Saruśka nie zrobiła sobie czegoś w razie gdyby trzeba było ostrzej zahamować, ostrożności nigdy nie za wiele chociaż jeżdżę bardzo ostrożnie. Saruśka w szelkach jest mniej "sterowna" niż normalnie, ale za to jest jej wygodniej :)
Zurdo, z tą szczotką to jest dziwna sytuacja. Małpiszonek to pierwszy znany mi pies który lubi gdy się go godzinami szczotkuje :evil_lol:

Posted

Sarcia uśmiechnięta w lesie :lol:
Radku czy spuszczacie saruśkę ze smyczy w lesie?
Pytam bo ja zwykle spuszczałam Dzinę ale ostatnio pojechaliśmy zobaczyć czy są grzybki i Dziniak polował ( a raczej usiłował bo zapiełam ją na smycz) na jakieś leśne żyjątka ( myszki moze )
i mam obawy ze mysliwskie zapędy moga ja skłonić do pogonienia zbyt daleko ( nie wspominając juz o tym ze bałam się ze jakieś stworzonko moze skrzywdzić )
jak to wygląda u Sarci?

Posted

Justyno, Saruśka niestety wędruje cały czas na smyczy. Jedyna sytuacja gdzie chodzi "luzem" to niedaleko miejsca gdzie mieszkamy jest ogrodzony teren i dobra widoczność. Małpiszonek niestety nie przepada za przedstawicielami innych gatunków i po prostu ściga :mad:
Z innej beczki to Saruśka przeżyła w sobotę duży stres (ja zresztą też). Byliśmy na szczepieniu i profilaktycznym corocznym badaniu (pobieranie krwi i takie tam). W lecznicy była wielka panika, na szczęście była krótka kolejka więc za długo się nie stresowaliśmy. Później ja miałem troszkę stresu czekając na wyniki, czy wszystko w porządku.
Wyniki odebraliśmy i dzięki temu wiemy, że małpiszonek jest zupełnie zdrowy :)

Posted

Bardzo sie ciesze, ze wyniki badan Saruni sa dobre :multi:
A ze dziewczynka nie przepada za wetami to normalne, moje suczki szczegolnie Kostaryka od razu wlacza wsteczny, gdy tylko widzi drzwi wejsciowe do lecznicy ;)

Posted

W ubiegły weekend mieliśmy jechać na działkę, niestety pogoda pokrzyżowała plany i mokliśmy na spacerach w miejscu zamieszkania ;)
Może za tydzień wyjdzie słonko? A Saruśka wczoraj wieczorem przeszła samą siebie. O dość późnej porze zaczęła wędrować po mieszkaniu, siadać przy nas i wwiercać się wzrokiem, więc pomyśleliśmy, że może coś jej się chce. I faktycznie chciało się jej pochodzić, oczywiście na późnym spacerze nie zrobiła nic :)
Jutro z rana Saruśka zostaje z moją lepszą połową w domku, a ja pędzę na zieloną szkołę (:mad:). Pewnie się Saruśka wytęskni (bo ja tak)

Posted

W piątek późnym wieczorem wróciłem do domku z zielonej szkoły. Radość Saruśki przeszła wszystko, co dotychczas u niej widziałem. Przez cały weekend nie odstępowała mnie na krok i oczywiście pierwszą noc w domu przespała koło mnie na materacu, aż w nocy trzeba było małpiszonka obudzić bo się za mało miejsca zrobiło :evil_lol:

Posted

Przez cały weekend nie odstępowała mnie na krok i oczywiście pierwszą noc w domu przespała koło mnie na materacu, aż w nocy trzeba było małpiszonka obudzić bo się za mało miejsca zrobiło
Jesli tylko Saruska nie chrapala, to bylo ok :lol: A ze sie psina chciala do Pan przytulic, to tylko z tesknoty i milosci :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Justyna, masz 100% racji. Norcia też lubiła pochrapać.
A my z Saruśką jesteśmy teraz przez cały tydzień sami (dobrze, że nie pracuję do późna). Asia pojechała na działkę i to z psem Brutusem (czyli dużym onkiem teściów) a Brutuska małpiszonek nie toleruje. Taka już ta Saruśka jest - nie onkolubna :evil_lol:
Wiecie, że Saruśka nauczyła się podsłuchiwać. Jak przyjechała do nas to mało zwracała uwagę co się mówi. Od jakiegoś czasu (nawet już dość długiego) nauczyła się wyławiać słowa dotyczące psa :) Rozmowa o spacerze czy żywności musi być "szyfrowana" żeby nie padły przypadkiem słowa takie jak spacer, jeść, kość, ciastko, a nawet jedziemy (małpiszonek lubi jeździć samochodem)

Posted

Oprócz tego, że Saruśka to mały podsłuchiwacz, to jeszcze jest z niej kombinator :)
Dzisiaj miałem wrócić z pracy później, a że mojej lepszej połowy nie ma w domu, poprosiłem mamę o wyprowadzenie Saruśki. Klucz do mieszkania dostarczyłem wczoraj. Tak się złożyło, że z pracy nie wróciłem jakoś bardzo późno, ale i tak mama wcześniej wyszła z małpiszonkiem, o czym dowiedziałem się z rozmowy telefonicznej.
Wracam do domku, a tam Saruśka robi przedstawienie pod tytułem "wyjdź ze mną na spacerek, szybciutko" :evil_lol:
Oczywiście wyszedłem, bo cóż innego pozostaje.

Posted

Powoli zbliżają się chłodniejsze dni. Przynajmniej z czesania Saruśki tak można wywnioskować. Małpiszonka trzeba teraz czesać codziennie, a i tak sporo jeszcze zostaje w mieszkaniu (na podłodze na przykład) :evil_lol:

Posted

Jesli Sarunia lubi sie czesac, to wtedy mozna jakos przezyc wylinke. Gorzej maja panciowie psiakow, ktore uciekaja na widok szczotki :evil_lol:
Ja dodaje teraz wiecej oliwy z oliwek do jedzenia, zeby ten proces przebigal lagodniej.

Posted

Saruśka bardzo lubi czesanie. Odbiera to jako formę pieszczot :) Bardzo ułatwia to utrzymanie sierści w porządku.
Nasza Norcia
[*] bardzo nie lubiła czesania, właściwie nawet nie tyle czesania co bezczynności z nim związanej i czasem na widok szczotki uciekała po mieszkaniu :evil_lol:

Posted

Od powrotu z tegorocznego urlopu zawsze w weekend jedziemy z Saruśką na Bemowo, powędrować po parku leśnym. Małpiszonek to uwielbia, jak dojeżdżamy to jest już w samochodzie pisk i domaganie się wyjścia:)
Saruśka uczy się naprawdę szybko. Obecnie suczydło około południa w niedzielę zaczyna się domagać wyjścia :crazyeye:
Biega po mieszkaniu jak szalona, staje przy szafce na której są jej samochodowe szelki, siada i patrzy na nas wyczekująco. Tak, jakby mówiła - czy o czymś nie zapomnieliście :evil_lol: