Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już jesteśmy z Saruśką po urlopie. Pierwsze trzy dni to był horror. Zaraz po przyjeździe małpiszonek wyskoczył z samochodu i był bieg dookoła działki. Po obejrzeniu działki Sara wróciła do samochodu i nie chciała z niego wyjść. Gdy otworzyliśmy domek schowała się pod stołem i ciężko ją było stamtąd wyciągnąć. Na domiar złego pierwszej nocy była silna burza. Nie spaliśmy całą noc. Po pierwszych dniach zrobiło się lepiej, a w drugim tygodniu Saruśka czuła się już jak u siebie. Chętnie chodziła na spacerki (nawet chyba chętniej niż w domu), wylegiwała się w trawie, ganiała za piłeczką. Słowem normalny psiak :) Trochę podróżowaliśmy samochodem po okolicy, co małpiszonkowi bardzo się podobało. Jedyne czego konsekwentnie unikała to woda.
Ostatniego dnia pobytu był mały zgrzyt. Przyjechali teściowie ze swoim ON-em. Jest dość spory i Sara się go bardzo przestraszyła. Zaczęła szczekać i próbowała go zjeść :mad:, a Brutus wcale nie miał złych zamiarów, chciał się tylko pobawić.
Z powrotu do domu Sara się ucieszyła, szkoda tylko, że dziś niemiłosierny upał, bo suczydło upałów wręcz nie znosi.
Trochę zdjęć zrobiliśmy (i filmik), muszę pozgrywać z aparatu i zamieścić foty urlopowego małpiszonka :)

Posted

Fajno, że wróciliście, bo już tęskno nam było za pożeraczem misiów i piłków :multi: . Mam nadzieję, że troszkę wypoczęliście. Biedna Sara, rzeczywiście dość wolno się aklimatyzuje w nowych miejscach, a tu ledwo się poczuła jak u siebie, to jej pańciostwo odwrót zarządziło. Sporo musiała przejść, bidulka, pewnie się jeszcze troszkę boi, że znowu tułaczka ją czeka.
Mizianko dla Sarci, a Pan siada do roboty i zdjęcia nam wkleja. Chociaż przez ekran sobie popatrzymy na wywczasy, skoro sami nie możemy

Posted

Wypoczynek udany, ale (jak zwykle) za krótki ;)
Masz rację Zurdo, Saruśka nie bardzo lubi być w obcym miejscu. Najlepiej czuje się w domu. Na początku, po przyjeździe wyglądało tak, jakby miała obawy, że ją zostawimy. Na szczęście po kilku dniach obawy znikły.
Na początek wrzucę cztery fotki, w czwartek umieszczę więcej i filmik.

Idziemy spać :)

Gdy na zewnątrz pada można poleżeć w domku

Pilnujemy grilla

I przegonili z bliskich okolic grilla...

Posted

Na domowych fotkach Saruśka wydawała mi się mniejsza, ale tu widać, ze duża z niej babka:lol:
Czyli rytm dnia Saruśki wrócił do normy?
Przestawiła się już, ze Pańcia i Pan obowiazki , praca?

Posted

Rzeczywiscie, na pierwszym zdjeciu Sarunia wydaje sie byc mniejsza, a na ostatnim to juz duza onka :loveu: Sarunia pewnie juz szczesliwa, ze w swoich starych katach :multi:

Czekamy jeszcze na filmik i zdjecia :p

Posted

Radek napisał(a):
I przegonili z bliskich okolic grilla...

Nie nooo, co za ludzie...:shake: :evil_lol: A mogło być tak fajnie...

A tę ławkę - to z której szkoły zwędziliście? :cool3:

Posted

Saruśka po przyjeździe do domku od razu miała zadowolony pycholek:)
Nasze zawodowe wyjścia znosi bardzo dobrze, tak jakby nie była wcale na urlopie. Widać, że w domu najlepiej.
Jedyny problem to upały, które małpiszonek znosi bardzo źle. Większość dnia spędza w przedpokoju, gdzie nie operuje słońce. Na spacerkach wędruje powolutku - łapa za łapą. Mamy nadzieję, że upały szybko pójdą sobie do miejscowości turystycznych, a nas zostawią w spokoju.
Zdjęcia i filmik będą pewnie w czwartek, jutro czeka mnie sporo zajęć.
Zurdo, odgonienie Sary z okolic grilla było podyktowane wyłacznie troską o małpiszonka ;) a ławki pochodzą ze SP 319 i zostały oficjalnie przeznaczone na złom :)

Posted

Na talerzu, to nawet czasem coś zostawało dla suczydła :evil_lol:
Najlepsze było później wąchanie i lizanie podłogi pod wiatą, gdzie na przykład skapnął tłuszcz :)

Posted

Nie wiem dlaczego, ale nie jestem w stanie przesłać filmików na youtube. Próbuję od 17-tej i wciąż komunikat o niepowodzeniu. Za chwilkę wrzucę chociaż fotki. Jeżeli do wieczora nie uda mi się wrzucić filmików to umieszczę je gdzie indziej i podam link do ściągnięcia.

Posted

Na razie wklejam kolejną porcję fotek :) net coś szwankuje

Bezpośrednio przed spacerkiem

Na tarasie (coś dziwnie wyszłam na tym zdjęciu ;) )

Miło poleżeć na trawce

Lubię też leżeć na dywaniku

Posted

Saruśka dostała wieczorem nową piłeczkę tenisową. Właściwie nie byłoby to wydarzenie dużej wagi, gdyby nie zachowanie małpiszonka.
Powędrowała z piłeczką na posłanie i w zasadzie do tej pory nie opuszcza piłeczki:)
Link do urlopowego filmiku z Sarą w roli głównej jest poniżej. Z przyczyn bliżej mi nieznanych nie chciał załadować się na YouTube, więc wrzuciłem na stronę Norci. Najlepiej ściągnąć film na dysk przed obejrzeniem, niestety plik jest bardzo duży.

http://www.norcia.republika.pl/DSCN1999.MOV

Mam jeszcze jeden filmik, zamieszczę go po weekendzie. Jeśli ktoś miałby problem z odtworzeniem proszę o info. Film jest w formacie .mov, to rozszerzenie programu QuickTime.

Posted

Radku filmik oglądałam parę razy:loveu:
Saruśka to biegające psie szczęście , ale ona u Was ma raj:lol:
Zachowanie podczas zabawy jak u młodego szczylka:lol:

Posted

Saruśka spisała się w weekend na medal :)
Najpierw odwiedziła nas koleżanka żony i Sara, chociaż widziała ją pierwszy raz to wcale nie było jeża na grzbiecie, a wręcz przeciwnie - machanie ogonem.
W niedzielę byliśmy u teściów i małpiszonek przyjaźnił się z teściem. Nawet dała się bez problemu pogłaskać. Saruśka zrobiła takie postępy, że w głowie się nie mieści :)
A poniżej link do działkowego filmiku. Niestety znów duży plik w formacie .mov, więc lepiej zapisać go na dysk.

www.norcia.republika.pl/DSCN2038.MOV

Posted

Piłeczka tenisowa przeżyła trzy dni. Saruśka chyba już się nauczyła szybkiej likwidacji piłeczek tenisowych. Na razie zostajemy przy piłce lanej, tej przegryźć się nie da :)
I jeszcze fotki urlopowe.

Kto przerywa poobiednią drzemkę?

Hmm, przygotowują jakieś jedzenie.