Radek Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 A tak wygląda Saruśka gdy jemy śniadanie :) Oczywiście nie zawsze, czasem leży przy stole. Quote
Ulka18 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Radku, musieliscie jesc cos niedobrego, bo gdyby to 'pachniuchalo' w sam raz dla psa, to Sarunia na pewno by dziadowala... :p Quote
Radek Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Pobyt przy stole, połączony ze ślinieniem się jest najczęściej gdy na śniadanie jest jajecznica, albo jajko na miękko :evil_lol: Quote
Radek Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Wczoraj wieczorem Saruśka zrobiła klasyczny psi numer :evil_lol: Wróciliśmy z wieczornego spacerku, ubrałem się w domowe ubranie i zasiadłem przy stole pijąc gorącą herbatę, a tu małpiszonek zachowuje się tak, jakby chciała wyjść. Postawiła na swoim (wiadomo, jak psiak pokazuje, że musi to siła wyższa) i co się okazało? Małpiszonek chciał sobie wyjść pochodzić, pobrykać i poganiać koty :mad: Oczywiście żadnych potrzeb nie załatwiała bo i po co ;) Quote
zurdo Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Ooo, ta sama Sara, co tak nie lubi zimna? Znaczy wiosnę mamy już na serio? Quote
Radek Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Wczorajszy małpiszonkowy pomysł wyniknął pewnie z zimna. Nie chodziłem wieczorem zbyt długo, żeby Sauśce łapka nie zmarzła. Jak się okazało za krótko ;) Quote
Radek Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Kto może powiedzieć jak oduczyć Saruśkę obgryzania pazurów i lizania łap :mad: Quote
Ulka18 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Radku, a moze sa jakies plyny do smarowania pazurkow jak dla dzieci? Jakies takie paskudztwo gorzkie, ktore nie smakowaloby Saruni. Na pewno psy nie lubia zapachu cytrusow, wiec moze posmarowanie skorka z cytryny na probe by pomoglo...nic by sie tez nie stalo, jesli Sarunia podlizalaby troche. Quote
justynavege Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Radek napisał(a):Kto może powiedzieć jak oduczyć Saruśkę obgryzania pazurów i lizania łap :mad: oduczyc jak to nie wiem :cool1: czytałąm gdzies ze jak wylizywanie jest nadmierne to sa to jakies problemy psiaka emocjonalne Quote
Radek Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 To może Saruśka martwi się, że skończyły mi się ferie i znów małpiszonek zostaje sam w domu? Dzisiaj Sara była bardzo, bardzo dzielna. Jak wiadomo boi się ONków i na sam ich widok zaczyna szczekać i kłapać dziobem :) Dzisiaj na spacerze spotkaliśmy rocznego, prześlicznego ONka, który piszczał do Sary i chciał się przywitać. Po dłuższym namyśle powolutku podeszła do niego, obwąchali się i... Saruśka oddaliła się szybciutko :) Quote
zurdo Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Sarcia to dzielna i odważna sunia. A że oddaliła się szybciutko? Widocznie miała ważniejsze sprawy :lol: A to lizanie łap zaczęło się dopiero teraz? Quote
justynavege Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 czyli Sarcia się oswaja po wolutku z onkami ;) Dżina na początku bała się wszystkich prawie napotkanych psów , albo kuliła ogon albo jezyla się i warczala nie naciskałam na siłe do psich przyjaźni ale wizja zeby omijać szerokim łukiem wszystkie psy nie podobała mi się .... zaczelysmy od najprzyjazniej nastawionych , nic na silę , na spacery bralam ciastka i co psiak to dzinie ciacho , mijajac znajome dla mnie psy o ktorych wiedziałąm ze ne wystrasza dziny ani nie zaatakują zatrzymywałam sie ucinalismy pogawedke z wlascicielem psa a ja spokojnym glosem nawijalam dzinie zobacz jaki śliczny dobry piesek , moze to głupi tekst ale poskutkowalo :) teraz jak mijamy rozne psiaki ktorych sie bala wita sie z nimi a ich wlasciciele nie mogą sie nadziwic jaka zmiana zaszła w jej zachowaniu :) Quote
Radek Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Zurdo, Saruśka przeważnie liże łapki po powrocie ze spacerów, szczególnie jak jest wilgotno, czasem zdarza się jej bez powodu. Justyna, podobnie oswajaliśmy z psami małpiszonka, tylko do ONków nie bardzo może się przekonać, chociaż są malutkie postępy:) Quote
justynavege Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Radku czas na pewno zdziała cuda jesli chodzi o Onki :) wazne by pozytywnie kojarzyła spotkanie z tymi " stworami " ;):lol: a jak Sarcia reaguje na silne wiatry? Dziniak dzis pod łożkiem ..... Quote
Radek Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Przy silnym wietrze Saruśka stara się schować. Najczęściej pod łóżko, czasem gdy, na przykład, leżę na sofie przychodzi i stara się przytulić i schować pod koc :) Quote
Radek Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Czy wszystkie owczarkowate przepadają za jamnikami? Gdy idziemy na spacerku Saruśka jak zobaczy jamnika to zaraz jest wielki płacz żeby podejść :) Quote
zurdo Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Też się czasem zastanawiam, czy takie preferencje rasowe są charakterystyczne dla rasy, czy każdy pies po swojemu? Tośka ma świra na punkcie terierów i wszystko jedno czy to duży airdale, czy foks, west albo i york. Quote
Radek Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Może są jakieś preferencje. Te owczarkowate, które miałem okazję poznać to raczej jamnikolubne, Saruśka nie jest tutaj wyjątkiem. Jeden wyjątek to Brutus teściów, ale on generalnie za psami nie przepada :) Quote
zurdo Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Rasta też miała wielką słabość do jamników, więc może coś w tym jest :roll: Quote
zurdo Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Czy Sarcia zainaugurowała dziś sezon wiosenno-burzowy? Quote
Radek Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Zdecydowanie tak, zainaugurowała szybkim wejściem pod łóżko :) Siedziała "w budzie" do 20. Dobrze, że przed burzą zdążyliśmy z długim spacerkiem na Jazdów. Quote
Agga Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Radek napisał(a):A tak wygląda Saruśka gdy jemy śniadanie :) http://img225.imageshack.us/img225/7994/dscn2352nv9.jpg Oczywiście nie zawsze, czasem leży przy stole. No ciekawe co ona sobie tam myśli:evil_lol: Quote
Radek Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Mam niejasne przeczucie, że myśli o tym co na stole, głodomór jeden :evil_lol: Quote
Radek Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Wszystkim odwiedzającym wątek Saruśki chciałbym złożyć życzenia zdrowych, spokojnych i pogodnych Świąt. Quote
Recommended Posts