Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nera to ok. 5-letnia suczka, mieszaniec z rottwailerem, bardzo zżyta z Reksem, swoim 3,5-letnim synem. Oba psy jeszcze tylko przez miesiąc mogą przebywać w schronisku Medor, dlatego PILNIE poszukujemy domów dla obu. Niestety, nie dogadują się z innymi psami w schronisku, bardzo się boją innych zwierząt... Jeśli nie znajdą domów, grozi im eutanazja. Może odezwie się ktoś, kto dam im to, co dawno temu utraciły...

Historia Nery i Rexa, jak wszystkich schroniskowych zwierzaków, nie jest wesoła. Mieszkały na działce, miały pana, niestety, zachorował na nowotwór. Psami opiekowali się dobrzy ludzie, dokarmiając je i próbując leczyć. Kiedy jednak chory na zapalenie oskrzeli Rex odmawiał przyjmowania leku w karmie, trzeba było umieścić psy w schronisku, by zajął się nimi lekarz. Tak trafiły do Medora...

Nera i Rex byłyby idealne jako psy stróżujące – znają już takie życie. Są ze sobą zżyte, ale nie muszą być adoptowane razem. W stosunku do ludzi są przyjazne, ale muszą pozbyć się lęku. Jeśli ktoś zdecyduje się na adopcję, może liczyć na bezpłatną pomoc w ułożeniu psa – przez fachowca rzecz jasna. Nera jest wysterylizowana, Reks – wykastrowany; oba mają mikroczip oraz szczepienia.

Może znajdzie się dobra dusza, która uratuje psy? Sprawa jest naprawdę bardzo pilna...

Informacje: 42 641 85 86, 698 595 754

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gaju, rozumiem pilność sprawy ale z łatką rottweiler będzie im ciężko znaleźć dom. Ponadto, one z rottweilera nie mają zupełnie nic, to po prostu duże kundelki.

Posted

Są to po prostu mieszańce ponieważ przez 6 m-cy wraz ze znajomymi je karmiłam więc mogę powiedziec że je znam.te zwierzaki przeszły piekło na ziemi w dosłownym tego słowa znaczeniu.mają silne poczucie terytorialne i jako psy stróżujące zdadzą egzamin na 6 z plusem.

Posted

majqa napisał(a):
Gaju, rozumiem pilność sprawy ale z łatką rottweiler będzie im ciężko znaleźć dom. Ponadto, one z rottweilera nie mają zupełnie nic, to po prostu duże kundelki.

na stronie Medora ogłaszane są jako rottwailery...

Posted

Gaja -ciotki mają rację :te psy to zwykle mieszance -może nieco Onkowate -a strasząc chętnych na normalnego psa -odpychacie raczej ich od tych psów ,ktore i tak boją się ludzi bo pewnie nie mialy latwego zycia wczesniej .Może często byly tam na dzialkach same -bez ludzi i tylko dokarmiane -kto wie . Zmieńce im ten opis -bo to ladne dwa spore zwyczajne psy -żadne z nich mixy rottków . Może wtedy prędzej znajdą dom- nawet razem ? Byle nie trafily na lańcuch gdzieś na wieś czy na dzialki uwiązane czy opuszczone ,choć luzem. :shake:

Posted

Te psiaki zostały skrzywdzone okrutnie raz przez swojego pana ,który wiedząc że jest ciężko chory nie zadzwonił choćby do schroniska.Drugi raz przez organizację pro zwierzęcą która po pięknym artykule w prasie i daniu 70 kg karmy dla 3 ponieważ wtedy jeszcze był z nimi ich szczeniak Lizak po prostu się wypięła. właśnie zbliżała się zima jedna mała buda na 3 psy i znikąd pomocy. Brak możliwości dojazdu ,brnięcie zaspami ok4 km to przerosło moje i osób zaprzyjaznionych możliwości . przez ok 6 m-cy karmiliśmy sami woziliśmy gary gorącego ryżu z mięsem . Od znajomej dużą budę przewieżlismy też na swój koszt .Dlatego one są takie jakie są . CZłowiek na stałe i trochę zrozumienia i będą wspaniałymi stróżami zarówno razem jak i pojedyńczo swoim cierpieniem zasłużyły na to

Posted

Nikt nie zaglada na ten wątek a przecież jest dużo hurtowni i innych obiektów których te psiaki mogłyby pilnować.jeżeli są wątpliwości co do psiaków to na pewno rozwieje je rozmowa z fundacją medor tel506761221. Nera i reks czekają na pracę za miskę strawy ipogłaskanie

Posted

Chcemy mieć nowy dom Taki dla siebie.Jesteśmy wierne i bardzo biedne naszym szczęściem jest ''Medor'' ale jak długo możemy trwac zawieszone w pustce.Prosimy o dom.

Posted

Idealne psy stróżujące, bardzo ładne i sam ich wygląd budzi respekt, na pewno nikt niepowołany nie wejdzie sam na teren, którego by pilnowały, tylko jak dotrzeć do osób, które potrzebują psów do pilnowania różnych obiektów?

Posted

Niestety mimo wielu ogłoszeń nikt nie jest zainteresowany.poprosze moze osiedlową telewizję wszystkie chwyty dozwolone jeżeli uchroni się je przed smiercią

Posted

Czyżby nikt nie miał dla nas pracy jesteśmy tanią siłą stróżująco- szczekającą Czas płynie szybko zostało tylko 3 tygodnie a potem będziemy tylko wspomnieniem niektórych osób.

Posted

Witaj Luto, napisz, czy coś nowego się dzieje w ich sprawie, co z telewizją Toya? Czy dzwonił ktoś zainteresowany adopcją? Czasu jest rzeczywiście bardzo mało, to byłoby straszne gdyby musiały zginąć - przecież takie psy wspaniale mogą pilnować komuś terenu.

Posted

niestety cicho i bez echa. Na razie nie ma miejsca ,ale Medor przymierza się do rozdzielenia ich bo przez trzy lata siedzą w jednym boksie, tylko na razie brak miejsca . dziś będę rozmawiała z toyą gdy czegoś sie dowiem to napiszę NERA I REKS czekają

Posted

Oczywiście że się zgodziła tylko pani redaktor czeka na kamerę poprosiłam też exspress o napisanie artykułu o nich może się uda ochronić je przed śmiercią. Miejsce pobytu+ opiekun = życie

Posted

jestem umówiona z TOYĄ na czwartek na ok 13 przy okazji nagrana będzie też Kizzi może chociaż jej się uda bo gabarytowo jest małai naprawdę piękna.

Posted

Byłam dzisiaj w Medorze, ale widziałam tylko Negrę. Była sama w boksie. Reksa nie mogłam znaleźć bo jest kilka innych podobnych psiaków.
Bidulka najpierw trochę poszczekała, a jak zaczęłam coś do niej mówić to chowała się do budy albo za :(
Mam kilka zdjęć ale nieudanych.
I co z tą Toyą ? Udało się ? Ktoś się odezwał ?
Mam nadzieję że psiakami ktoś się zainteresuje, bo przydałby im się dom i to szybko... :(

Posted

toya zrobi program w czwartek ponieważ wczoraj było mało czasu a był jeszcze problem starej suczki żyjącej na cmentarzu [ w sobotę emisja] oraz kizzi z dogo. nera z reksem zostały rozdzielone żeby nie czuły się sforą może wtedy będą pewne jak nie znajdą oparcia w kumplu z boksu