Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

POTRZEBNE DEKLARACJE STAŁE I JEDNORAZOWE

BAKO - średniej wielkości, lecz dobrze zbudowany i bardzo silny pies w typie amstaffa/pitbulla. Sądząc po startym uzębieniu ma około 3, 4 lat. Psu tylko w boksie obecność człowieka nie jest obojętna, (gdy spodziewa się spaceru lub posiłku). Natomiast na spacerze ignoruję człowieka, zarówno wszelkie zaczepki słowne jak i fizyczne pozostają bez echa. Rzadko udaję się na tyle zaciekawić psa by podszedł do opiekuna, a jak się uda to najczęściej pies wykazuje nadpobudliwość seksualną. Pies prawdopodobnie był bity przez właściciela, mruży oczy, kuli uszy i opuszcza łeb, gdy uzna podniesioną rękę lub smycz za zagrożenie. BAKO wykazuje zainteresowanie innymi psami, szczególnie sukami (pewnie ze względu na okres rui), najczęściej jest to obwąchanie i odejście. W stosunku do innych psów pies może wykazywać agresję. Z uwagi na ogromną siłę BAKO oraz nieznajomość jego wcześniejszego losu, pies zostanie wydany tylko i wyłącznie doświadczonej i odpowiedzialnej osobie oczywiście po kontroli przed adopcją i po niej.

Gdy jestem przed boksem Bako, on jest taki jakby nieobecny, staram sie od jakiegos czasu przynosić mu smakołyki. Je bardzo chętnie, bierze delikatnie z reki. Gdy slyszy ujadające psy wtedy nic sie nie liczy. Bako staje sie bardzo uwazny, mięsnie napinaja się i cały czas nasłuchuje. Bako nie może mieć budy w boksie poniewaz bardzo wysoko skacze, odbija sie o ziemie, o ściany i mógłby za pomoca budy przechodzic do boksów obok, a wtedy tragedia murowana!!!! Nie jest sprawa prosta ale powiem wam że ostatnio Bako jest jakis taki bardzo smutny, nie widziałam jeszcze nigdy takie wzroku u psa. Byc może Bako wie, że jego dni mogą byc policzone. Prawda jest taka, że było juz kilka osób zachwyconych psem ale bali się go adotować, bako to ogromna siła i nieznana przeszlość. Boje sie tego że kierownik podejmie w końcu decyzje o konieczności uśpienia psa. Dlatego tez zwracam się z gorąca prośbą o pomoc. Może ktos miałaby jakis pomysl na Bako? Szkoda mi strasznie tego psiaka. Aaaaaa kiedy chciałam podac Bako fiprex na pchły i kleszcze okropnie się wystarszył, zaczął się cofać i staną ostatecznie w roku boksu. oczywiście bez problemu mozna było go "zakropić" ale ta sytuacja daje do myslenia.

Oto Bako na początku pobytu w schronisku:

Bako obecnie:

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BAKO przebywa w schronisku w województwie łódzkim, jestem tam wolontariuszką.

Jeszcze w tym tygodniu Bako zostanie wykastrowany. Jest zaszczepiony przeciwko wściekliźnie.

Dziewczyny od astków pomogły w sprawie Bako. Znalazły miejsce w hoteliku w Bogatyni, bako mógłby tam byc pod okiem szkoleniowca - to dal niego wielka szansa. Potrzebne są jednak deklaracje na hotel. prosimy o pomoc.

Posted

ja od siebie mogę przekazywać miesięcznie 50zł. Mogę tylko tyle ponieważ w fundacji Bernardyn mam swoja podopieczną SOWĘ która tez wspieram finansowo.

Posted

[quote name='MARGOL']ja od siebie mogę przekazywać miesięcznie 50zł. Mogę tylko tyle ponieważ w fundacji Bernardyn mam swoja podopieczną SOWĘ która tez wspieram finansowo.
świetnie! czy możesz dopisac to do pierwszego postu? wpisz:
deklaracje stałe i deklaracje jednorazowe.

mam nadzieję, że kilka się zbierze, choćby po 10zł....to szansa dla tego pręgusa, który zawrócił mi w głowie:loveu:

Posted

bebcik napisał(a):
agaga, a któremuś TTB nie dałabyś sie uwieść? Bo ja mam słabość do tych typkow :)

no tak...ale niektóre są dla mnie jeszcze bardziej ujmujące od innych i właśnie bako jakoś szczególnie wlazł mi w serce ;)

Posted

daj spokój bo mi głupio:oops::evil_lol:

mamy zatem 80zł stałych deklaracji :multi:
bardzo proszę o jeszcze...może ktoś bazarki na bakusia jakieś może zrobić?

Posted

ja moge przekazać sztuczna bizuterie na bazarek ale podejrzewam że nie podolam pod natłokiem obowiązków prowadzic i pilnowac bazarku. jesli ktos bedzie chetny na zorganizowanie bazarku to prosze o wiadomość, przesle fotki kolczyków. z gory dziekuje.

Posted

MARGOL napisał(a):
ja moge przekazać sztuczna bizuterie na bazarek ale podejrzewam że nie podolam pod natłokiem obowiązków prowadzic i pilnowac bazarku. jesli ktos bedzie chetny na zorganizowanie bazarku to prosze o wiadomość, przesle fotki kolczyków. z gory dziekuje.

to wyślij do mnie, ja jutro chyba będę robić bazar na nasze psiska.

Posted

kurcze to tak jak z naszym Semirem któremu żyć się nie chciało, a w Bogatyni dostał drugie zycie i jest już w nowym domu i Drops który miał dostać na dniach zastrzyk... a w Bogatyni wiedzie rajskie życie:) no tylko także jest psem trudnym i juz prawie rok czekamy...i mamy nadzieję. Ale deklaracje koniecznie!!
Margol skoro boisz się takie decyzji kierownika to powiedz jaka jest sytuacja, że poruszyłaś jego sprawę, że trwa zbiórka funduszy i aby miał to na uwadze i ewentualnie dał znać jeśli taka decyzja zapadnie. My tak zrobiłyśmy z Dropsem i się udało:)

Posted

oczywiście dogadam sprawę z kierownikiem, juz raz mielismy sytuację gdzie los jednej suni wisiał na włosku, udało się jednak, trochę czekalismy ale sunia jest teraz w najlepszych rękach, w fundacji Bernardyn!!!!