Charly Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Ashley']No proszę, a nasz vet mówił, że popuszczanie moczu po kastracji przez psa to wielka rzadkość... Mój pan pies też niestety zaczął "przeciekać" po kastracji. Dostaliśmy Propalin i działa - daję 2*dziennie po 0,7, pies waży prawie 40 kg więc dawka nie jest dla niego za duża, ale niestety - jeśli tylko przestaję podawać, to podsikiwanie wraca w ciągu dwóch dni, tak więc raczej już syropek do końca życia...[/QUOTE] Są weterynarze, którzy twierdzą, że to wykluczone! Absolutnie! Quote
Charly Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 W jakim wieku Wasze psy (samce) zostały wykastrowane i w jakim czasie po kastracji zaczęły popuszczać? Mój psiak:kastracja w wieku ok 10 lat (jest ze schroniska więc mogę tylko strzelać, ale jest starszy już), 2 miesiące po kastracji zaczął przeciekać. Propalin działa. Quote
Ashley Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Mój został wykastrowany w wieku 7 lat i 7 miesięcy - powodem były guzy hormonalne, które tworzyły się w okolicach odbytu. Guzki już nie powstają (tfu, tfu, tfu), ale pokapywanie zaczęło się bardzo szybko, bo kilka dni po kastracji...Propalin stosujemy od +- 9 miesięcy i działa. Quote
magda_z Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Pongo był kastrowany w kwietniu 2007r jak miał 5 lat. Zaczął popuszczać w wakacje czyli gdzieś tak po 2-3 miesiącach. Wet zrobił wszystkie badania, które wyszły ok, ale pies niestety nadal popuszczał, więc pojechaliśmy do innego, który także nie miał pomysłu co to może być, później do kolejnego, aż w końcu po 3 latach trafiliśmy do wetki, która poleciła nam propalin, nie była pewna czy on pomoże, ale spróbowaliśmy i są rezultaty :) I tak Pongo już od sierpnia bierze propalin i z popuszczaniem jest spokój :) Niestety będzie musiał dostawać go już do końca życia, bo każda próba zmniejszenia dawki na mniej niż 0,9ml/dzień (o odstawieniu nie wspominam) kończy się powrotem do problemu. Quote
Charly Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Dzięki za Wasze odpowiedzi (jeśli ktoś z Was intersuje się homeopatią i/albo propalin przestał działać, może spróbować podać ArnicaC200- podobno działa b. dobrze, podobno pourazowo, podobno tez na takie dolegliwości. Podobno- nie próbowałam.) Quote
yokoona Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 A co byscie polecili dla psa z uszkodzonym pecherzem? Nie pytam o leki, bo jest to nieodwracalny stan. Nie mam tylko pomysłu jak sobie radzić z ciągłym popuszczaniem? Czy są jakies pampersy dla psów? Albo znacie jakieś inne sposoby, żeby pies mógł swobodnie chodzić po domu i nie musiał leżeć na legowisku jedynie? I jak urzadzić legowisko? Brakuje mi pomysłów, a juz nie nadążam ze scieraniem. Bęę wdzięczna za rady. Quote
ewtos Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Ja używałam najmniejszych pieluch niemowlęcych (dla pudelki mini), bywa u mnie gościnnie w czasie świąt , wakacji. Zanim została postawiona diagnoza i zalecono propalin zakładałam jej pieluchę i tak spała i chodziła po domu, zdejmowałam tylko na spacery. Quote
Charly Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 yokoona napisał(a):A co byscie polecili dla psa z uszkodzonym pecherzem? Nie pytam o leki, bo jest to nieodwracalny stan. Nie mam tylko pomysłu jak sobie radzić z ciągłym popuszczaniem? Czy są jakies pampersy dla psów? Albo znacie jakieś inne sposoby, żeby pies mógł swobodnie chodzić po domu i nie musiał leżeć na legowisku jedynie? I jak urzadzić legowisko? Brakuje mi pomysłów, a juz nie nadążam ze scieraniem. Bęę wdzięczna za rady. yokoona jeśli chcesz spróbować leku homeopatycznego, to własnie tą arnicę (moj post powyżej) polecono mi dla psa z uszkodzonym pęcherzem. (Ale mój nie ma uszkodzonego pęcherza). odnośnie higieny ostatnio czytalam coś w tym temacie, głownie legowiska. Poszukam i wstawię. Quote
yokoona Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Będę bardzo wdzięczna za rady odnośnie higieny. Zapytam weterynarza o ten lek, może faktycznie coś zadziała, choć ostatnio mówił, że już nic się nie da zrobić ;/ Quote
Charly Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 yokoona napisał(a):Będę bardzo wdzięczna za rady odnośnie higieny. Zapytam weterynarza o ten lek, może faktycznie coś zadziała, choć ostatnio mówił, że już nic się nie da zrobić ;/ to jest lek homeopatyczny i raczej wątpie, żeby weterynarz go zamówil/poparł....;) dzis wieczorem poszukam linków odnośnie czystości Quote
Charly Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='yokoona']Będę bardzo wdzięczna za rady odnośnie higieny. Zapytam weterynarza o ten lek, może faktycznie coś zadziała, choć ostatnio mówił, że już nic się nie da zrobić ;/ zapomnialam. tutaj link do wątku Lolusia, który jest na pieluszkach. Nie sledzę tego wątku, ale pytania odnosnie higieny kieruj proszę do użytkowniczki o nicku togaa. http://www.dogomania.pl/threads/132968-Loluś-w-pieluszkach-szuka-wyjątkowego-domu-!! Quote
yokoona Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Dziękuje za linka. Już napisałam i czekam na odp :) Pozdrawiam :) Quote
Recommended Posts