paco Posted November 16, 2003 Posted November 16, 2003 Witam Chcę podzielić się z Wami moją radościa z powodu nowego lokatora - białego bullika o imieniu Hugo. Mieszka z nami od 8 listopada, ma w tej chwili 10 tygodni. Niestety jest zdeklarowanym członkiem klubu gryzoni, ale mimo rozległych ran jesteśmy niezwykle szczęśliwi (myślę, że powoli stajemy się bulloholikami :lol: ). Pozdrawiamy. Ania, Wojtek i Hugo Quote
tufi Posted November 16, 2003 Posted November 16, 2003 Serdecznie witamy! Prosze o zdjecia, z jakiej hodowli, jakie umaszczenie? Piszcie szybciutko! Az sie cala trzese - kocham te psiaki :) Quote
GOSIA09 Posted November 17, 2003 Posted November 17, 2003 Nie martw się ja też mam bullka małego gryzonia ma 3 miesiące i gryzie straszliwie ale też się cieszę mimo ran :) myśle że się odzwyczai z wiekiem Quote
tufi Posted November 17, 2003 Posted November 17, 2003 Oj, skad ja to znam... ;) Jesli bym miala wypisac tu wszystkie straty spowodowane przez Beri, szczegolnie w okresie zabkowania, to by wyszla porzadna powiesc ;) Wspomne tylko o kwiatku i doniczce, zapalniczce, sprzaczkach od plecaka, kaktusie, materacu z gabki... Po rekach nas jakos nie gryzla :) Odzwyczaila sie szybko, ale jak sie na nas obrazi, ze za dlugo nie wracamy, to jeszcze jakies papiery podrze. No i podstawa jest wyciaganie waty z maskotek. Taki juz jest ten potwor 8) Quote
tufi Posted November 18, 2003 Posted November 18, 2003 Na razie do domu rodzinnego zabieram tylko Bilbo, bo szalona Beri moglaby w zabawie zrobic krzywde mojej 16-miesiecznej siostrzyczce. A Bilbo to spec od wyszukiwania zabawek :) Jak Marysia zabkowala, zapodzial sie nam gdzies gryzak chlodzacy - wystarczylo odnalezc psa :) A razem z nia i gryzak. Bilbuni trudn jest zrozumiec, ze to wszystko, co lezy na podlodze, to niekoniecznie dla niej do zabawy. A takie male, chodzace i piszczace "Cos" to maly czlowieczek. Ale takiego malego czlowieczka mozna przynajmniej szybko wylizac - bo jest mniejszy ;) Quote
paco Posted December 27, 2003 Author Posted December 27, 2003 Witam! Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie posty. Kilka słów o naszym bulu. Ma już 3,5 miesiąca, waży 12 kg. Jest cały biały z wyjątkiem prawego uszka i brwi, które są ciemnobrązowe. Hugo pochodzi z nowej bydgoskiej hodowli Bullet Proof . Ojcem jest Anglik z pochodzenia Beetlejuice Kiladath, matka - Laydy - pochodzi z hodowli Taurus. Nasz piesek już się uspokoił (ale tylko trochę :), wychodzimy już z nim na spacery, uwielbia biegać ( na szczęście nie za ludźmi). Bardzo lubi podróżować samochodem, jest maksymalnym narcyzem - co chwila przegląda się w lustrze (sam, z piłeczką, z maskotką itp czyli w każdej wersji). Jak każdy bul niszczy, psuje, jest uparty i złośliwy, jest też odważny i skory do zaczepki. Słowem jest kochany. Pozdrawiam Ania, Wojtek i Hugo Quote
tunio Posted December 27, 2003 Posted December 27, 2003 to wiele szczescia i radosci z malego rozbojnika :D. Bedziecie wystawiac ?I moze zagladaj tu do nas czesciej ? :roll: A gdzie foteczki malego chomiczka ? :evilbat: Quote
paco Posted December 27, 2003 Author Posted December 27, 2003 Mam mały problem z zamieszczeniem zdjęć, szczerze mówiąc nie wiem jak to technicznie wykonać . Może masz jakąś radę. Niestety nie mogę cześciej zaglądać na forum, bo aktualnie pracuję poza miejscem zamieszkania i nie mam dostępu do internetu. Jeśli chodzi o wystawy, to chyba się skusimy. Pozdrawiam, Ania. Quote
tunio Posted December 27, 2003 Posted December 27, 2003 Aniu zajrzyj do administracji tam jest wszystko napisane :D.JEsli nie napisz na Priva do Boss Tona i powiedz ze ja Cie do niego skierowalam (ma anielska cierpliwosc i jest nadzieja ze mnie nie zamorduje :lol: ) To moze do zobaczenia na jakiejs wystawie :) serdecznie pozdrawiam carry Quote
MSMIMI Posted December 27, 2003 Posted December 27, 2003 paco! możesz także przysłać mi zdjęcia na maila msmimi@wp.pl ja je tu zamieszczę pozdrowienia :P Quote
Matisse Posted December 27, 2003 Posted December 27, 2003 Aniu postaraj sie o zdjecia, bardzo chetnie zobacze malego :) Quote
tufi Posted December 27, 2003 Posted December 27, 2003 piekny :) Tylko zacznijcie juz dbac o uszy, zeby nie bylo pozniej zdziwienia, ze nie stana. Zachecam tez do odwiedzenia forum Pumki - spotykaja sie tam bullomaniacy :) http://puma.hbz.pl Quote
wiwa Posted December 28, 2003 Posted December 28, 2003 A jaki ma ryjek z profilu? Wygląda na rozbójnika. Życzę powodzenia w chowaniu bulka. Quote
zaba14 Posted December 28, 2003 Posted December 28, 2003 śliczny bullik ;-) pozdrawiam i niech piesiu zdrowo rośnie :D Quote
paco Posted January 10, 2004 Author Posted January 10, 2004 Witam ! Dzieki_za_wszystkie_posty!_Muszę_się_pochwalić,_że_byliśmy_z_rodzinką_na _nartach,_oczywiście_z_naszym_kochanym_psiaczkiem_ i_naprawdę_nie_ spodziewalismy_się,_ że_będzie_tak_grzeczny_w_nowym_otoczeniu! Za_każdym_razem_gdy_gdzieś_wyjeżdżamy,a_zdarza_ się_to_bardzo_często,_sprawdza_przede _wszystkim_czy_zabralismy_ze_sobą_jego_"domek"_ czyli_klatkę_i_posłanie,_zabaweczki_i_jedzenie._Wtedy _może_spokojnie_podrózować!_Bardzo_go_kochamy! Całusy_dla_wszystkich_nowych_bulloholików!!!!! Ania,Wojtek_i_Hugo! Quote
paco Posted January 25, 2004 Author Posted January 25, 2004 Witam i gorąco wszystkich pozdrawiam ! Postanowiłam napisać , aby pochwalic sie naszym kochanym pyszczkiem. Bylismy ostatnio u weta (kontrolnie) i usłyszeliśmy, że nasz Hugo to wzorcowy okaz małego bulika. Jestem naprawdę bardzo szcześliwa, bo wkładam dużo miłości i wysiłku w pielęgnację i wychowanie naszego smoka, który aktualnie zmienia zabki i mówiąc ogólnie jest dość niespokojny !!!! Ale jak to mówią; "co nas nie zabije to nas wzmocni" Całusy, pozdrowienia, Ania Wojtek i Hugo. Quote
tunio Posted January 25, 2004 Posted January 25, 2004 Paco nie przejmuj sie minie to raczej szybko :fadein: .Lacze sie z Toba w oczekiwaniu na szkody bo moj 8.5 m-cny wilczarz takze zabkuje :sweetCyb: Quote
paco Posted January 26, 2004 Author Posted January 26, 2004 Mam taką nadzieję, że się trochę uspokoi gdy wyrosną mu wszystkie nowe ząbki. Muszę jednak przyznać, że nie ma na swoim koncie kompletnie żadnych zniszczeń!!!! Może dlatego, że cały czas mam go na oku. Aktualnie bowiem nie pracuję na etacie, ale głównie w domu. Przede wszystkim ogromną rolę odgrywa to, że zdecydowaliśmy sie na zakup dużej klatki tzw. kenelowej w której nasz psiak ma swoje posłanie. W ten sposób unikamy problemu gryzienia gdy np, wychodzimy z domu. Mamy pewność , że nic sobie nie zrobi przegryzając np, jakieś przewody. Poza tym uwielbia ten swój domek. Naprawdę polecam takie rozwiązanie. Całusy, pozdrowienia !!! Ania, Wojtek i Hugo. Quote
tunio Posted January 26, 2004 Posted January 26, 2004 PAco alez ja mam ta klatke tylko w tym problem ze on juz wyrosl z najwiekszego rozmiaru :lol: A szkoda bo naprawde ja uwielbial i byl smutny kiedy sie nie miescil juz :( Obecnie porzucona klatka zostala zaadoptowana przez jednego z pozostalych psow ktory miesci sie bezproblemowo :lol: Poza tym ja takze jestem praktycznie ciagle w domu jednakze chwila nie uwagi i juz np.zabiera sie za gryzienie stolu......Ale ogolnie powazniejszych zniszczen nie ma na swoim koncie i tez malutko niszczyl :hmmmm: Quote
paco Posted January 26, 2004 Author Posted January 26, 2004 Masz rację, przy tak dużej rasie to i najwieksza klatka szybko staje się nieprzydatna! Jesli chodzi o podgryzanie mebli, to faktycznie próbuje bez przerwy coś schrupać. Musimy być cierpliwi, to minie !!!!! pozd. Quote
paco Posted January 26, 2004 Author Posted January 26, 2004 Cześć! Nasza ukochana biała myszka skończy 9 lutego 5 miesięcy! Jest już z niego kawał chłopa. Wczoraj go ważyłam i ma 16 kilo. Mam nadzieję, że to w miarę dobra waga. :fadein: Quote
Recommended Posts