gosia1701 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 (edited) [FONT=Palatino Linotype]Dawny wątek: PIĘKNE owczarki i mixy z Psiego Anioła (Warszawa) Przedstawiam Wam piękne i kochane ONki i mixy z Azylu pod Psim Aniołem w Warszawie - Falenicy, które szukają domów. Wszystkie psiaki bardzo potrzebują ogłoszeń! POST #1 - W PILNEJ POTRZEBIE POSTY #2 #3 - PSY POSTY #4 #5 - SUCZKI POST #6 - W NOWYCH DOMACH POST #7 - ZA TM PILNIE POTRZEBUJĄ POMOCY: Efi Efi trafił do Azylu po tym, jak przybłąkał się na posesję ludzi, którzy nie mogli go zatrzymać. Piękny, duży ONek o cudownym charakterze - uwielbia rozdawać buziaki! Mimo wieku (ok. 7 lat) wciąż zachowuje się jak młodziak :) Niestety bardzo boi się burzy. ************************************* Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 502 385 252 lub 501 258 303 mail: azyl@psianiol.org.pl[/FONT] Edited November 2, 2012 by gosia1701 Quote
gosia1701 Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 (edited) [FONT=Palatino Linotype]PSY Max Maksio został znaleziony na pl. Szembeka. To cudowny, młody (ok. 2 lata), kochany psiak. Ze względu na duże rozmiary (jest sporo większy od ONka) i ogromną energię najlepiej, żeby trafił do domu z ogrodem. Borys Borys - pies o niesamowicie smutnym spojrzeniu... Został znaleziony w Falenicy podczas burzy - zaklinował się w ogrodzeniu jednej z posesji. Borys ma ok. 3 lata. Jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, chociaż wobec obcych jest trochę nieufny. Nie akceptuje innych psów. Jest spokojny i posłuszny, ładnie chodzi na smyczy. Rex Rex to młody ok. 3 letni pies wielkości owczarka niemieckiego. Były właściciel chciał się go pozbyć w okrutny sposób wywożąc go do lasu gdy pies wrócił był bardzo źle traktowany, na szczęście dobry człowiek odebrał go i zaopiekowali się nim. Rex bardzo odżył uwielbia towarzystwo człowieka, jednak boi się podniesionej ręki. Pięknie chodzi na smyczy, uwielbia długie spacery. Stosunek do kotów – nieznany. Suczki lubi, inne samce – niekoniecznie. Jest zdrowy. Rex szuka domu chętnie z ogródkiem na terenie Warszawy. [/FONT] Edited November 2, 2012 by gosia1701 Quote
gosia1701 Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 (edited) [FONT=palatino linotype]psy Grom Historia Groma jest bardzo smutna. Został wyrzucony z samochodu. Nic w tym dziwnego, bardzo czesto tak się dzieje. Ale Grom został wyrzucony perfidnie, w metalowym kagancu i na dodatek daleko od terenow zamieszkałych! Gdyby Grom nie został znaleziony przez ludzi, którzy przypadkowo przejeżdzali drogą, w którą wjechali przez pomyłkę, Grom odszedłby w męczarniach. Bez pomocy nie miał szans na przeżycie, miał założony kaganiec, nie mógł nic zjeść, nie wspominając o napiciu się. Pies trafił do naszej fundacji, jest już wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Woli towarzystwo kobiet. Prawdopodobnie mężczyzna musiał mu zrobić krzywdę... Nie nadaje się do domu z psami, kotami i dzieci. Grom jest już starszym psem, ma ok. 9 lat i bardzo pilnie szuka domu na resztę swojego życia. Jogi Wzrost: wysoki Wiek: Wygląd: mix owczarka niem. Zachowanie: miły, spokojny, grzeczny, nie lubi innych psów Pochodzenie: Znaleziony przez pewnego pana. Pies miał na sobie "wiejską" obrożę związaną drutem a także miał złamaną łapę [/FONT] Edited November 4, 2012 by gosia1701 Quote
gosia1701 Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 (edited) [FONT=Palatino Linotype] SUCZKI[/FONT][FONT=Palatino Linotype] Tara Razem z pięcioma innymi psami mieszkała w kawalerce. Gdy właścicielka przestała sobie z nimi radzić - oddała do schroniska... Tara jest ładna, młoda (ok. 4 lata), ale niestety lękliwa. Boi się obcych ludzi, na jej zaufanie trzeba sobie zapracować. Uczy się chodzić na smyczy - wychodzi jej to coraz lepiej :) Potrzebuje cierpliwego i doświadczonego opiekuna. Diana Wątek: KLIK Diana ma strasznego pecha - już cztery razy wracała z adopcji! Trafiała i do Azylu i na Paluch... Sunia jest jeszcze młoda - ma ok. 5 lat. Nie akceptuje innych psów, natomiast lubi ludzi. Nie ma łatwego charakteru, potrzebuje doświadczonego opiekuna. Jest pojętna, karna, przeszła profesjonalne szkolenie. Diana już tyle czasu czeka na dom... Faza Znaleziona w Starych Babicach jako przerażone, ośmiomiesięczne szczenię - teraz ma ok. 4 lata. Bojaźliwa, ale chętna na kontakt z człowiekiem. Lubi inne psy. Energiczna, potrzebuje dużo ruchu. Słabo chodzi na smyczy ale od niedawna ma codzienne spacery i wychodzi jej to coraz lepiej :) Nadia Sunia ma ok 1,5 roku, jest grzeczna, lubi inne psy, ładnie chodzi na smyczy. Została zabrana z ulicy przez patrol interwencyjny. [/FONT] Edited November 2, 2012 by gosia1701 Quote
gosia1701 Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 (edited) [FONT=palatino linotype]suczki.... Pumba Wzrost: wysoki Wiek: ok. 7 lat Wygląd: owczarek niemiecki Zachowanie: bardzo przyjacielska suczka, ładnie chodzi na smyczy, nie wszystkie psy toleruje, jeździ na pogadanki do szkół, niezbyt dobrze czuje się w schronisku Pochodzenie: znaleziona w Falenicy przez wolontariuszki Delfina DELFINA- to starsza (ok 9 lat) suczka mix owczarka niemieckiego która nigdy nie miała prawdziwego domu. Delfina całe swoje dotychczasowe życie mieszkała w komórce. Chodziła głodna, były właściciel nie karmił jej, od czasu do czasu wylał jej zlewki z obiadu. Sąsiedzi po kryjomu ją dokarmiali. Delfina co chwile rodziła szczeniaki które były właściciel zabijał na jej oczach. Suczka nigdy nie zaznała miłości. A mimo to jest naprawdę kochaną i bardzo spokojną sunią. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Uwielbia przebywać w domu, pewnie dlatego, że nigdy nie mogła do niego wchodzić. Delfina lubi inne psy, koty oraz dzieci. Pilnie szukamy dla niej domu, żeby mogła jeszcze przekonać się co to znaczy dom i miłość człowieka do psa. Sigma Wzrost: wysoki Wiek: ok. 6 lat Wygląd: mix owczarka niem. szara Zachowanie: sunia jest bardzo grzeczna, lubi inne psy, bardzo ładnie chodzi na smyczy, Pochodzenie: Znaleziona w Warszawie niedaleko centrum zdrowia dziecka Adela Wzrost: wysoki Wiek: Wygląd: mix owczarka niem. Zachowanie: Pochodzenie: Odebrana właścicielowi z gospodarstwa [/FONT] Edited November 13, 2012 by gosia1701 Quote
gosia1701 Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 (edited) W NOWYCH DOMACH: -Szekla -Władzia -Misza -Zuzia -Barek -Imbir -Ranga -Ramzes -Blanka -Wilk -Kapsel -Sara -Renia -Torina -Lolek -Pako Edited November 4, 2012 by gosia1701 Quote
gosia1701 Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 (edited) [FONT=palatino linotype]za tęczowym mostem[/FONT] ~Nemo ~Wesołek ~Franek ~Azor ~Max ~Argo Edited November 2, 2012 by gosia1701 Quote
Anashar Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 A czy psiaki są na ONkowej stronie? www.owczarki.eu ;) Quote
koosiek Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='Anashar']A czy psiaki są na ONkowej stronie? www.owczarki.eu ;) Widzę, że Gosia dodała już Rangę, Miszę, Argo i Maksa :) Chciałam dodać resztę, ale nie mogę się zarejestrować, wyskakuje błąd. Quote
Tora&Faro Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Kurcze wszystkie piękne......Tara taka smutna.... Quote
Anashar Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 koosiek napisał(a):Widzę, że Gosia dodała już Rangę, Miszę, Argo i Maksa :) Chciałam dodać resztę, ale nie mogę się zarejestrować, wyskakuje błąd. Mój błąd. Strona przechodzi gruntowne zmiany i zły link był podany ;) Już wszystko działa. Quote
koosiek Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='Tora&Faro']Kurcze wszystkie piękne......Tara taka smutna.... Tak, wszystkie piękne :) I proszą o ogłoszenia! A Tara to terrorystka, ostatnio wróciłam ze schroniska z rękami całymi w czerwonych pręgach po pogryzieniu - próbowaliśmy zapiąć jej smycz, złapałam za obrożę no i dostałam... Ale osobom, które zna, daje się spokojnie zapiąć. [quote name='Anashar']Mój błąd. Strona przechodzi gruntowne zmiany i zły link był podany ;) Już wszystko działa. Nie działa ;) Po kliknięciu na "załóż konto" wyskakuje: [404] File Not Found : Plik nie istnieje Podany w zapytaniu URL /nuser nie został odnaleziony na tym serwerze. The requested URL /nuser was not found on this server. Quote
Tora&Faro Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Jeśli chodzi o ogłaszanie psiaków to do dyspozycji jest większa liczba zdjęć i tekst, czy tylko te informacje z pierwszych postów? Widzę że niektóre psiaki mają swoje wątki, ale nie wszystkie.... Quote
Anashar Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 [quote name='koosiek'] Nie działa ;) Po kliknięciu na "załóż konto" wyskakuje: Ależ działa. To może być wina tymczasowych plików internetowych ;) Inni się rejestrowali od tego czasu :evil_lol: Bezpośredni link: http://owczarki.eu/nowy_user Quote
Tora&Faro Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 [quote name='Bonsai']To ja wkleję jeszcze jedno zdjęcie Tary... Na tym też taka smutna....żal mi jej bardzo....:( Quote
mysza 1 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 A nie ma więcej zdjęć Tary nie zza krat? Byśmy ją poogłaszały. Gosia, dostaniesz bęcki :evil_lol: teraz ja nie przestanę mysleć... Quote
Bonsai Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Ja nie mam innych jej zdjęć. Sunia boi się smyczy, chyba nie wychodzi na spacer... Quote
mysza 1 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Bonsai napisał(a):Ja nie mam innych jej zdjęć. Sunia boi się smyczy, chyba nie wychodzi na spacer... Podobno jak kogoś zna to wychodzi, tak zrozumiałam. Kurczę, niedobrze :( Quote
Tora&Faro Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Mysza....liczyłam na to że Ciebie też Tara chwyci za serducho;) wiem...okropna jestem:evil_lol: Bonsai dowiedz się czegoś jeśli to możliwe.... Quote
koosiek Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Tora&Faro napisał(a):Jeśli chodzi o ogłaszanie psiaków to do dyspozycji jest większa liczba zdjęć i tekst, czy tylko te informacje z pierwszych postów? Widzę że niektóre psiaki mają swoje wątki, ale nie wszystkie.... Oczywiście, do dyspozycji są dłuższe opisy i więcej zdjęć, powiedz tylko, którego psiaka :) Zresztą więcej zdjęć można zobaczyć po kliknięciu w imię psiaka. mysza 1 napisał(a):A nie ma więcej zdjęć Tary nie zza krat? Byśmy ją poogłaszały. Chyba innych nie ma... Ogólnie podobno jest osoba zainteresowana jej adopcją, ale Tara musiałaby najpierw nauczyć się chodzić na smyczy... Wychodzi z jedną z pracownic, którą Tara zna i ona nie ma problemu z zapięciem jej smyczy. Quote
koosiek Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 [quote name='Anashar']Ależ działa. To może być wina tymczasowych plików internetowych ;) Inni się rejestrowali od tego czasu :evil_lol: Bezpośredni link: http://owczarki.eu/nowy_user Działa, już kilka psiaków dodanych :) Natomiast mi komputer nie działa i Imbir dodał się podwójnie, w dodatku bez zdjęcia - można to poprawić? Quote
mysza 1 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 koosiek napisał(a):Oczywiście, do dyspozycji są dłuższe opisy i więcej zdjęć, powiedz tylko, którego psiaka :) Zresztą więcej zdjęć można zobaczyć po kliknięciu w imię psiaka. Chyba innych nie ma... Ogólnie podobno jest osoba zainteresowana jej adopcją, ale Tara musiałaby najpierw nauczyć się chodzić na smyczy... Wychodzi z jedną z pracownic, którą Tara zna i ona nie ma problemu z zapięciem jej smyczy. Nam obu chodzi o Tarę. Trochę błędne koło, bo co z ogłaszania skoro nie bardzo ze smyczą... A pewnie wychodzi raz w tygodniu, w końcu jedna osoba nie ma za wiele czasu. Quote
gosia1701 Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Diana i Szekla też już na owczarki.eu Quote
Recommended Posts