Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki Waszym głosom przytulisko p.Ali Orzechowskiej wygrało jako kandydat dogomanii na przytulisko które ma dostać pomoc w postaci karmy na stronie Krakvet, teraz zaczął sie najważniejszy etap, głosowanie na tej własnie stronie. Bardzo prosze Was o głosy na przytulisko p. Ali bo to dla niej być albo nie być, dzięki Wam może wygrać.
Oto instrukcja jak głosować na Krakvecie, zarejestrowanie się na tej stronie zajmuje tylko chwilę a dla p. Ali to szansa jak nigdy. Błagam Was o głosy na jej przytulisko i z góry bardzo dziękuję:

Na KrakVecie głosujemy na pozycję siódmą:

Prywatne przytulisko Ali Orzechowskiej

Instrukcja głosowania w Krakvecie:

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - wrzesień 2010”
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 7 (siodmą) "Prywatne przytulisko Ali Orzechowskiej" i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz login zaczynasz od punktu nr 6!
Tu bezpośredni link do wątku na kórym jest głosowanie (przegrywamy z Brzegiem:-()
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=12503&start=0

Posted

U Misia wszystko ok. Cały czas zachowanie jest takie samo-przychodzi na głaski i pieszczoty, ale nadal jest spięty i na każdy gwałtowny ruch ucieka. Gdy robię coś za blisko niego jak jest w budzie to ostrzegawczo atakuje, to wszystko jest agresja lękowa-ten pies musiał na prawdę wiele przeżyć złego.
Niestety, ale z psami to on kolegą nie będzie-musze bardzo pilnowac aby jakiś do niego łapy nie wsadził czy nosa , bo atak od razu.
Dostał Misio dziś taki pieniek do kojca aby na niego sikał a anie na ścianę czy bude...ciekawe czy zadziała:)

Posted

luka1 napisał(a):
są strach z którymi pies nie potrafi sobie poradzić. Trzeba wierzyć że Misiek sobie z nimi poradzi.

Też sie tego boje że on zacznie traktować budę jak azyl i za jakiś czas jak nabierze pewności zacznie tego miejsca bronić i atakować.
Może rzeczywiście trzeba jego przypadek skonsultować z jakimś szkoleniowcem.
Aniu czy macie takiego kogoś w Brodnicy ?

doszły wpłaty od

MAŁGORZATA M - 10zł
K_OFEINA I HARRY76 - 40zł
MARIUSZ PP - 10zł
go-ja - 20zł
Bartek B - 100zł
SYLWIA S - 3zł

Bardzo dziękujemy

Posted

W Brodnicy nie ma żadnych behawiorystów ani dobrych szkoleniowców- zresztą chyba nasze całe województwo kuleje w tym temacie. Pomoc behawiorysty przez telefon nic tu nie da, ewentualnie ktoś musiałby przyjechac poobserwować.
Tak jak Luka napisała-niektóre psy nie potrafią sobie poradzić do końca ze swoimi strachami....sama mam u siebie w końcu adoptowaną sunię z Boguszyc Fibulkę, która 1,5 roku się przełamywała a i tak ma czasem dziwne zachowania paniki .
Oczywiście nie chcę tu wyrokować źle, ale w tej chwili choć bardzo bym chciała nie założę mu obroży-bo ręce są mi potrzebne do pracy, Misio siedząc cały czas w kojcu bedzie go traktował jak swój własny azyl i bedzie bronił przed obcymi.

Posted

k_ofeina napisał(a):
No pewnie, że obserwacja to podstawa, ale kurcze może warto popytać, ja zapytam Behawiorystki, która zajmuje się moim Lolkiem:)A nóż kogoś poleci :)

super
Ja napisałam do Jamora i zaprosiłam go na watek on też ma doświadczenie z trudnymi przypadkami