Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bo dla mnie w ogóle stosowanie jakiejś dziwacznej karmy przy chorobach serca zalatuje paranoją. No ok, mało sodu przy podwyższonym ciśnieniu, słabym krążeniu - no ale co poza tym?
Schorzenia przewodu pokarmowego, metaboliczne, alergie pokarmowe - ok, dieta jest tam bardzo ważna, ale choroby serca? No ale jaka kasa dla koncernu :diabloti:

Posted

zapisuję sobie, żeby nie zgubic wątku :-) i lece przeczytać jeszcze raz, mój portfel odetchnął z ulgą, że nie jestem skazana tylko na RC. Tak jak piszesz Martens, w RC Hepatic i białka i tłuszczu jest po 16%. To dla watrobowców, z tego wynika, dobra będzie karma z takimi poziomami b/t.

Posted

a jaką konkretnie karmę? a czym one się różnią? bo się na tym nieznam, i sądziłam, że jeżeli jest porównywalny poziom białka/tłuszczu w różnych karmach, to są one (karmy) porównywalne, ale widać myliłam się. Na opakowaniu RC doczytałam tylko, że jest to białko "wysoko przyswajalne" cokolwiek to znaczy.

• 3 months later...
Posted

Moim zdaniem najlepiej jak weterynarz dobierze pieskowi karmę. Wtedy ma się pewność, że będzie ona pozytywnie wpływała na stan zdrowia psiaka. Moim zdaniem nie ma co eksperymentować z karami i po prostu lepiej udać się do kogoś kto się na tym naprawdę zna.

Posted

No to zależy, bo weci dietetykami niestety nie są i zwykle polecają, to co mają na półce w gabinecie... W przypadku Royala to Hepatic praktycznie z samych roślin, a w cenie najdroższej cielęciny :razz:

Kajusza, w kwietniu musiałam przeoczyć wątek; moja sunia w tej chwili je bezzbożowego Wolfsbluta Dark Forest z dziczyzną (20% białka, 10% tłuszczu) i bardzo jej służy; to najlepsza karma jaką mieliśmy od czasu choroby ;) A moi weci nawet o niej nie słyszeli :evil_lol:

Posted

Ja od ok. 1,5mesiąca daje Wedze Trovet Hepatic, i bardzo jej służy - chętniej go je, przytyła (a je mniej niż norma przewiduje) i wg mnie teraz ma dobrą kondycje. Leków już też nie musi brać :-) We wrzesniu ide na kolejną kontrolę i mam nadzieje, że będę mogła odstawić karmę wet. Chciałabym przejśc z nią na barfa, ale mam różne obawy. Jak nie wypali to chyba próbuję tą którą polecasz :-)