Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, znajomy szuka molosowatego - do towarzystwa dla swojej 10 -letniej suni mastifki neapolitańskiej. Piesek mieszkałby w domu z ogrodem. Znajomy zastrzegł, że jedynie na samym początku, w okresie adaptacji psiaków - wzajemnego poznawania i akceptowania- pies mógłby przejściowo przebywać w kojcu.
W domku jest też dziecko - w wieku szkolnym. Żona znajomego najczęściej przebywa w domu. Możecie pomóc w poszukiwaniach?

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli chodzi o mnie i CCty to na chwile obecna jest Elza, mam tez info o psie CC do oddania ale czekam na konkrety od wlasciciela.
Jak cos wpadnie mi w oko molosowatego do adopcji to dam znac.
Jakie rasy wchodza w gre? Czy np cos duzego, nie rasowego tez moze byc?

Posted

Najchętniej jednak molosy -wymienił doga, mastifa, ale myślę, że inne też mogłyby być (ew. w typie rasy, wyglądające jak molosy). Piesek powinien akceptować inne psy, no i dzieci. Powiedział, że po psa może pojechać - więc transport nie stanowi problemu. Wizyta przedadopcyjna - jeśli to konieczne - a jest - też może być.

Posted

ossa98 napisał(a):
Najchętniej jednak molosy -wymienił doga, mastifa, ale myślę, że inne też mogłyby być (ew. w typie rasy, wyglądające jak molosy). Piesek powinien akceptować inne psy, no i dzieci. Powiedział, że po psa może pojechać - więc transport nie stanowi problemu. Wizyta przedadopcyjna - jeśli to konieczne - a jest - też może być.

Super, jak cos dojze dam znac.

Posted

ossa98 napisał(a):

To może nasz Borysek szczeniak w typie doga:loveu: on kocha wszystkich i wszystko no może przesadziłam :oops: bo nie wiemy jak reaguje na kotecki foteczki są tu na wątku

Posted

Borysek śliczny, duży i kochany, ale chyba - jak dla mojego znajomego - za mało dogowaty - zwłaszcza kufa. Przykro mi. Osobiście wzięłabym każdego, niezależnie od wyglądu, bo dla mnie to sprawa drugorzędna, ale otrzymałam konkretne wytyczne.

Posted

ossa98 napisał(a):
Borysek śliczny, duży i kochany, ale chyba - jak dla mojego znajomego - za mało dogowaty - zwłaszcza kufa. Przykro mi. Osobiście wzięłabym każdego, niezależnie od wyglądu, bo dla mnie to sprawa drugorzędna, ale otrzymałam konkretne wytyczne.

No niestety, u nas wszyscy chcą psa w typie rasy :-(.

Posted

my też doszłyśmy do wniosku , że chłopak to mieszaniec doga z labkiem głowę ma bardziej labkowatą reszta jest dogowata na zdjęciach tego tak dobrze nie widać bo chłopak ma ADHA i za cholerę nie chciał ładnie pozować

Posted

A Elzunia nadaje się do domu z dzieckiem?
Proszę o trochę więcej informacji na temat jej psychiki, ewentualnych problemów, jakie moga wystąpić. Czytałam, że broni miski, tak?
Widziałam też na zdjęciach, że dobrze reaguje na koty:-).
To bardzo piękny pies, no i dobrze jej z oczu patrzy:-)

Posted

No a wiec Kasia spacerowala z Elza, suczysko zostalo zaopatrzone w halterek i jakos w miare Ok poszlo. Troche potrwa utrwalanie nowych zachowan ale dziewczyna mloda to i przy odpowiednim podejsciu powinna jakos sie zresocjalizowac.

Posted

Ciekawe czy sie sunia nauczy poprawnego zachowania i wyjdzie na prosta. Swoja droga ciekawe, skad ona pochodzi, bo przeciez hodowle CC nie sa znowu tak nagminne jak onkow czy huskich.

Posted

Daleko nie trzeba szukac....w Mielcu jest jedna, choc tam pierwszy miocik i pewnie ostatni bo zostal sie im jeden szczylek, jakies 7 miesiecy ma suka i sprzedac nie moga a zre to to jak prosie.
Sporo sie porobilo pseudohodowli w CCtach...wlasciwie to sie dopiero zaczyna ehhh

Napewno szukamy domu ktory mial juz kiedys molosa, ktory zna ich specyfike itd - nie bedzie latwo cos czuje ale jakos damy rade ;)

Mialam jeden tel w jej sprawie...na wiesc o jej niecheci do psowatych dostalam odpowiedz
" To dobry pies jest! Niech pozagryza te wszystkie psy w okolicy i bedzie spokoj"....

Narazie jest na NK, www adopcyjnej , FM i facebooku (tam pewna fajna babeczka sie zainteresowala ale musi sobie przemyslec na spokojnie).
Zaraz zrobie tez allegro i pare innych.

Dziewczyny jak bedziecie w niedziele to mozecie pstryknac jakies foteczki?